REKLAMI GEÇ

Tavas’ta gündem diyabet

Tavas’ta gündem diyabet

Diyabet Günü etkinliği kapsamında Tavas Belediyesi’nde düzenlenen “Çare Erken Tanı” eğitim semineri yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Kasım 2017 Çarşamba, 17:28

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Aşık’ın diyabet eğitimiyle sağlık seminerleri başladı. Bunun yanında Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özge Güngör Akkuş ve Genel Cerrahi Uzmanı Aydın Keskin de sağlık seminerinde vatandaşları bilgilendirdiler. Tavas Belediyesi Toplantı salonunda gerçekleşen eğitime, çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda konuşan Doç. Dr. Mehmet Aşık, diyabet tanısı konulmuş hastalara yaşam stili değişikliğini incitmeden, korkutmadan anlatılması gerektiğini belirterek, “Zira toplumda diyabet hastalığına ve diyabet tedavisine bakış açısı oldukça ön yargılı. İnsülin tedavisi dediğimiz an hastalarımız telaşa kapılıyor. İnsülinin vücut için yararlarını anlattığımızda ‘biz onu öyle bilmiyorduk’ diyorlar. Toplumumuzda şeker rahatsızlığıyla ilgili çok fazla yanlış bilgilendirme ve kulaktan dolma bilgi var. Biz bu yanlış algıları kırmak için buradayız. Şeker hastalığında beslenmenin önemi büyüktür. Diyabet tedavisinde yasaklar yerine, hastaya, sağlıklı bir bireyin ne kadar besin tüketmesi gerektiği anlatılmalıdır. Sağlıklı bir bireyin ihtiyacı olan gıdayı birkaç öğünde alabilecekken, bir diyabet hastasının alması gereken besini altı öğün olarak, üç ana ve üç ara öğün şeklinde alması gerekir. Bu sebeple günlük alınması gereken besin miktarının zamana yayılması sebebiyle hastanın güne erken başlaması gerektiğinin de anlatılması gerekir” dedi.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ise, bilinçlendirme ve farkındalık yaratma konusunda eğitim seminerlerinin süreceğini söyledi.

Başkan Akyol, “Bu tür eğitici ve bilgilendirici faaliyetlere verdikleri önemden dolayı değerli doktorlarımıza teşekkür ediyorum. Diyabet tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de önemli sağlık sorunlarından biridir. Diyabet tanısı konan hasta sayısı her geçen gün artmaktadır. Artan obezite, kalıtımsal faktörler, hastalığı gün geçtikçe tetiklemekte ve hastalık görülme sıklığı artmaktadır. Bu tür toplantıların yararlı ve devamlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 14 25Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 8 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 27Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 11 26Parçalı Bulutlu