REKLAMI GEÇ

Tescilli Tavas Baklavası fuarda

Tescilli Tavas Baklavası fuarda

Tescilli Tavas Baklavası Antalya’daki fuarda tadanları mest etti

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ekim 2018 Çarşamba, 10:13

Tavas Belediyesi Antalya Ticaret Borsası tarafından organize edilen Yöresel Ürünler Fuarı’na katıldı. Fuarda yerel ürünlerin bulunduğu stand büyük ilgi gördü. Özellikle Tavas Baklavası, tadanları mest etti.

Tavas Belediyesi yörenin yerel lezzetlerini tanıtmak amacıyla Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) katıldı. Antalya Ticaret Borsası tarafından organize edilen ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle bu yıl 9. düzenlenen fuar, 5 gün açık kaldı. Tavas Belediyesi’nin standı ise ziyaretçi akınına uğradı.

500’e yakın katılımcının yer aldığı YÖREX’te, 252 kurum, 135 oda borsa, 19 kalkınma ajansı yöresel ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu. Yöresel lezzetlerden el emeği göz nuru eserlere binlerce ürünün sergilendiği fuarda, coğrafi işaret tescili almış yüzlerce ürün de ziyaretçilerle buluştu. Kuzeyden güneye, doğudan batıya Anadolu’nun 12 bin yıllık geçmişinin gün yüzüne çıktığı YÖREX’te, 5 gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Tavas’ın yöresel ürünlerini tanıtmak için fuara katıldıklarını söyleyen Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, stantlarına gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini ve bunun geri dönüşünü beklediklerini söyledi. Başkan Akyol, “ 9. Yöresel Ürünler Fuarında başta Tavas Belediyesi olarak coğrafi işaretlemesini aldığımız Tavas Baklavamızı ülkemizin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin ve 500’ün üzerindeki firmaların beğenisine sunduk” dedi.

Coğrafi işaretlemesini aldıkları Tavas Baklavası’nın yapımında kullanılan tüm malzemelerin kendi yörelerinde yetişen malzemeler olduğununaltını da çizen Başkan Akyol,” Baklavamızın gerek unu olsun gerek cevizi olsun tüm malzemeler doğal ve organiktir. Tadına bakan bir daha istedi. Bu Tavas için büyük bir kazançtır. Fuarın bize dönüşü umuyorum ki güzel olacak. Birçok sipariş aldık. Ayrıca bölgemizde yetişen ayva, üzüm, armut, ve leblebi olmak üzere bir çok ürünü standımızda sergiledik. Ürün çeşidimizden tadanlar, bölgemizin rakım farkı ve aromasının farklılığını tescillemiş oldular’’ diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 13
21 Nisan 2024 Pazar 4 18Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 6 22Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 27Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 28Çok Bulutlu