REKLAMI GEÇ

Chucky Kids’te sezon boyu indirim

Chucky Kids’te sezon boyu indirim

Sonbahar geldi, kış kapıda… Çocuklarınız için geçen kış dolaba kaldırdığınız kıyafetlerin küçüldüğünü fark ettiniz, alışveriş yapmanız gerekiyor. Yüksek tutarlarda harcama da yapmak istemiyorsanız, Banu Urgancı size Chucky Kids’i tavsiye ediyor. Çünkü burada yüksek kar oranları güden sözde indirim değil, sezon boyu süren indirimler var. İşletme sahibi Betül Büyüktuna, indirim anlayışlarını “Kar marjımızı düşük tutarak, bir anlamda kazancımızı müşterimizle paylaşıyoruz” sözleriyle özetliyor.

/ DENİZLİHABER / 8 Kasım 2013 Cuma, 21:51

Sonbahar ve kış sezonunda çocuklarımızın dolaplarına bir bakarız giydirecek bir şeyleri yok. Kendisinden büyük kardeşi veya kuzeni yoksa vay halinize. Bütün eksikleri tespit edip başlarsınız hesaba kitaba. Hem kaliteli hemde uygun fiyata kıyafetler almak istersiniz herkes gibi. siz hesabı kitabı bırakın Cuhcky Kids sahibi Betül Uçar ile yaptığımız söyleşiyi okuyun. Zaten sonrasında hesap kitap yapmaya gerek duymayacaksınız.

chucky-kids-ic-6

Banu Urgancı: Açılışınızdan beri sizi yakından takip ediyorum, aynı zamanda müşterinizim. Kaç ay oldu açılalı, hedeflerinize ulaşabildiniz mi?

Betül Büyüktuna: Nisandan bu yana 8. aydayız. Açıldığımızdan beri 1500’e yakın müşterimiz oldu. Bu çok güzel bir şey hedeflediğim yere geldiğimi gösteriyor. Bayram öncesinde adım atacak yer yoktu mağazada, malların hepsini tükettik, dışarıdan görenler mağazayı kapattığımızı sandılar. Bu beni çok sevindirdi. Kimisini üzer “Aa mal kalmadı, müşterilerim yanlış düşünüyor.” Ama beni çok sevindirdi. Bu bana müşterilerimin ChuckyKids’i sevdiğini, malımı tuttuğunu gösteriyor.

chucky-kids-ic-1

Banu Urgancı: 1 yıl dolmadan 1500’e yakın müşteriyi sabitlediniz. Müşterilerinizden nasıl tepkiler alıyorsunuz? Sizce başarınızın sırrı nedir?

Betül Büyüktuna: Her gelen müşterimiz; “Bundan sonra burası bizim yerimiz oldu. Güzleryüzünüz, ürünlerin kalitesi, fiyatların uygunluğundan dolayı sizden başka bir yere gitmiyoruz.” diyorlar. Buda beni çoksevindiriyor.
Normalde bir kere gidip sezon alışverişi yapıp, arada siparişle çalışıp çektiğimiz malı artık yine İstanbul’a gidip kendi ellerimizle seçiyoruz. Ki güzel, düzgün ve kaliteli mal gelsin. Buna çok özen gösteriyorum. Çünkü ne istediklerini anladım.

Şehir dışından, ilçelerden gelen müşterilerim var; onların geldiğinde “Biz yine geldik.” demesi beni çok keyiflendiriyor, buda benim doğru kitleye doğru şekilde hitap ettiğimi gösteriyor aslında. Ben bundan çok mutluyum ve çok çok teşekkür ederim. Bütün bunlar beni teşvik ediyor. Daha çok yenilik daha çok avantaj sağlamak istiyorum. Böylece Chucky sürümden kazanmaya başlıyor. Ne kadar çok müşterim olursa o kadar çok gelirim olacak ve ben bu geliri tek başıma tüketmeyip müşterimle paylaşmak istiyorum. Bu yönde indirimler kampanyalar yapıyorum. Karımı paylaşıyorum. Karımı yükseltip indirim yapmıyorum, bu yanlış anlaşılsın istemiyorum.
Chucky Kids bayramdan önce ve sonra boşalmıştı tekrar doldurduk. Yeni ürünleri görmeleri için müşterilerimi bekliyorum.

chucky-kids-ic-2

Banu Urgancı: Kampanyalardan bahseder misiniz biraz?

Betül Büyüktuna: Yazlık kampanyalarımız devam ediyor. Yazlık ürünlerimizi kaldırmadık, çekmecelerimizde. Bir ürün alırsanız %30’a varan indirim, iki ürün alırsanız ikincisi %50, üç ürün alırsanız üçüncüsü bedavaya geliyor. 3 farklı kampanya yaptık.
Kışlık ürünlerde de bundan esinlendik bir ürün alımında birinci üründe %10, iki ürün alımında ikinci üründe %20, üç ürün alımında üçüncü üründe %30 indirim ve 300 lira ve üzeri alışverişlerde toplu indirim yapıyoruz. Bu sistem müşterilerin karlı olduğu bir durum. Bu kampanya herkesin sezon sonu indirimi olarak bildiği ancak bizim sezon ürünlerinde sezon boyunca devam edecek bir kampanya.

chucky-kids-ic-3

Kampanyayı sezonun sonunda değil başında yapıp evdeki dolapları doldurmayı hedefliyoruz. Çünkü sezon sonunda serisi kırılmış, sezon sonu ürünleri, artık kalmayan yada uygun alınmış ürünleri uygun fiyata vermektense sezon boyunca giyecekleri ve her şeyi bulabilecekleri, uygun fiyata verip daha çok müşteri kazanmak istiyorum.
Aslında bu bir yandan dezavantaj olabilir. Şöyle algılanabilir; “Çok fazla kar koymuşki üzerine indirim yapabiliyor.” Veya şöylede algılanabilir; “Chucky artık kapatıyor muki indirime girdi.”Hayır bunun asıl nedeni kapatmamız yada çok kar marjı ile çalışmamız değil, sadece daha çok çocuğumuz olsun istiyorum. Daha çok kitleye hitap edeyim, daha çok tanınayım.

chucky-kids-ic-4

Şu mantık bana zaten hep ters gelmiştir. Zaten o malı sezon sonunda o fiyata satabiliyorsan sezon başındada o fiyata satabilirsin demektir. Neden sadece sezon sonunda indirimli satıp da müşterinin istediği için değil fiyatı indiği için almasına sebep oluyorsun ki. Yılın başında indirim yapın herkes gardrobunu sizin ürünlerinizle doldursun. Daha çok şey alabilsin. Kış boyunca bir tane giydirmektense iki tane alıp iki tane giydirsin. Ben bunu hedefliyorum.

Şu kesinlikle akla gelmesin. “Artık Chucky kendi kar marjını yükseltti şimdi indirim yapıyor.” Ben her gelen malın üzerine aynı kar marjını uyguluyorum. Eğer mal bana pahalı geliyorsa müşterimede pahalı geliyor, mal ucuz geliyorsa müşterimede ucuz geliyor. “A bu mal ucuzmuş, üzerine daha çok kar koyayımda diğerleri ile dengeleyeyim” gibi bir politikam yok benim. O yüzden buda akla gelmesin. Aynı oranda karımı arttırmadım yada çoğaltmadım. Fakat sezon sonunda yapacağım indirimi sezon başında yapıyorum.
Bunun dışında ikiz indirimlerimiz var. Sağolsun ikizi olan bir müşterimiz gösterdi bize. “Her yerde aynı fiyatlara alıyoruz ama bizim ikizlerimiz var aynı üründen iki tane almak zorundayız. Hiç bizi düşünen yok.” Bizde barkot programımızda “ikiz müşteri” diye bir sistem geliştirdik, ikiz müşteri diye tanımladığımızda otomatik olarak ikiz indirimi yapıyor.

chucky-kids-ic-5

Banu Urgancı: En başından beri hep söylediğiniz gibi işletmeci değil anne mantığı ağırlıkta sizde.

Betül Büyüktuna: Evet, kesinlikle. Benimde bir çocuğum var ve çocuğumun her şeyin en iyisine en güzeline layık olduğunu düşünüyorum. Her anne gibi. Bu bir şekilde bütçe meselesi. Bir yıl boyunca çocuğumun dolabında olması giymesi gerekenleri ben başta almalıyım sezon sonunda değil. Bunu düşündüm ve anneleri rahatlatacak bu kampanya çıktı ortaya. Kendimize bir şeyler alırken uygununu hesaplısını alabiliyoruz ama çocuğumuza alırken biraz daha fazla düşünüyoruz. Çünkü piyasada çok kötü mallar var, çocuğumuzun tenine dokunacak, sağlığı için zararlı şeyler olmamalı. Evet çok ucuza kıyafetler alınabilir ama %100 pamuk veya kanserojen madde içermeyen mallar değil bunlar.
Çok para kazanmaktan ziyade çok müşteri kazanmak istiyorum. Sattığımı hak etmek ve çocuğuma helal lokma yedirmek istiyorum. Bu yüzden az kar marjı ve çok müşteri ile içim rahat kazanmak istiyorum.

chucky-kids-ic-7

Bu mantıkla batarsın diyorlar ama en azından rahat batarım. Çok içten duygularla başladım bu işe ve müşterilerim bu samimiyetime inandılar ve bugün hedeflediğim noktaya ulaştım. Yine anne mantığı ile oyun parkı ve bebek bakım odasını anneler içlerine sinerek alışveriş yapsınlar diye yaptım. Oyun parkının tek dezavantajı çocukları çıkaramıyoruz. Tatlı dil ile çıkarıyoruz.

Son olarak hak ederek kazanmak önemli benim için ve bende bu yönde çalışıyor ve uyguluyorum kampanyalarımı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı