REKLAMI GEÇ

Yaşayan değerlere sahip çıkıyorlar

Yaşayan değerlere sahip çıkıyorlar

Küçük Şeyler Anaokulu, “Yaşayan Değerlerimiz” adı altında iki güzel etkinlik gerçekleştirdi. Öğrencilerin büyükanne ve büyük babaları, okula davet edilerek torunları tarafından ağırlandı. Öğrencilerin büyük büyük dedelerinden ninelerinden kalma eşyaların sergilendiği Nostalji Müzesi ise büyük ilgi gördü.

/ DENİZLİHABER / 20 Kasım 2013 Çarşamba, 14:01

Küçük Şeyler Anaokulu bu yıl ikincisini düzenlediği Büyükanneler Büyükbabalar Günü etkinliklerinde yine miniklerin babaanne, anneanne ve dedelerini ağırladı.

kucuk-seyler-anaokulu-ic-4

Geçmiş ve gelecek bir arada güzel saatler geçirdiler. Minikler, dedelerin ninelerin ellerini öptü, gösterilerini sergiledi ve ikramda bulundular.

kucuk-seyler-anaokulu-ic-3

“Yaşayan Değerlerimiz” başlığı altında topladığı etkinliklerin bir diğeri ise Nostalji Müzesi. Okuldaki her çocuk evlerinden geçmişe dair değerli eşyaları bu sergide topladı.

kucuk-seyler-anaokulu-ic-6

Kimisinin dedesine ait köstekli saat, kimisinin nenesine ait gramafon veya büyük büyük dedelerden kalma bir gaz lambası. Nostalji Müzesi görenleri hem hayran bıraktı hem de çok uzaklara götürdü.

kucuk-seyler-anaokulu-ic-1

Bu etkinliklerin amacını Denizli Küçük Şeyler Anaokulu Eğitim Lideri Didem Dibek şöyle anlattı: “Yaşayan değerlerimiz eğitimi ile çocuğumuza hoşgörü, barış, iyi ilişkiler geliştirme gibi değerleri veriyoruz. Bu değerleri vermek aynı zamanda özgür bir ortamda olduğu zaman değer olarak oturuyor. Sadece telkinle verilirse eğer bu gerçek anlamda bir değer eğitimi olmuyor. Örneğin yaşlılara saygıda bir değerdir, bunu öğretmek için büyükanneler büyükbabalar günü yapıyoruz, nostalji müzesi açıyoruz. Çocuklarımız oradaki daktiloyu gördüğü zaman o günkü bilgisayarın bu olduğunu öğreniyor, çocuklarımıza derinlik olduğunu, bilgisayarında bir geçmişi olduğunu anlatıyoruz.”
Miniklerin yaptığı gösteriler, söylediği şarkılar büyükanne ve büyükbabalara keyifli dakikalar yaşattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı