REKLAMI GEÇ

Tavas’ta hormonsuz domates üreticinin yüzünü güldürdü

Tavas’ta hormonsuz domates üreticinin yüzünü güldürdü

Tavas’ta bambus arıları kullanılarak hormonsuz olarak domates yetiştirildi. Yetiştirilen domatesler, hem yurtiçine piyasaya sunuldu, hem de ihraç edilmeye başlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2018 Cuma, 14:28

Seracılığın Tavas’ta gelişmesi ve kaliteli ürün hasadının yapılması için ziraat mühendislerini ve pazarlama elemanlarını vatandaşla buluşturan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, üreticilerine büyük destek sağlıyor. Bambus arıları kullanılarak hormonsuz olarak domates yetiştirilen Tavas’ta, ihracata da katkı veriliyor.

Hasatta üreticilerin yanında yer alan Belediye Başkanı Akyol, “İlk hasadımızı 3.5 ve 3.8 TL fiyatla Suudi Arabistan, Katar, Dubai ve Rusya’ya gönderdik. Şimdi de ikinci partiyi gönderiyoruz. Tüm üreticilerimize bereketli bol kazançlı bir hasat sezonu diliyorum. Arılı sistemle, kaliteli organik ve sağlıklı iyi tarım uygulamalarıyla tarlada yetiştirilen ürünlerden gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Bu bereketli topraklarda yetişen ürünler hem aroma hem de kalite bakımından gerçekten çok lezzetlidir” dedi.

“Tüketen bir toplum değil, üreten bir toplum her daim kazanacaktır” diyen Tavas Kaymakamı Recep Öztürk de, “Bugün seracılık anlamında Tavasımız için güzel bir gündür. Tavas’ımızın iklim ve bitki örtüsü, örtü altı seracılığa çok elverişli bir yer. Bu açıdan Kaymakamlık ve Belediye olarak çiftçilerimizi seracılık yapma yönünde teşvik ediyoruz. Gerçekten kaliteli ürünlerin bu verimli topraklardan hasat edildiğini ve bunların yurt dışına pazarlandığını görüyoruz. Bütün çiftçilerimizi Kaymakamlık ve Belediye olarak destekliyor, bol kazançlar diliyorum” dedi.

Mustafa Ceviz, Ramazan Aydınelli, Murat Akdeniz, İsmail Biçek ve İsmet Varlıoğlu’nun seralarında başlayan hasatla ilgili olarak üreticiler, hasattan son derece memnun olduklarını pazarlamada da sıkıntının olmadığını belirterek, Başkan Akyol’a teşekkür ettiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Hüseyin İnamlık

Tavas Belediye Başkanı

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 5 22Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 6 21Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 6 25Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 7 25Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Az Bulutlu