REKLAMI GEÇ

Tavas’ta toprak bayramı

Tavas’ta toprak bayramı

Tavas’ın Horasanlı Mahallesi’nde toprak bayramı kutlaması gerçekleştirildi. Öğrencilere toprağın önemi anlatıldı, fidan dikildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Haziran 2016 Çarşamba, 10:10

Tavas’ta düzenlenen toprak bayramına Tavas İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurdoğan Yaşar, Tavas Orman İşletme Müdürü Yusuf Büyükakçalı, Horasanlı Mahallesi Muhtarı Sayın Naim Aytulun ile Tavas Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

tavas-toprak-bayrami-4

Tavas Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nurdoğan Yaşar, toprağın tüm biyolojik varlıklar için vazgeçilmez bir yaşama ortamı, doğal bir mekan olduğunu belirtti.

tavas-toprak-bayrami-3

Yaşar, “Tarıma elverişli 1 santimetre kalınlığında bir toprak tabakası, ortalama olarak 100 ile 1000 yıl arasında oluşur. Dünya nüfusunun hızla artmasına karşın tarımsal alanların sınırlı olması, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de tarımsal üretimi çok daha ciddi bir konuma getirmiştir. Kısacası toprak, yaşamımızın en önemli unsurudur ve kaybedilmesi durumunda tekrar yerine konulması mümkün değildir. Öyleyse toprağı çok iyi korumalı ve özenli kullanmalıyız. Bu nedenle toprağın doğal veya yapay yollarla kaybını ve niteliklerini yitirmesini engelleyerek korunmasını, geliştirilmesini ve amaç dışı ve yanlış kullanımlarının önlenmesini sağlamalıyız. Yaşamın kaynağı olan toprağın önemini vurgulamak amacıyla her yıl 11-17 Haziran tarihleri arasında Toprak Haftası kutlanmaktadır” dedi.

tavas-toprak-bayrami-1

Öğrencilere ve katılımcılara toprağın öneminin anlatıldığı sunumların ardından çam fidanı dikildi. Etkinlik kapsamında Horasanlı Mahallesi’nde düzenlenen “Süt Sığırı Yetiştiricisi” kursunu tamamlayan üreticilere sertifikaları da verildi.

tavas-toprak-bayrami-2

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 10 27Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 11 24Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 6 22Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 6 24Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 7 26Parçalı Bulutlu