REKLAMI GEÇ

Güner’den merak edilen sorulara yanıtlar

Güner’den merak edilen sorulara yanıtlar

Güzellik, estetik, botoks ve bunlara benzer birçok uygulama hakkında sanal alemde oldukça fazla bilgi var. Ama bunlar ne kadar doğru? Banu Urgancı, yanıtını merak ettiğiniz birçok soruyu Dr. Cumhur Güner’e sordu, yanıt aldı.

/ DENİZLİHABER / 3 Ocak 2014 Cuma, 12:00

Temiz, sağlıklı, pırıl pırıl parlayan bir cilde sahip olmak çok da zor değil. Bu güne kadar bu konu ile ilgili birçok uzmanla görüştüm, kullanılabilecek yöntemler ve ürünler hakkında bilgi verdim. Fakat bu konuda kafama takılan bazı sorular oldu. Bu sorular birçok kişinin aklına takılan sorular olduğunu tahmin ediyorum. Sorularımı Dr. Cumhur Güner’e yönelttim ve oldukça tatmin edici cevaplar aldım. Eğer sizinde aklınıza takılan sorular var ise denizlihaber.com aracılığı ile yada gunerpol@gunerpol.com mail adresinden yada 7 gün ulaşabileceğniz 0532 616 87 10 numaralı telefondan Dr. Cumhur Güner’e ulaşabilirsiniz.

ic-2

Botoks yılan zehri midir?
Hayır, botoks yılan zehri değildir. Clostridium botulinum isimli bir mikrobun toksinidir. Özel hazırlanır, kasları felç ederek yapılan bir işlemdir.

Etkisi ne kadar sürüyor, ben bunu hep yaptırıp duracak mıyım?
Evet ortalama kişiye göre değişmekle birlikte 4 ay ile 12 ay arasında etkisi geçerli. Bu yüzden düzenli aralıklarla yapılması gerekli, şekillendirme yada kırışıklık amaçlı olması fark etmiyor.

Yüzüm maske gibi mi ifadesiz bir şekil mi alacak?
Bunu iyi bir hekim, botoksu çok iyi yapabilen, eğitimli ve el becerisi yüksek birisi botoksu değişik şekillerde yapabiliyor. Siz maske gibi olmasını isterseniz o şekilde de yapılır. Botoksun ev tipi versiyonu, çalışan versiyonu, sanatçı versiyonları olduğu gibi sadece kırışıklık amaçlı yapılan mezoterapi versiyonları da var. Kişinin yüz ifadesi maske gibi olmaz. Olmamasına da zaten dikkat edilmeli. Maske gibi olması isteniyorsa yapılabilir, sürekli gülen bir dudak yapılabilir ama bu daha çok mankenler için yapılan bir uygulama, buna biz mesleğe yönelik özel çalışmalar diyoruz.

ic-5

Sosyal hayatıma devam edebilecek miyim?
Evet devam edebilirler, ancak yapılan işlemlerin tamamı enjeksiyon işlemi olduğu için istenmeyen bazı kanama yerleri nadirde olsa olabiliyor. Cildin hassasiyetine göre gün içersinde geçecek kızarıklıklar oluyor. Bunun dışında hiçbir yan etkisi yok.

Dolgu çok abartılı değil mi?
Dolgu kırışıklık amaçlı yapılan bir çalışmadır, uygun dozlarda uygun ürün kullanıldığı zaman abartılı bir şey ortaya çıkmaz. Sadece kırışıklıklarınızın tedavisi küçük rötuşlar ile şekliniz bozulmada daha genç 10 yıl evvelki döneminize gidersiniz. Sadece gençleştirme çalışmasıdır. Ama sanatçılarda yada sunucularda bu abartı görülüyor çünkü onlar böyle durmasını istediği için çalışma o yönde yapılıyor. Ama kişi istemezse çok natürel dudaklar, doğal nazobiyel çizgilerle daha genç bir görünüme kavuşabilirler.

ic-6

Yaz kış uygulamaları farklı mıdır?
Evet farklıdır. Botoks yaz kış uygulanabilir. Botoks yapıldıktan sonra çok sıcakta kalındığı zaman botoksun etkisi biraz azalabilir. 6 ay gidecekse daha kısa zamanda etkisi kendini geriye çeker. Dolgu yaz kış uygulanabilir.
Yazın yapılamayacak tek işlem kimyasal peelinglerdir. Bu uygulamalardan sonra güneşe çıkmamak lazım. Leke tedavisi yapıyorum derken daha fazla lekeye sebep olunabilir. Birde epilasyon amaçlı bazı lazer uygulamaları yazın yapılmaz, çünkü pigment dokuyu gören lazer ciltte bronzlaşmış yerleri beyazlatacağı için geçici sürede olsa istenmeyen bir görüntü oluşabilir.

PRP nedir?
Prp, hastanın kendi kanından alıp bunları özel kitlerde, özel tüpler içerisinde etkinliğini arttırıcı kolejenizasyonu daha hızlandırıcı olan farklı kimyasallarla bir araya getirerek hastanın kanını ayrıştırma işlemini içerir. Düz kan alıpta hastanın serumunu direk hastaya vermek doğru bir yaklaşım olmaz, böyle yapan arkadaşlar var ama yanlış yapıyorlar. Sıfır maliyet ile bir iş yapmaya çalışıyorlar. Ama yapılan işlem doğru değildir. Yaptıran kişilerin bunları sorgulaması gerekli. “Bana ne uygulanıyor, hangi kiti kullanıyorsunuz?” Kitten kitede farklılıklar var. Bunların mutlaka FTI onaylı, ISO belgeli olması gerekli. Hatta bazı kitlerde TÜBİTAK’tan da onay alınıyor. Yani mutlaka lisanslı ürünler kullanılmalı.

ic-1

PRP’nin etkisini ne zaman görürüm?
Cilt altına verilen gençleştirici hücreler zaman içerisinde, çok ağır ağır ilerler, cildi düzelte düzelte ilerler. Bunlar 30-45 gün içerisinde pik seviyeye ulaşır ama kişi hergün aynaya baktığı için yavaş yavaş gelişen durumu tam gözlemleyemez. O yüzden mutlaka öncesi sonrası fotoğraflar kullanmak lazım.

PRP nerelere uygulanabilir?
 Vücudun ihtiyacı olan her bölgeye uygulanabilir. Örneğin saç güçlendirmeden leke tedavisine her konuda etkilidir.

Bana kaç seans yapılır?
Piyasada 10-15 günde bir 4 defa tekrarlayan arkadaşlar var. Benim kullandığım kitlerde cildin ihtiyacına bakarız. Cilt güzel parlak ışıltılı ise bir kere yapmak bile bazen yetiyor. İkinci tekrarı 4 ay sonra yapıyorum. Fakat çok kötü, kolajen yapısı azalmış bağ dokusu, kırışıklıkların fazla olduğu durumlarda 15 gün ara ile 2 defa yapıyorum sonrakini 3 ay sonra yapıyorum.

Kitler Prp’de tek kullanımlıktır. Ne kullanıldığını kişiler sorgulamalı, neyin yada hangi markanın kullanıldığı sorulmalı. Bu markaların FTI onaylı lisanslı ürünler olmasına dikkat edilmeli.
Daha önce vurgulamıştım; PRP saksıdaki toprağı değiştirmek gibi ama mutlaka ardından gübrelemede yapılmalı. Vitamin kokteyli, antioksidan içeren ürünler, aynı seansta veya 10 gün sonra uygulanmalı. PRP ve vitaminlemeden sonra kuzman kişi mutlaka plasenta maskesi uygulamalı. Uygulamadan sonra yüz ve el masajı ile hem hastayı rahatlatmak hem de cildin ürünü daha rahat emmesini sağlamak gerekiyor.

ic-4

Hep yaptırıp duracak mıyım?
Evet. Şöyle cildimizi bir maske olarak düşünemeyiz. Canlı bir organımızdır cildimiz. Güneş ışınlarından, rüzgardan, tozdan, kullanılan deterjandan, şampuandan, ışıktan her şeyden sürekli zarar görür. Sürekli zarar gördüğü içinde sürekli yaşlanır. Cilt yaşlandıkça gençleştirmemiz lazım. İlk seanstan sonra 4-6 ayda bir hatırlatma seansları mutlaka yapılmalı. Sonrasında süreç 6ay, 8ay, 12 ay diye devam ediyor. Cildin ne kadar genç ya da yaşlı olduğu da çok önemli.
Dolguda da kullanılan ürünün ne kadar ay gideceğine bağlıdır devamlı yaptırıp yaptırmamak. 12 aylık olanları, 18-24 aylık olanları, 36 aylık olanları var. Duruma göre ürün seçiyoruz, kişinin isteğine göre uyguluyoruz. Maliyeti de ona göre değişiyor.

Bu uygulamaların tekrarlanması gerekiyor. Genç kalmak, güzelleşmek için, daha da parlak olmak için ,daha parlak ve canlı bir ifade sağlayabilmek için bunları yaptırmak gerekiyor. Bunda bayan yada erkek ayrımı yapmamak lazım. Erkeklerde bence şık güzel ve canlı bakımlı olması lazım.
“Ben halimden memnunum. Ben kendimi böyle seviyorum.” Böyle kaçamak söylemler var. Kimse kırışıklıklarından, lekelerinden memnun olamaz olmaması lazım. Bir kere kişinin önce kendisine olan saygısı ile alakalı. Kendinizi kimseye beğendirmek zorunda değilsiniz. Önce kişi kendini beğenecek. Bu da sizin özgüveninizi artırır. Çalışma yaşamını değiştirir, farklılaştırır.

ic-3
“Ben cesaret edemiyorum.” yakınmalarıyla da karşılaşıyoruz. Bazısında iğne fobisi var, bunun ağrısız bir yöntemi yok. Uygulama sırasında bırakıp giden kimseyi görmedim. Kullandığımız iğneler çok özel iğneler. Piyasada alınıp satılan bir şey değil, özel olarak getirttiğimiz iğneler. Çok ince ama buna rağmen ürünlerinde acısı olabiliyor. Özellikle C vitaminli olan biraz daha cildi yakıyor.
Önceden cildi uyuşturmayı çok istemiyoruz. Çünkü zaten yeterli uyuşukluk sağlamadığı gibi birde kullandığımız ürün açısından cilt altında etkinliğinde sorun yaşanabiliyor. Ama en güzel uyuşturma buzla oluyor. İyi bir soğutma ile kanama riski de azalıyor.

Çok mu pahalı?
Tabi ki güzelleşmenin, gençleşmenin bir bedeli var. Doğru işlem doğru kişiler tarafından yapılıyorsa bu bedel sizi rahatsız etmez. Ama işlemleri yaptırdınız bir dünya para verdiniz ama hiç sonuç alamadınız, o zaman 5 kuruşta ödeseniz pahalı gelir. Bir çok insan dünyanın parasını vererek kozmetik kremlerle bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Kullanımı zor oluyor. İyi kremler var mutlaka ama kozmetik ürün kullanımında disiplin gerekiyor. Bu işin bir protokolü var. Genellikle bayanlar bir torba kremi alıyorlar kullanmadan dolaplarında bekletiyorlar. Ama bu işlemlerden sonra sadece nemlendirici kullanılmalı. Başka bir şeye gerek yok.

Leke tamamen geçer mi?
Leke tamamen geçmez, böyle bir sistem yok henüz, ama görünürlüğünü azalır. %60 oranında bir lekeyi kaybettiğimiz zaman bu zaten hastayı memnun ediyor. Lekenin derinliğine göre değişmekle birlikte %70 oranında kaybolmalar görüyoruz. Kullanılan değişik metodlar var. Enjeksiyon yöntemi, elektrikli pen, kimyasal lazer, fraksiyonel lazer çalışmaları var. Bence hangisi ucuz ise onu tercih etsinler. Lekenin derinliği de önemli tabi. Derin lekelerde lazerin bile %100 etkisi olmaz.

Bu işi yapan kişilerin mutlaka bir simetri hastalığı olması lazım. Yani oturduğu yerden kalkıp karşıda duran eğri tabloyu düzelten kişilere bu işlemleri yaptırın. Kozmetiğin değişik uygulamaları hakkında da merak ettiklerinizi cevaplayabilirim. Selülit, lazer uygulamaları veya kremler gibi.

Yorumlar

Fatma Erkan   -  Bağlantı 18 Şubat 2014, 18:34

PRP uygulamasında yüzdeki kırışıklıklar yok oluyormu.Bir uzman doktor kaybolmadığını.bunun için mutlaka botoks ve dolgu yapılması gerektiğini söyledi.Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı