REKLAMI GEÇ

Başdil’den cilt lekelerine çözüm önerileri

Başdil’den cilt lekelerine çözüm önerileri

Cilt lekelerinden tamamen kurtulmak imkansız. Ancak, leke oluşumunu önlemek ve mevcut lekelerin görünürlüğünü azaltmak mümkün. Bu da kozmetik ürünlerle sağlanabiliyor. Ancak gelişigüzel ürün kullanmamak da gerekiyor. Uzmanından tavsiye alınması çok önemli. Banu Urgancı, konuyu Uzmanı olan eczacı Mukaddes Başdil ile konuştu. İşte Başdil’in önerileri…

/ DENİZLİHABER / 30 Kasım 2013 Cumartesi, 13:34

Cilt lekelerinin ne kadar yaygın bir sorun olduğunu biliyor ve görüyorum. Bu sefer de sizlere kozmetik leke açma yollarının alternatiflerini sunuyorum. Cilt lekelerini yok etmek mümkün değil. Bunu artık hepimiz biliyoruz. Ancak oluşmasını önlemek ve görünürlülüğünü azaltmak için çeşitli çözüm önerilerim var. Bunlardan bir tanesi kozmetik ürünler. Ancak kozmetik ürünlerin kullanırken sabır çok önemli diyor Eczacı Mukaddes Başdil. Mukaddes Hanım yıllardır cilt konusunda deneyimli ve bu işin eğitimini almış bir cilt uzmanı. Deneyim ve eğitim bir araya gelince mükemmel sonuçlar çıkarıyor ortaya. Sena Eczanesi sahibi Mukaddes Hanım kısıtlıda olsa cilt lekeleri ve çözümleri ile ilgili bizi bilinçlendirdi. Gelin ayrıntıları röportajımızda görelim.

cilt-lekeleri-ic-3

Banu Urgancı: Cilt lekeleri nasıl oluşur ve oluşmaması için nelere dikkat edilmelidir?
Mukaddes Başdil: Sadece yazın cildimizde leke oluşumu gerçekleştiğini düşünürsek, yılın diğer mevsimlerini unutmuş oluruz. Güneş ışınları yani Ultra Viole yılın 365 günü yeryüzüne inmektedir. Tabi ki de yaz aylarında daha dik ve Kuzey yarım küreye daha yakın olması ile UV ışınlarını daha fazla hissediyoruz.

cilt-lekeleri-ic-5

UV ışınlarının dışında leke oluşumunu tetikleyecek diğer faktörler; solarium, florasan lambalar, araba camına yansıyan güneş ışığı, bayanlarda dudak üzerine yapılan laser epilasyon veya tüy dökücü işlemler sonucunda UV ışınlarından korunmama, hatta sivilceleri ile fazla oynayan kişilerde, bilinçsiz korunma sonucunda güneş ışığı ile düzenli temas sonucu ciltte oluşan sivilce lekeleri.
Lekeyi açmadan önce, leke oluşumunu önlememiz gerekmektedir. Bunun ilk basamağı kaliteli güneş koruyucular kullanılması. İki tip güneş koruyucu bulunur. Kimyasal Güneş Korumalar (SPF) ve Fiziksel Güneş Korumalar (Titanium Dİoxide, Çinko Oksid). Faktörlü güneş korumalar UV ışınlarının cildin alt katmanlarına inmesini engellemez, daha çok zararlı UV ışınlarını filtre eder. Bunun tam tersi olarak, Fiziksel Güneş Korumalar, cilde çarpan UV ışınlarını ayna gibi geri yansıtır, cilt ışınları emmez, fiziksel koruma sağlanır. Böylece leke yok ise oluşumu engellenir, mevcut ise daha fazla koyulaşması engellenir.

 

cilt-lekeleri-ic-2

Banu Urgancı: Leke görünümünü nasıl hafifletebiliriz? Riskleri var mıdır?
Mukaddes Başdil: Cilt lekelerini açmak sabır gerektiren bir protokoldür. Leke açma protokolünde ikinci en önemli basamak ise, lekeyi sağlıklı bir şekilde açmak! Genelde ev kullanımı ürünlerinde asitlerle soyarak leke açma işlemleri olur. Başarılı da olur ya daha sonrası? Düzenli kullanım sonucunda cildin en üst katmanını (ölü katman-Stratum Corneum) soyarak lekenin rengi açılır. Bu tip bir durumda oluşabilecek iki risk bulunmaktadır. Eğer UV ışınlarından iyi korunamaz ise daha fazla leke oluşma riski, ikincisi çok daha önemlisi, eğer ailede cilt kanseri var ise, ölü katman soyulduğundan ve iyi korunamadığından dolayı, alttaki canlı katmana UV ışınlarının her temasında, hücrelerin mutasyona, yani kanser hücresi haline dönüşme riski büyük olur. Cilt ve ben kanseri (malign melanomia) en hızlı yayılan ve öldüren kanser tiplerindendir.

cilt-lekeleri-ic-6
Bu riskli uygulama dışında, bilimsel olarak öne çıkmış kaliteli markalar, cildi soymadan, cilt lekelerini yapan hücreleri baskılayarak (melanosit), soymadan lekenin rengini ton ton açar. Bu tip faydalı ürünlerde selektif eczanelerde tüketiciye sunulmaktadır.
Dolayısıyla önce lekenin koyulaşması engellenecek, daha sonra leke, ton bozuklukları veya UV’nin sebep olduğu çiller sağlıklı bir şekilde açılacak…
Ayrıca leke açma protokolünde sorulması gereken en önemli soru ; “Lekelerin ciltte kaç yıldan beri bulunduğudur?” Yıl uzadıkça, leke derinleşir ve inatlaşır. Birkaç senelik lekeyi açmak nispeten daha hızlı ve kolay olur. 10-15 senelik lekeler için destekleyici ürünlerden de faydalanmak gerekmektedir. Granülsüz Peeling (AHA Glycolic, BHA Salisilik) veya Tetrahexyldecyl Ascorbate gibi.

cilt-lekeleri-ic-4

Banu Urgancı: Sonuç olarak güneş ışınlarından korunmak çok önemli.
Mukaddes Başdil: Evet. Amerika’da 30 faktörün üzerinde olan güneş korumaları, pazarlama ürünü olarak bakılmaktadır. Fiziksel güneş korumalar sağlıklı ve tam korur. Bilim ve Teknolojinin de gelişmesi ile kaliteli markalarda lekeyi yapan hücreleri baskılayarak (soymadan) ton ton açmak mümkündür. Bu sadece güneş lekesi değil, hamilelik ve yaşlılık lekeleri için de geçerlidir.
Güneş ışınlarıyla ilgili Amerika’da bir bilim adamı ile sohbet ederken, bir benzetmesi sonucunda, her zaman hafızamda kalacak bir konuyu paylaşmak istiyorum, bilindiği üzere artık ozon tabakasının delinmesi ile birlikte UV C ışınları da Dünyamıza ulaşmaktadır. Daha fazla Güney Amerika Arjantin taraflarına bu ışın ulaşmaktadır. Benzetme ve bilime göre;
UV-A : Allergy (Alerji Yapan Işınlar)
UV-B: Burning (Yakan Işınlar)
UV-C: Cancer (Kanser Yapan Işınlar)

cilt-lekeleri-ic-1

Banu Urgancı: Kullanılması gereken ürünlerin içeriğinde neler olmalı?
Mukaddes Başdil: Cilt pigmentasyonu bilimindeki yenilikler cilt parlatıcı peptidleri, melanin engelleyicileri ve cildin rengini ve dokusunu düzelten botanik özleri içermektedir. Özellikle DCL Skin Brightening Complexion Treadment ve beş adet klinik olarak test edilmiş pigmentasyon kontrol edici içerik sayesinde ciltteki lekelenmeyi azaltmak için çalışır. Renk açıcı mekanizmaları harekete geçirir. Yan etkisi olmayan bu ürün her cilt tipine uygundur ve cilde kolay nüfuz eder. Bio mühendislik ürünü cilt açıcı kompleks cilde parlaklığını geri kazandırır, cilt tonunu açar, kahverengi lekeleri azaltır ve bu sadece günde bir kere kullanma ile mümkündür.
Lekesiz ve parlak bir cilt bir çok ürünün hedefi, Bioderma markanın White Objective olarak piyasaya sürdüğü seri bu hedefe ulaşıyor ve cilt lekelerine çözümler buluyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı