REKLAMI GEÇ

Teknokul Denizli’de açıldı

Teknokul Denizli’de açıldı

Çağın en büyük silahı olarak kabul edilen teknoloji sürekli gelişiyor. Bu gelişime ayak uyduran, değişimin gerisinde kalmayan ülkeler gelecekte söz sahibi olacak. Bu da teknolojiye yabancı olmayan nesiller yetiştirmekle mümkün olacak. Eğer siz de çocuğunuz geleceğe yön veren mucitlerden olsun istiyorsanız, Denizli’de yaşadığınız için çok şanslısınız. Çünkü Türkiye’nin tek teknoloji eğitim merkezi Denizli’de… Banu Urgancı Teknokul’un kurucuları Bora Tetik ve Murat Kayacık’tan meraklıları için bilgi aldı.

/ DENİZLİHABER / 31 Ocak 2014 Cuma, 15:33

Bilim ve teknolojinin hızına yetişmek mümkün değil. Bugün büyüklerimiz bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu derler hep. Biz de çocuklarımız büyüdüğünde aynı şeyleri söyleyeceğiz. Bizim zamanımızda bunlar mı vardı diyeceğiz.

ic-5

Çocuklarımızın bu gelişmelerin dışında kalmasını istemiyorsak bu konuyu yakından takip etmek değil yapmamız gereken. Çocuğumuzu bilim ve teknoloji konusunda bilinçlendirmeliyiz. Ve bunu yapmak için Denizli’de yaşadığınız için çok şanslısınız. Teknokul kurucuları Bora Tetik ve Murat Kayacık yıllardır bu konuda çalışmalar yaparak ve alt yapılarını güçlendirerek kurumsal olarak hizmet vermeye başladı.
Şanslısınız çünkü dünyada sadece parmakla sayılacak kadar az noktada veriliyor bu eğitim. Türkiye’de sadece Denizli’de.

ic-6

Çamlık Caddesi üzerinde eski Pizza Pizza’nın olduğu binaya açılan Teknokul geçtiğimiz hafta bir alışveriş merkezinde eşsiz bir organizasyonla hizmet vermeye başladı. Organizasyonda Bumblebee herkesi etkilemeyi başardı.

Teknokul hakkında daha fazla bilgi edinmek için röportajımızı okumakla yetinmeyip Çamlık Caddesi 6108 sokak 4 Numaralı eğitim merkezini ziyaret edebilir veya 0258 212 11 21 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

Banu Urgancı: Teknokul eğitim merkezini açmadan önce de çalışmalar yapıyordu. Bu süreci anlatır mısınız?
Bora Tetik: Teknokul Robot ve Bilim Akademisi olarak faaliyetlerimize 2010 yılında okullarda ve çeşitli eğitim kurumlarında fen ve bilim içerikli eğlenceli etkinliklerle başladık.Bu kapsamda uzay bilimleri eğitimlerinden çeşitli fen alanlarındaki uygulamalı deneylere kadar bir çok konuda öğrencilerimizle etkinlikler yaptık.Bugüne kadar 100.000 öğrencimizi eğlenceli bilim etkinlerimizle buluşturduk.

ic-2

100.000 öğrenci ve yüzlerce öğretmen ve eğitimcilerimizden edindiğimiz bu bilgi ve tecrübelerimiz sonucunda hep daha yaratıcı ve farklı eğitimler hedeflememiz gerektiği sonucuna ulaştık.Bu düşünce ve hedeflerle uzun süren çalışmalarımız sonucunda Dünya’nın en gelişmiş ülkelerinde artık zorunlu hale gelmiş olan ‘’robotik tabanlı eğitim modeli’’ni ülkemize getirdik.Bir yılı aşkın süren çalışmalarımızla bu eğitimi daha eğlenceli hale getirerek tamamen bize özel robotik tabanlı ‘’Teknokul Yaratıcı Eğitimi Modeli’’ni oluşturduk.
Bu alanda ilk olmanın mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz.

ic-1

Banu Urgancı: Neden çocuklar ile başladınız eğitim vermeye?
Murat Kayacık: Herşey çocukluktan verilen temel eğitimle başlar.Bu temel eğitimler ne kadar yaratıcılığı ön plana çıkarmaya yönelik ve uygulamalı eğitimler olursa;çocuklarımız da tüm hayatları boyunca bir o kadar başarılı,özgüvenleri yüksek, kendisine ve çevresine yararlı bireyler olurlar.Kariyerleri üst seviyelerde olur ve en önemlisi mutlu bireyler olurlar.

Banu Urgancı: Robotik Eğitim Nedir?
Murat Kayacık: ROBOTİK : MEKANİK +ELEKTRONİK+YAZILIM üçgeninden oluşur. Tamamen uygulamalıdır.Yaratıcılık en üst seviyededir. Eğitimi alan çocuklar; Mekanik sayesinde temel fen bilimlerinin mantığını uygulamalı olarak öğrenir ve unutmaz.Bu sayede okul derslerindeki başarılarını da en üst seviyeye çıkarır. Elektronik sayesinde temel elektronik biliminin mantığını anlar. Elektronik malzemeleri uygulayarak tanır ve bu malzemeleri kullanmayı da öğrenir. Yazılım sayesinde bilgisayar programlama dillerinden bir veya birkaçını öğrenir ve kolaylıkla uygular. Eğitimin en önemli özelliği tamamen uygulamalı olmasıdır ve öğrenciler için soyut olan tüm kavramları somutlaştırmasıdır. Öğrenciler yaptıkları projelerin, gerçek hayatta kullanılan tüm makine ve ekipmanlardaki karşılığını da öğrendiği için mekanik ve elektronik aletlere ve makinalara bakış açıları değişir. Yaratıcı zekaları en üst seviyelere çıkar. Ve en önemlisi tüm bunları eğlenerek öğrenir.

ic-4

Banu Urgancı: Türkiye’de sadece Denizli’de olan bu sistem Dünya’da hangi ülkelerde var?
Bora Tetik: Başta Japonya,G.KORE ve ABD olmak üzere İngiltere, Almanya, Fransa, Kanada gibi ülkelerde yıllardır çok etkin bir şeklide robotik eğitimi uygulanmaktadır. Bu ülkelerin sanayilerinin ve teknolojilerinin ne kadar gelişmiş olduklarını ve dünyaya yön verdiklerini düşünürsek tüm bunların tesadüf olmadığını rahatlıkla anlayabiliriz.

Banu Urgancı: Bu sistem ile çocuklarımız robot tasarımları yapacak ve basit oyunlar yapabilecekler. Peki başka kazanımlarıda olacak mı?
Bora Tetik: Temel bilimleri en iyi şekilde uygulayarak öğrenirler, pratik düşünebilme ve problemlere hızlı çözüm üretebilme yetenekleri maksimum seviyede gelişir, konsantrasyon yetenekleri en üst seviyeye çıkar, sistematik çalışma yetenekleri en üst seviyeye çıkar, matematik ve analitik düşünce altyapısını maksimum seviyede gelişir.

ic-3

Banu Urgancı: Teknokul robotik eğitim programı neler içeriyor?
Murat Kayacık: Gruplarımız maksimum 8 kişiden oluşuyor. Haftada 1 gün 3 ders saati olarak tamamen uygulamalı yapılıyor eğitimlerimiz. Her hafta bir robot projesi tasarlama ve bitirme garantisi veriyoruz. Seviye esaslı eğitim modeli uygulamaktayız mükemmelleşmiş müfredat ve eğitim planı sunmaktayız. Ekibimiz; konusunda uzmanlaşmış eğitimcilerden oluşmaktadır. Elektrik elektronik mühendisi, bilgisayar mühendisi, sınıf öğretmeni, fizikçi, insan kaynakları uzmanı, psikolojik danışman ve rehberlik uzmanı ekibimizin değişmez branşlarıdır.

Yorumlar

Nimet ZEYBEK   -  Bağlantı 7 Kasım 2014, 18:49

Yaş grubları nedir? Kaç yaşa kadar?

haber   -  Bağlantı 3 Şubat 2014, 12:10

Haberde eğitim merkezinin adresi ve telefonu yazıyor. Arayarak sorularınıza cevap alabilirsiniz. Teşekkürler…

didem yagcioglu   -  Bağlantı 3 Şubat 2014, 12:03

Mrb kac yas cocuklarini bu gruba dahil edeb iliriz.belli donemlerde mi ogrenci kabul ediyorsunuz ve bu egitim in ücret lendirilmesi nasil yapiliyor.Bilgilendirirseniz sevinirim.Tesekkurler2

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı