REKLAMI GEÇ

Tavas’ta sebze atılımı

Tavas’ta sebze atılımı

Tavas’ta sulanabilir tarım alanlarının artmaya başlamasıyla sebzecilik de gelişme gösterdi. Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, yakın olan sahil kesimlerinin iyi bir pazar olduğunu söylerken, “Buradan toplanan sebze 3 saatte sofraya ulaşıyor, sebze ve sera çiçekçiliğini geliştireceğiz” dedi.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2014 Salı, 12:10

Tarımı ile hep ön planda olan Tavas’ta sulu tarıma geçilmeye başlanmasıyla sebzecilik hızlı bir gelişme gösterdi. Çiftçinin bilinçli tarıma yönlendirilmesi ve suyun toprakla buluşmasıyla başlayan sebze üretimi bu yıl yüz güldürdü. 530 bin dekar ekilebilir alanı bulunan Tavas’ta toplulaştırma çalışmaları da tamamlanma aşamasına geldi.

ÜRÜN DESENİ DEĞİŞİYOR
Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, toprak tahlili ve bilimsel veriler ışığında çiftçiyi farklı ürünlere yönlendirme çalışmalarının olumlu sonuçlar verdiğini, ürün deseninin hızla değiştiğini söyledi. Sebzeciliğin ilçe geleceği açısından önemli olduğunu vurgulayan Akyol, turistik bölgelere yakın olan Tavas’tan toplanan bir sebzenin 3 saatte sofraya ulaşmasının büyük avantaj olduğunu söyledi.

SAHİLE TAVAS SEBZESİ
Sahil bölgelerinden Tavas’ın ürünlerinin tercih edilmeye başlandığını aktaran Akyol şunları söyledi:
“Toplulaştırma ile çiftçimiz büyük arazilere kavuştu. Sulama göletlerinin artmasıyla da ürün deseni değişmeye başladı. İlçemiz sahil kesimine yakınlığı nedeniyle sebzede kendine iyi bir pazar yaratabilecek durumdadır. Çünkü Tavas’ta tarladan toplanan bir sebze 3 saatte sahil bölgesinde sofraya ulaşabilmektedir.”

SERALAR KURULACAK
Akyol, Pamukkale Üniversitesi’nin bölge için çok uygun olan meslek yüksekokullarının ilçede açılmasının kendileri için çok büyük avantaj olduğunu söylerken, “Toprak tahlil laboratuvarı kurulmasını istiyoruz. Böylelikle ürün deseni daha bilimsel değişebilecektir. İlçemizde sera çiçekçiliğinin de gelişmesi için çalışıyoruz. Bu konuda üniversitemizden destek alıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 8 25Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 5 23Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 15Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 4 22Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 24Çok Bulutlu