REKLAMI GEÇ

AMELİYATSIZ ÇÖZÜM: V LİFT

AMELİYATSIZ ÇÖZÜM: V LİFT

Yaş ilerledikçe, ciltte yüz ve boyun bölgesindeki sarkmalar kaçınılmaz olur. Genelde tek çarenin estetik ameliyat, yani yüz gerdirme operasyonu olduğu sanılır. Oysa V Lift, bunlara ameliyatsız çözüm olabiliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Haziran 2014 Çarşamba, 12:37

Cildimizin geçen yıllara yenik düşmesi kaçınılmaz bir sonuçtur. Zaman içinde tüm vücudumuzdaki cilt yapısında basta yüz ve boyun bölgesi olmak üzere sarkmalar ve gevşemeler oluşur. Yenilenme hızı azalan bu cilt temel elemanları geçen yıllar içinde kayba uğradıkları için cildimiz genç, sağlıklı, parlak görünümünden uzaklaşır. Bu sorunun çözümünden bu zamana dek çeşitli lazer uygulamaları kimyasal ve mekanik soymalar yüz mezoterapileri ve son nokta olarak ameliyatlar yapılmaktadır. Tüm bu yöntemler tek basına bazen de kombine olarak kullanılmaktadır. Son zamanların yeni yöntemi ise V Lift. V Lift yöntemi, cilt gençleştirmede yeni bir teknoloji. Diğer klasik iple askılama yöntemlerinden tamamen farklı bir mekanizmaya sahip. Bu yöntemin ayrıntılarını Dr. Cumhur Güner’e sordum. Eğer sizin merak ettiğiniz ve benim atladığım bir konu varsa Dr. Cumhur Güner’e 0532 616 87 10 numaralı telefondan ulaşabilir ya da gunerpol@gunerpol.com e-mail adresine mail atabilirsiniz.

ic-4

Banu Urgancı: Bu güne kadar birçok yöntem anlattık okurlarımıza. Bu seferki gençleşme yöntemimiz hangisi?

Cumhur Güner: Dünyada son bir yılda çok yaygınlaşan Türkiye’ye son 3-4 ayda hızlı bir giriş yapan ve İstanbul’da yoğun kullanılan bir yöntem. Bizde Denizli’de başladık. Bu yöntemin adı V Lift.
Yaşla beraber ciltte ister istemez yaşlanıyor. Yaşlandıkça da biraz yer çekiminin etkisiyle birazda dış etkenlerle bağ dokusu kolojen dokuya dönüşerek bozuluyor. Yanaklar, çene, kaşlar, bütün vücut yer çekiminin etkisiyle aşağıya doğru sarkmaya başlıyor. Ciltteki yaşlanma kırışıklıklarıda arttırıyor tabi. Daha önce birçok yöntemden bahsettik. Kozmetik çok hızlı ilerliyor. Lazerle yapılan çalışmalar, radyo frekans ile yapılan çalışmalar, yeni ve daha pratik şeyler istiyor bayanlarımız. Botoks ve dolgu yöntemleri hızlı sonuç alma sebebiyle rağbet gören mezoterapi çalışmaları. Ama şimdi çok yeni PDO (polydioxanone) cerrahi iplerini cilt altına yanak içlerine yerleştirerek cildi toparlama germe ve sıkılaştırma mümkün olduğunu gördük.

ic-3

Banu Urgancı: Nedir Bu V Lift?

Cumhur Güner: Kalıcılığı 2 yıla kadar uzayan yaklaşık 25-30 dakikalık bir uygulaması olan daha pratik bir yöntem. Hem kolay hem daha organik bir çalışmadır V Lift yöntemi. Cilt altına yerleşilen PDO ipleri bir süre sonra vücut tarafından eritiliyor. Fakat vücut kendini korumak amaçlı ipin etrafında bir kolojen doku oluşturuyor. Vücut cilt altına yerleştirilen ipler ağ gibi örülüyor. Vücutta onu kendi mahareti ile iplerin etrafına kolojenizasyon oluşturuyor. Ve cildin altına cildi sıkı tutan gergin bir tabaka oluşturuyor. Koyulan ipler çünkü 3 hafta içerisinde eriyor ama vücudun yaptığı kolojenizasyon kalıyor. Bu nedenle tamamen organik bir çalışmadır.

Banu Urgancı: Hangi bölgelerde kullanılıyor?

Cumhur Güner: Gıdı alma, yanak çekme, kaş kaldırma, nazorabiyel çizgilerin oluşmasını engelleme, dudağın aşağı doğru inen üzüntü çukurlukları dediğimiz bölgeleri düzeltme gibi çalışmalardır. Son derece başarılı çokta yüz güldürücü tek seanslık bir iş. Çok gerekirse bir yüze 50 ip yerleştiriyoruz. Bu 100-150 ipe kadar çıkabiliyor, yüzün yaşlılığına göre. Ortalama 50-60 tane ip koyuyoruz, her konan ip maliyeti biraz daha arttırıyor. Ama cilt tarafından ipler 3 ila 4 hafta içinde yok edildiği halde kalıcılığı da 2 yıl sürüyor, hatta bazı ciltlerde 3 yıla kadar sürüyor kalıcılığı.

ic-2

Banu Urgancı: V lift yaptıranlar diğer mezoterapi yöntemlerini yaptırmasınlar mı? Diğer uygulamalardan farkı nedir?

Cumhur Güner: Bence PRP, antioksidan ve vitaminlerle destekleme yapılabilir. V Lift uygulamasından sonra yapılacak olan PRP, antioksidan ve vitaminleme uygulamaları da ilk uygulamanın hem etkinliğini arttırır hemde daha parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olursunuz.
Ama alın bölgesine yapacağımız v lift yöntemi, kaş kaldırma alın çizgileri için yapılan uygulamalarda, mesela botoks 4-6 ay, en fazla 8 ay gidiyorken V Lift bir kere alın bölgesine kaş kaldırma çalışmaları yapmak daha uygun olabilir, en azından 2 yıl gidiyor. Süreci uzun. V Lift ile botoksun tam tamına etkinliğini göstermez ama kırışıklık amaçlı çalışmalarda kaşı hafif kaldırıp alın çizgilerini alırız ve 2 yıl kadarda kalıcılığı olur.
Botoksta 1 hafta sonra sonucu görebilirken V Lift’te 3 ay sonra sonucu görebiliyorsunuz. Cilt 3 ay sonra fark edilmeye başlar. Dolguda ciltteki farkı aynı gün bile görebilirsiniz. V Lift sabır gerektiren ancak uygulaması risksiz ve kolay bir yöntem.
Benim önerim denizlideki bayanlara önce kalıcılığı kısa olan uygulamaları yaptırıp, daha az maliyetli hem de, şekillendirmeyi görüp, bunu beğendikleri zaman artık bu şekilde kalmak istiyorum dedikleri zaman kalıcılığı uzun olan yöntemleri kullanmalarını öneririm.
Yine bir askılama yöntemi olan Cooks lift dediğimiz yöntemde PDO ipleri balık sırtı desenlidir. Yani onda 2 yada 3 ipi şekillendirerek yanağı yukarı çekme yada kaşı yukarı çekme şeklinde bir çalışma yapılır. Biraz daha pahalı, kalıcılığı biraz daha fazla bir yöntem. Balık sırtı desenli iplerle yapılan uygulamada, uygulamadan hemen sonra farkı görürüsünüz. Ama diyelim ki iki yanak arasında eşitliği sağladınız, iplerde bir tanesi erken çözüldü ya da erken eridi bir tarafın erken sarkması gibi bir durumla karşılaşıldı, o zaman erken sarkan yanağa yine aynı işlem yapılmalı. Uygulama daha fazla titizlik gerektirir.

ic-1

Banu Urgancı: Yan etkileri var mı V Lift’in? Kişiye maliyeti ne kadar?

Cumhur Güner: Olabiliyor tabi, işlem yapılan bölgede kızarıklıklar, ufak morluklar olabilir, her ameliyatta olduğu kadar enfeksiyon riski var. Beklentiler çok yüksek olmamalı, biz kişileri başka biri yapmıyoruz, aynı kişiyi 10 yaş geriye götürüyoruz. Bunun bilincinde beklentiler olmalı ki hayal kırıklığı olmasın.
V lift yöntemi tüm yüze uygulandığında yaklaşık 2500 TL‘lik bir maliyet çıkarıyor. Buda yaklaşık 50 ila 70 ip yerleştirilmesi demek cilt altına. Her yerleştirilen ip maliyeti etkiliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı