REKLAMI GEÇ

Cildinizi yaza hazırlayın!

Cildinizi yaza hazırlayın!

Kış mevsimine veda etmek üzere olduğumuz şu günlerde kışın yorgunluğunu atmak için cildinize birkaç iyilik yapın. Sahil kenarına daha cazibeli ve bakımlı bir kadın olarak gidin. Şekillenmek, yaza cildi hazırlamak için Botoks, PRP ve dolgunun tam zamanı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2014 Cuma, 14:15

Denizli’de yaşadığınız için şanslısınız. Cildinizi ve kendinizi yaza hazırlamak için başvurabileceğiniz güvenilir bir adres var. Yaza hazırlık uygulamaları ile ilgili olarak arkadaşımız Banu Urgancı, Dr. Cumhur Güner ile güzel bir söyleşi gerçekleştirdi. “Cildimi yaza hazırlamak için neler yapmalıyım?” diyorsanız bu yazımızı mutlaka okuyun. Daha ayrıntılı bilgi almak için Dr. Cumhur Güner’e 0532 616 87 10 numaralı telefondan ulaşabilir ya da gunerpol@gunerpol.com e-mail adresine mail atabilirsiniz.

ic-1

BOTOKS DOLGU PRP NİN TAM ZAMANI

Banu Urgancı: Yaz kış uygulamaları farklı demiştik daha önce. Yaza hazırlanırken hangi uygulamaları önerirsiniz?

Cumhur Güner: Kişiler yaza farklı bir şekilde merhaba demek istiyorsa Botoks, PRP ve dolgunun tam zamanı. Beraberinde selülit tedavileri, diyet ve kilo verme çabaları da başladı. Bu uygulamalar sıcaklar bastırmadan önce yapılırsa, özellikle botoks, kalıcılığı daha uzun sürer. Ve botoks hem şekillenme amaçlı hem kırışıklık amaçlı düşünülürken en önemlisi bu dönemde terleme botoksları ön plana çıkıyor. Özellikle sıcak havalarda kısa bir yürüyüşle, sıcakta ortamlarda toplantı yapanlar bayan yada erkek farketmiyor, özellikle koltuk altlarındaki ıslaklıktan rahatsız oluyorlar. Toplantılara girmekte rahatsız oluyorlar, günde 3-4 defa kıyafet değiştirmek zorunda kalabiliyorlar. Terleme botoksları bu kişileri büyük bir sıkıntıdan kurtarıyor. Nisan Mayıs aylarında yapılan terleme botoksu Eylül Ekime kadar kişiyi rahatlatır.
Bunun dışında şekillenme veya kırışıklık giderme amaçlı yapılan botokslarda aşırı sıcaklarda yapıldığı zaman etkinliğini daha çabuk yitiriyor. Ancak Nisan Mayıs aylarında yapılan botokslar kişinin yaz tatilini rahat geçirmesini sağlıyor.

ic-5

Banu Urgancı: Kışın yorgunluğunu atmak ve yaz öncesi cilt yenilemek için ne yapılmalı?

Cumhur Güner: PRP. Hastanın kendi kanının özel kitlerle ayrıştırılarak enjekte edilmesi, seans senas yapılan bir işlemdir. Yaklaşık 3 seanslık bir çalışma kişiyi yaza yetiştirir. Cilt kalitesini arttıracaktır, kırışıklıklar minimum seviyeye düşecektir, yaz günlerinin vazgeçilmezi dekolte şıklığı için dekolte kırışıklıklarınında tedavisi yapılabilir.
Dolgu kişinin isteğine bağlıdır, bu uygulamanın yazı kışı olmaz. Botoks ve PRP ile halledilemeyecek derinlikteki kırışık alanlarında dolgu ile beslemek gerekiyor. Bunun yanı sıra düzeltme, dudak şekillendirme, cilt altı yağ dokusunun azalmasına bağlı oluşan çöküklükleri toparlama anlamında dolgu kullanılabilir.

Banu Urgancı: Yaza hazırlık aşamalarından diğerleri özellikle selülitler kadınların korkulu rüyası. Neler önerirsiniz.

Cumhur Güner: Evet selülitler büyük sıkıntı. Bunlar seans seans çalışmalar olduğu için ben yaptırayım tatile gideyim olmuyor.10 -15 günlük aralıklarla yapılıyor. Yaza yetişmek için bu aylarda Nisan, Mayıs, Haziranın ilk haftalarını değerlendirmek gerekli.
Selülitiçin yapılan bir çok çalışma var. Radyofrekans, cilt altı bağ dokusu parçalama çalışmaları gibi. Benim yaptığım çalışma parçalama çalışmasıdır. Cilt altında yağ bloklanmasıda varsa lipoliz ile çalışırız.

ic-4

Banu Urgancı: Peki ya çatlaklar?

Cumhur Güner: Çatlaklar biliyorsunuz, maalesef kozmetiğin en zayıf halkalarından bir tanesi. Cilt gerilerek kendisini inceltiyor ve çatlaklar oluşuyor. Çatlak dokunun altında kolojen yapı olmuyor. Yok etmek mümkün değil, ya orayı kesip sağlam ciltleri yanyana bir daha dikeceksiniz yada oraya hiç dokunmayacaksınız. Çatlaklarda görünümü azaltma gibi bir durum yok.

Banu Urgancı: Yaz ayları ile biten uygulamalar hangileri?

Cumhur Güner: Güneşin etkisinin arttığı şu dönemde leke çalışmasına girmemek lazım. Artık kimyasal peeling çalışmaları bitti. Bir daha Eylül sonu yapılabilecek. Çok iyi güneş koruyucu kullanılsa bile cilde zarar verebilirler. Bu yüzden risk almasınlar.
Epilasyonlarda pigment dokuyu gören makinalar değil direk kılı gören makinalar kullanmak lazım, bunlarda biraz acılı işlemler olduğundan hanımlar tercih etmiyorlar. Bazı lazer epilasyon makinaları yaz aylarında kullanılmıyor.

ic-3

Banu Urgancı: Yaz aylarını lekesiz atlatmak için ne yapmalıyız?

Cumhur Güner: Bayanlar özellikle güneş koruyucularını ya çok iyi kullansınlar yada hiç kullanmasınlar. Her cildinizi temizlediğinizde, her peçete kullandığınızda yani cildinizle temasını kestiğiniz güneş kreminin yerine yenisini koymak lazım. Yoksa vücut şöyle algılıyor, bütünü bırakıp lokale bakıyor, o lokal bölgedede pigment dokusu ile yoğunlaşıyor. Ve lekelenmeler ortaya çıkıyor. Hiç güneş koruyucu kullanılmasa vücut bunu bütün algılayacağı için bronzlaşma dediğimiz durum ortaya çıkıyor. Cildin pigment dokusunu azaltan ürünler var ben onları öneriyorum. Ekonomik açıdan bakıldığında fondöten nemlendirici ve güneş koruyucu bir arada ürünler daha iyi.

ic-2

Banu Urgancı: Göz altı kırışıklıkları için yeni bir çözüm öneriniz var mı?

Cumhur Güner: Göz altındaki ince kırışıklıklar için Botoks etkisi yapan ama botoks olmayan bir enjeksiyon uygulaması var. Fixer adlı bu ürün ile en az 3 seans çalışılıyor, alınan sonuçlara göre 6-7 seansa kadar çıkabiliyor. Botoks etkili bu ürün sadece göz çevresi için kullanılıyor. 4-6 ayda hatırlatma seansları yapılıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı