REKLAMI GEÇ

Küçük Şeyler’i cepten takip ediyorlar

Küçük Şeyler’i cepten takip ediyorlar

Küçük Şeyler Anaokulu, Denizli ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, velilerin akıllı telefonlar aracılığıyla okulu ve çocuklarını takip edebilmelerine olanak sağladı. Veliler, teknik altyapısı hazırlanan sistem sayesinde, o gün okulda çocuğunun ne yediğinden, hangi etkinlikleri yaptığına, servise bindiğinde kentin hangi bölgesinde bulunduğuna kadar her şeyi takip edebilecek. Ayrıca öğretmenlerle de bu sistem aracılığıyla iletişim kurulabilecek.

/ DENİZLİHABER / 26 Kasım 2013 Salı, 11:26

Banu Urgancı, Denizli’de İlk ve Tek olan Küçük Şeyler Anaokulu’nun akıllı telefon uygulamasının ayrıntılarını yerinde inceleyip bilgi sahibi oldu. İşte Banu’nun beğendiği uygulamanın ayrıntıları…

akilli-telefon-ic-4

Birçoğumuz çocuklarımızı okula gönderdikten sonra aklımızın bir köşesinde sürekli onları düşünürüz, “Acaba şuan ne yapıyor? “Bugün menüde ne vardı?” “Neler öğrenecek acaba?” gibi. Bazılarımız vardır ki; özel okulsa birde okul görevlerini sık sık taciz ederiz telefonda. Ama ne olursa olsun içimiz bir türlü rahat değildir. Ben kendimden biliyorum istediğim zaman okulda kızımı görebileyim diye kamera sistemi ile izleme yapılabilen okul aradım. Ama bu uygulamanın kaldırıldığını öğrendim. Öğretmenler açısından düşününce hak verdim. Zaten güvenilir bir okula gidiyorsa çocuklarınız buna gerek kalmıyor.

Şimdi size güvenebileceğiniz bir okuldan bahsetmek istiyorum. Daha öncede onlar hakkında sizlere bilgiler aktarmıştım ama bu bambaşka. Küçük Şeyler Anaokulu, yöneticileri, öğretmenleri, personeli ve bulunduğu konum açısından dörtdörtlük olduğunu düşünüyorum. Bu dörtdörtlük sistemin üzerine birde akıllı telefon uygulaması gelince dört beşlik bir kurum oldu Küçük Şeyler Anaokulu.

akilli-telefon-ic-1

Evet akıllı telefon uygulaması, Android ve Apple işletim sistemlerinde artık Küçük Şeyler Anaokulu uygulamasına ulaşabilirsiniz. Küçük Şeyler Anaokulu Eğitim Lideri Didem Dibek veli iletişim uygulamasını bize anlattı; “Veli İletişim Uygulaması akıllı telefonlar üzerinde çalışan ve çocuğunuzun gün içerisinde KüçükŞeyler anaokulunda neler yaptığını, günlük öğünlerini yeteri kadar yediğini yada yemediğini görmenizi sağlayan okul ile ve akademi ile iletişimin çok daha kolay kurabileceği bir uygulamadır.

Uygulama Android ve iPhone işletim sistemleri üzerinde çalışmaktadır. Android işletim sistemi olan bir telefonda Google Play Store’dan Küçük Şeyler uygulamasını indirebilir ya da Apple işletim sistemi olan bir telefonda AppStore üzerinden Küçük Şeyler uygulaması indirilebilir. Eğer herhangi bir akıllı telefona sahip değilseniz aynı uygulamayı http://www.kucukseyleriletisim.com adresinden okulun size tanımlamış olduğu kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaparak tıpkı bir akıllı telefon kullanıyormuş gibi bu uygulamayı kullanabilirler.”

akilli-telefon-ic-2

Kullanıcı adı ve şifresi ilk olarak Küçük Şeyler Anaokulu tarafından atanıyor velilere bildiriliyor. Daha sonra veli isterse şifresini değiştirebiliyor. Didem Hanım Küçük Şeyler Anaokulu Veli İletişim Uygulamasının içeriğini bizlere şöyle aktardı; “Uygulamaya girişi sağladıktan sonra, ekranda 9 adet menü butonu beliriyor. Bu menüler; Gün Sonu Bilgilendirme, Servis Takip, Haberler/Duyurular, Programlar,Bültenler, Yemek Menüsü, Öğretmenin Notu, Okula Mesaj ve Akademiye Mesaj şeklindedir.

Gün Sonu Bilgilendirme; çocuğunuzun geçerli gün içinde neler yaptığını, hangi etkinliklere katıldığını, sabah, öğle ve ikindi öğünlerinde yeteri kadar yediğini ya da yemediğini, dinlenip dinlenmediğini görebilir ve sağlık durumu hakkında bilgi alabilirsiniz. Servis Takip; servis takip ekranı şuanda aktif olarak kullanıma açık değildir fakat kısa süre içerisinde bu sayfadan çocuğu taşıyan servisin nerede olduğunu, hangi istikamette ilerlediğini harita üzerinden görebilecekler. Haberler Duyurular; okulunuzun haberlerini, duyurularını ve etkinliklerini görebilir, sizden izin istenilen etkinliklere olumlu ya da olumsuz cevapları verilecek. Mini Programlar ve Bültenler; daha önceden okulunuzun velilere e-posta ile göndermiş olduğu mini program ve bültenleri direk telefonunuzdan inceleyebilirler.

akilli-telefon-ic-3
Yemek Menüsü; daha önceden okulunuzun velilere e-posta ile göndermiş olduğu yemeklistesine ulaşabilirler, yemek listesi bulunduğunuz ayın menüsünü listelemektedir. Öğretmenin Notu; daha önce iletişim defterlerinin sonunda bulunan öğretmenin yorumu olan kısımdır,öğretmen, öğrenci için gün içerisinde gözlemlediği bilgileri burada veli ile paylaşır. Velilerde öğretmenin notuna eğer gerekiyorsa, önemli bir notunuz varsa saat 18:00 00:00 arasında butona tek sefer olmak şartı ile cevap verebilirsiniz. Bu ekran bir mesajlaşma sistem değil bir yorum ekranıdır.”

Gördüğünüz gibi veliler açısından kılavuz olacak bu uygulama sadece Küçük Şeyler Anaokulunda var. Çocuğunuzu okula göndermek istiyorsanız, Küçük Şeyler Anaokulu’nun dört beşlik sistemini mutlaka değerlendirin derim.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı