REKLAMI GEÇ

Küçük Şeyler Anaokulu güçlendirilmiş kadrosu ile yeni binasında

Küçük Şeyler Anaokulu güçlendirilmiş kadrosu ile yeni binasında

Anne-babalar, çocuklarını bıraktıkları okulların hep yuva sıcaklığında olmasını isterler. Küçük Şeyler Anaokulu’nun yeni binası da, hem görünümü, hem konforuyla tam bir ev ortamı sunuyor. Banu Urgancı, Küçük Şeyler Anaokulu’nun yeni binasını sizler için inceledi.

/ DENİZLİHABER / 16 Eylül 2013 Pazartesi, 14:19

Banu URGANCI
Günümüzde olmazsa olmazlar kategorisine giren okul öncesi eğitim toplumun temel taşlarını oluşturuyor bence. Televizyon, bilgisayar karşısında hantallaşan çocuklarımız, okul öncesi eğitim sayesinde beyinlerini daha faydalı şeyler ile doldurabiliyor. Tabi bu çocuğunuzu işini bilen insanlara emanet ettiğiniz sürece mümkün. Bu konuda uzman bir kadro ve güvenli bir ortamı sizler için oluşturan Küçük Şeyler Anaokulu’nu hiç düşünmeden öneririm.

Daha önce Küçük Şeyler Anaokulu Denizli Kurucusu Sabri Yıldız ile bir söyleşi yapmıştık. Yeni dönem, yeni bina ve güçlendirilmiş kadrosunu görmek için kendisini tekrar ziyaret ettim. Küçük Şeyler Anaokulu’nun yeni binası ve okul öncesi eğitimin önemi ile ilgili Sabri Bey ve yeni eğitim lideri Didem Hanım’la bir söyleşi yaptık. Didem Hanım okulun içini gezdirdi ve sınıflarını tanıttı. Eğer sizde detaylı bilgi almak istiyorsanız Küçük Şeyler Anaokulu’nun 0505 925 15 96 numaralı telefonundan arayarak okul içerisinde keyifli bir tur için randevu alabilirsiniz. Küçük Şeyler Anaokulu’nun merkezi kuralları gereği ziyaretimi çocukların olmadığı bir zamana denk getirdim. Normal zamanda gördüğünüz sınıflar cıvıl cıvıl çocuklarla dolu.
Sabri Bey yeni binaları hakkında bizi bilgilendirdi.

ic6

“HEP DAHA İYİSİNİ YAPMAK, DAHA İYİ OLMAK”
Sabri Yıldız: Denizli Küçük Şeyler Anaokulu 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren yeni yerinde eğitime devam ediyor. Site içerisinde, güvenlik önlemlerinin daha iyi olduğu ve daha merkezi olan bir alandayız. Okulumuzu Yenişehir Mahallesinde Teras Parkın yanına taşıdık.

“EĞİTMENLERİMİZ ÜNİVERSİTE MEZUNU”
Eğitim bizim için önemli bu sebeple de hep daha iyisini yapmak daha iyi olmak için yerimizdeki değişikliğin yanı sıra kadromuzu da güçlendirdik. Biz eğitim, birikim ve deneyimlerimizle uzmanlaştığımız işi yapıyoruz. Üniversitelerin Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği bölümlerinden mezun öğretmenlerle çalışıyoruz. Bu nedenle “Olması gerektiği gibi” bir okul öncesi eğitim kurumuyuz. Okulumuzun korunaklı binaları ile çocuklarınıza güvenli ve doğal bir ortam sunuyoruz. Eğitim, sağlık ve güvenliğe özel bir önem veriyoruz. Uzman ekip tarafından seçilen oyuncaklar, gemsler ve eğitim materyalleri ile 2-6 yaş grubu çocuklarımızın tüm gelişim alanlarını destekliyoruz.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİNDE AİLE AKADEMİSİ DEVRİMİ
Prof. Dr. Üstün Dökmen başta olmak üzere uzmanlarımız yıl boyunca; çocuk psikolojisi, aile içi ve eşler arası iletişim, çocuk yetiştirme tutumları, çocukla uzlaşma, yaratıcı çocuk yetiştirme, kendine güvenen çocuk yetiştirme, çocuklarda kişisel vizyon oluşturma gibi çeşitli konularda deneyimlerini siz değerli ailelerimizle paylaşarak, bir “Aile akademisi” hizmeti veriyorlar. Öğretmenlerimizin sınıflarında uygulayacakları aylık, haftalık ve günlük eğitim planların değerlendirilmesi, Üstün Dökmen Akademisinin Eğitim Koordinatörleri tarafından yapılıyor. 2 yaşından ilköğretim 1.sınıfa kadar okullarımızda eğitim gören öğrencilerimiz herhangi bir yabancı dili kolayca öğrenebilmesini sağlayan yabancı dil alt yapısına sahip oluyorlar.

ic3

Banu Urgancı: Güçlenen kadronun yeni eğitim lideri sizsiniz. Küçük Şeyleri bir de siz anlatır mısınız?

Didem Dibek: Okulumuzda haftalık programlarımız oluyor. Bu programlar dahilinde yaş gruplarına göre bir çerçeve oluşturuluyor, bu aynı şekilde Türkiye’de bulunan bütün Küçük Şeyler Anaokulları’nda uygulanıyor. Genel olarak ortak bir okul öncesi programı uygulamış oluyoruz, bu çok önemli bizim açımızdan, çocuklarımız birlik içinde aynı eğitimi alıyorlar. Ayrıca öğretmenlerimiz ortak bir eğitimden geçiriliyor. Aylık eğitim liderleri toplantımız oluyor. Denizli Küçük Şeyler Anaokulu’nu eğitim lideri olarak ben temsil ediyorum. Toplantıda ne nasıl uygulanıyor, faydaları, süreçleri hakkında bilgi veriliyor ve ayrıca yeni fikirlerde ortaya çıkabiliyor. Amacımız sürekli gelişerek ve günün şartlarına göre şekillenerek hep daha faydalı olabilmek.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KORUYUCU BİR ÖNLEM

Banu Urgancı: Okul öncesi eğitim günümüzde olmazsa olmazlardan oldu artık. Sizce neden?

Sabri Yıldız: Son yıllarda okul öncesi eğitime önem verilmeye başlanmıştır ve bu eğitim ve öğretimde önemli bir gelişmedir. okul öncesi eğitimin önemi son yıllarda biraz daha anlaşılmaya başlandı. Okul öncesi eğitim bu yönüyle koruyucu bir önlem, yani toplumun geleceğine yönelik güvenli, sağlam bir temel olma özelliği gösteriyor.

ic2

Didem Dibek: Çocuk temel öğrenmelerini okul öncesi eğitim ile gerçekleştiriyor. Bu dönemde oluşan alışkanlıkları ve öğrenmeleri çocuğun hayatının geri kalanında da etkili oluyor. Okulumuzda haftalık ve yıllık planlarımız çoklu zeka kuramına göre de şekilleniyor. Böylece 0-6 yaşta çocuğun açık olan algısının ve yeteneklerinin önü daha fazla açılıyor. Ailelerde bu planlar ve programlar uygulandığında çocuktaki gelişmeleri görünce, çocuktaki eğitimin önemini fark ediyor.

ic5

Okulumuzda ilk olarak beslenme, uyku düzeni ile ilgili çalışma yapıyoruz. Çocuğun 4 saatte bir beslenmesi gerekiyor ki açlığını unutmasın ve sağlıklı bir birey olarak yetişebilsin. Burada sabah 8.30-9.30 arasında kahvaltı yapıyorlar, 12.00’de öğle yemeği yiyorlar, 15.00’de ikindi kahvaltısı yapıyorlar. Böylece çocuğa yemek yeme alışkanlığı kazandırılmış oluyor. Uyku düzenleri de şekillenmiş oluyor; akşamları 9-10 gibi uyuyor çocuk, sabah 7-8 arası uyanıyor. Böylece gelecekte de düzenli bir hayata sahip olan bir çocuk oluyor.

ic1

SUFLÖRSÜZ EĞİTİM

Banu Urgancı: Küçük Şeyler Anaokulu’ndan bahseder misiniz biraz?

Sabri Yıldız: Küçük Şeyler’in en özgün yanlarından biri sufle vermeden çocukları yetiştirmek. Çocukları yetişkin denetiminden kurtarıyoruz. Bizim sistemimizde emir cümleleri yoktur. Dolayısıyla suflorsüz çocuk vardır, kendine güvenen çocuk vardır, kendini ifade edebilen çocuk vardır, yeterliliğinin farkındadır, öz saygısı gelişmiş çocuk vardır. Bu çocuklarımız toplumumuzun geleceği olacak, arkadaşlarıyla barışık, toplumla barışık, yetinmeyi bilen, yardımlaşmayı bilen, öz saygısı olan çocuklar yetiştiriyoruz.

Didem Dibek: Üstün Hocamızın söylediği bir nokta, “Çocuk hayatında sıfır ceza, az ödül, bol geri bildirim” okulumuzun en önemli farklılıklarındandır ve çok sistematik bir şekilde uygulanır. Sürecimiz konusunda geri bildirim veriyoruz, velilerimize yönelik geri bildirim veriyoruz, çocuklarımıza anlık ve günlük geri bildirimlerimiz oluyor.
“ÇOCUKLARIMIZDA GEÇMİŞ VE GELECEK BAĞI KURUYORUZ”

Sabri Yıldız: Eğitim planlarımızın içerisindekilerden bizim önem verdiklerimizden biri de “yaşayan değerlerimiz” adlı eğitimimiz. Çocuğumuza hoşgörü, barış, iyi ilişkiler geliştirme gibi değerleri veriyoruz. Ayrıca çocuğumuzun geçmiş, bugün ve gelecek bağını kurmasını sağlamış oluyoruz.

ic4

EZBER YOK

Banu Urgancı: Yabancı dil eğitimi programınız nasıl?

Sabri Yıldız: Yabancı dil eğitiminde özgün programımız geliyor, öğretmen gün boyunca İngilizce konuşuyor ve böylece çocuk kulaktan öğreniyor. Çok sayıda şeyi birden öğretmeye çalışmıyoruz, tek şey veriyoruz, sürekli tekrar ediyoruz böylece çocuğun öğrenmesi tam oluyor.
Küçük Şeyler’de her gün orta grup ve büyük grup çocuklarımız yarım gün, küçük gruplarımız 100 dakika ve oyun grubumuz 20 dakika İngilizce eğitimi alıyor. Öğretmenimiz sınıfta sadece İngilizce konuşuyor ve yaş grubunun özgün programına göre etkinlikler İngilizce gerçekleştiriliyor. Sınıfımızda İngilizce saatinde materyallerin isimleri, mevsimler, nesneler İngilizce yazıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı