REKLAMI GEÇ

İtalyan pizzası ve makarnası La Rouge’da yenir

İtalyan pizzası ve makarnası La Rouge’da yenir

İşletmeciliğini Zeynep Karadağ’ın yaptığı Çamlık’ta açılan La Rouge Restaurant, seçkin menüsü ile kalite arayan müşterilerine sayısız seçenek sunuyor. İtalyan mutfağının pizzası ve makarnası da bu seçeneklerden son dönemde en çok rağbet görenleri… Bol aperatif çeşitleri de müşterilerin hem gözüne, hem de damak zevkine hitap ediyor…

/ DENİZLİHABER / 15 Ekim 2013 Salı, 12:00

Çamlık’ta bulunan ve daha önce işletmecisi Zeynep Karadağ’ın başarı öyküsünü anlattığımız La Rouge Restaurant Bar’ın menüsünde tüm dünya mutfaklarından çeşitler bulabilirsiniz. İtalyan mutfağı denilince ilk akla gelen pizza ve arkasından makarna, Denizli’de en iyi pizza ve makarnayı La Rouge’da yiyebilirsiniz.

ic-6

Baba mesleğini sürdüren Aşçıları Okan Bey; babasının öğrencisi aynı zamanda. Babası Hilton Oteli’nin baş aşçılarındanmış emekli olmadan önce. Babasının çok tokadını yemiş mutfakta ve çok titiz çalışmayı öğrenmiş. Kuşadası JadeBeachClub’un baş aşçılığını yapmış Okan Bey. Şuanda Denizli’de La Rouge’un mutfağının baş aşçısı ve onun pizzasını yiyen bir daha unutamıyor o tadı.

ic-1

Bütün yemekler konusunda başarılı olan aşçı, özellikle pizza, makarna ve bonfileler konusunda çok geliştirmiş kendisini ve yiyenleri hayran bırakır duruma gelmiş. Zeynep Hanım aşçılarını şöyle anlatıyor; “Cafede paris soslu bonfilesi oldukça başarılı. Sunumu çok iyi, hep farklı farklı şekillerde sunuyor yemeklerini. Sürekli bir yenileme isteği var içerisinde. Uğraşmayı seviyor. Gelen guruplar çok memnun kalıyor.”

ic-2

İşin mutfak kısmı tamamen aşçı Okan Bey’e ait. LaRouge’un işletmecisi Zeynep Hanım aynı zamanda serviste yapıyor. Şefin speciali oluyor mu dediğimde; “Müşterilerimize menü sunuyoruz veya öneri isteyenlere öneride bulunuyoruz, bazen insanlar kararsız olabiliyor, o zaman insanları yönlendirmek amaçlı bir şeyler öneriyoruz. Soruyoruz kişiye, “Ne yemek istersiniz, et mi tavuk mu, doyurucu bir şeyler mi yoksa hafif atıştırmalık mı?”, buna göre yönlendiriyoruz. Menüde bulunan bütün yemekler special ama gününe göre öne çıkardığımız yemekler oluyor. Bu uygulamamız müşterilerimiz tarafından seviliyor.”

ic-3

La Rouge’un en güzel özelliklerinden biride sabah kapılar açıldıktan gece kapanana kadar mutfak hep çalışıyor. Yani “Henüz servisimiz açılmadı” gibi bir şey duyamazsınız La Rouge’da. Akşam ve öğlen yemeği İtalyan mutfağı ağırlıklı. Aşçı sıcak yemekler kadar kahvaltı sunumunda da oldukça iddialı. Zeynep Hanım kahvaltı menüsünü tadanlar; “İnsanlar burada kahvaltının böyle olduğunu bilseler başka yere gitmek istemezler” şeklinde yorumlar yapıyor dedi. “Kahvaltımız hergün mevcut. Tahta servis tabağının üzerine kişiye özel kahvaltı tabağı hazırlanıyor ve ayrıca ortaya reçel gibi çeşitlerimiz konuyor.” Diye de kahvaltı menüsünden bahsetti.

ic-4

Zeynep Hanım’a fiyatlar hakkında bilgilendirelim okuyucularımızı dediğimde ilk kahvaltı fiyatı ile başladı söze; “Kahvaltı ve yanında sınırsız çay 15 lira; hamburger gibi fastfood çeşitlerimizde var menümüzde, hamburger 10 lira. En çok talep edilen ve beğenilen seçeneklerin fiyatlarını söyleyeyim, bonfile fiyatları sosu ve sunumuna göre 22 lira ile 35 lira arasında değişiyor. Pizza fiyatları 12 lira ile 16 lira arasında. Tamamen İtalyan makarnalarından oluşan 12 çeşit makarnamız var. 12 lira ile 20 lira arasında, yine barındırdığı sosa ve sunuma göre değişen fiyatları var. En çok rağbet gören penneal romano. Penneal romano kremalı tavuk, soya sosu içeren bir makarna türü. Türklerde tam makarna kültürü gelişmiş değil, sanırım o yüzden daha yakın geliyor insanlara.”

ic-5

Neden pizza ve makarnalarınız bu kadar seviliyor? diye sorduğumda, tabi aşçılarının meslek sırlarını açıklamadan tüyolar veriyor Zeynep Hanım; “Pizzanın hamuru, sosu mutfağımızda aşçımız tarafından yapılıyor. Hamuru günlük olarak hazırlanıyor. Yani dondurulmuş ürünler kullanmıyoruz. Mutfağımıza özellikle pizza hamurunun maya gramajını ayarlamak için elektronik tartı aldık. Ustamız; ”Pizzanın maya oranı çok önemli. El yada göz kararı ayarlamaya çalışırsam aynı standardı tutturamayabilirim” dedi ve elektronik tartı alındı mutfağa. Pizzanın sosu aşçımızın sırrı.

ic-8

Örneğin ceasarsalata, hiç bir yerde bizim ceasarsalatamız gibi bulamazsınız. Aşçımızın yaptığı dünyaca bilinen gerçek ceasar salata. En önemli özelliği sosu tabiki ama önemli diğer püf noktası yeşilliklerin kuru olması. Birkaç öneri ve eleştiri üzerine yaptığımız çalışmalar ile gerçek ceasar salataya ulaştık. Tunuslu bayan bir müşterimiz, daha önce Fransa’da yaşamış, ceasarsalata istedi ama geri gönderdi, Amerikalı bir müşterimiz de aynı şekilde geri gönderdi ve ceasarsalatanın olması gerekenlerini bize anlattılar. Bizde o yönde değişikliklerimizi yaptık ve sonuç mükemmel. Şimdi tadanlar çok beğeniyorlar. Salatalardan farklı diyet salata çeşitlerimizde var menümüzde, özellikle haşlanmış sebzelerden yapılan diyet salatalarımız çok ilgi görüyor.”

ic-7

Müşteriler ile yaşadıkları bir olayı anlatıyor Zeynep Hanım ve sonuç gerçekten de La Rouge’u anlatıyor bize; “Geçici görevle gelmiş yada buraya yerleşmiş yabancı müşterimiz çok fazla. Kendi aralarında La Rouge’u öneriyorlar birbirlerine. İtalyan bir müşterimiz “Eh işte!” diye yorum yaptı makarnamıza, bu olayda aşçımız hakkında aldığımız tek eleştirimizdi. Diğer İtalyan müşterimiz Stefano; “Türkiye’ye geldin, Denizli’desin ve damak tadına en uygun yemekleri bulup yiyorsun, birde şikayet ediyorsun” diye çıkıştı. Gerçekten Denizli’de dünya mutfakları özellikle İtalyan mutfağı konusunda çok iddialıyız.”

La Rouge’un diğer bir avantajı bar restaurant olması, yemeklerinizin yanında alkollü alkolsüz içebileceğiniz bir çok çeşit var.

Ayrıca içkilerin yanında yenecek atıştırmalıklar; kalamar, patates kızartması seçenekler arasında.

ic-10

Benimde en çok ilgimi çeken kısmı “Bira Dostu” ismini verdikleri bir seçenek. “Bira dostu dediğimiz bir tabağımız var, patatesinden soğan halkasına, sosisinden sigara böreğine zengin bir içeriği var. Tamamen biranın yanında yenecek şeyler var. Onun dışında sosis tava,chickenfinger gibi atıştırmalıklarda mevcut menümüzde.” diye anlatıyor Zeynep Hanım.

La Rouge kesinlikle gidilip bira dostu tabağı ve meşhur pizza ve makarnaların tadılması gereken nezih bir mekan. Nerededir burası derseniz; Çamlık Mesirelik alanın giriş kapısında bulunuyor.

Yorumlar

cumhur güner   -  Bağlantı 12 Kasım 2013, 12:15

bir et yiyene bir duble yanında hediyesi olsa daha iyiymiş:)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı