REKLAMI GEÇ

Tavas’ta kitap okuma seferberliği örnek oldu

Tavas’ta kitap okuma seferberliği örnek oldu

Tavas’ta “Kitap Okuyorum, Hayata Farklı Bakıyorum” projesi ile okuma seferberliği başlatıldı. İlçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar hep birlikte kitap okudu, örnek oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Nisan 2018 Cumartesi, 10:12

Tavas’ta “Kitap Okuyorum, Hayata Farklı Bakıyorum” adlı projeyle ilçede okuma seferberliği başlatıldı. İlçe Kaymakamlığı, Tavas Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Cumhuriyet Ortaokulu Türkçe öğretmenleri koordinesinde yürütülen projeye tüm okullar ve kamu kurumlarının katıldığı bir etkinlik düzenlendi.

Okuma alışkanlığının hayatın her alanında büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan İlçe Kaymakamı Recep Öztürk, “Kitap okuma alışkanlığını her kesime aşılamalıyız. Bunun temeli de çocuklarımıza vereceğimiz eğitimle başlar. Geleceğimiz olan yavrularımız, boş zamanlarını çoğu zaman hiçbir yararlı bilgi aktarmayan televizyon karşısında geçirmek yerine kitap okuyarak değerlendirmeliler. ‘Kitap Oku Bilgilen, Eksik Kalma Yenilen’ diyoruz” dedi.

Okuma alışkanlığının toplumların gelişmesinde, çağdaş değerlere ulaşmasında en önemli etkenlerden biri olduğunu belirten Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol da, “Kitaplar, içinde binlerce cevher barındıran hazinelerdir. Kitap okuyan insanlar, kitap okumayanlara göre her zaman bir adım öndedir. Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Onları geleceğe hazırlamada en büyük projemiz kitap okuma alışkanlığını kazandırma olmalıdır. Dünyayı daha güzel hale getirebilmenin tek yolu iyi ve güzel şeyleri insanlara aşılamak, bilgi ile cehaleti yok etmektir. Bunu başarabilmenin en kolay yolu ise kitap okumaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 5 21Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 15
21 Nisan 2024 Pazar 4 20Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 21Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 9 28Parçalı Bulutlu