REKLAMI GEÇ

Öğle arasında güzelleşmek mümkün mü?

Öğle arasında güzelleşmek mümkün mü?

Bahar aylarında kadınların en önemli gündemi yaklaşan yaz nedeniyle daha fazla telaşını yaşadıkları güzellik. Özellikle gün ışığında yüz hatlarındaki kusurların daha fazla belli olması nedeniyle artık birçok kadın tıbbi müdahaleyi tercih ediyor. Estetik uzmanı Op. Dr. Onur Saka, çalışan kadınların öğle arasında bile güzelleşebileceğinin altını çiziyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Nisan 2015 Cumartesi, 15:04

Yaza sayılı günler kaldı… Yaz aylarında daha güzel ve kendinden emin gözükmeyen isteyenlerin güzelleşme yöntemlerine yönelik ilgileri yine hat safhada. Denizli Tekden Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Polikliniği’nden Op. Dr. Onur Saka, güneş ve deniz hayalleri kurmaya başlayan kadınları tepeden tırnağa saran güzelleşme telaşıyla ilgili sorularımızı yanıtladı.

İŞTE SORU CEVAP GÜZELLEŞME KONUSUNDAKİ İPUÇLARI;

Botoks nasıl bir işlemdir?

Op. Dr. Onur Saka: Botoks uygulamaları belirginleşen mimik çizgilerini ortadan kaldırıyor. Hem kolay hem de güvenilir bir yöntem olan botoks özellikle alın, kaş çatma çizgisi, göz kenarlarındaki gülümsemeyle oluşan çizgileri, ve boyundaki çizgilerin açılmasını sağlar. Botoks enjeksiyonu minik iğnelerle kaslara ilacın verilmesi ile yapılan basit bir işlemdir. Halk arasında botoks yılan zehiri diye biliniyor ancak bu tamamen yanlış bir düşüncedir. Botoks, laboratuar ortamında bakteriden üretilen bir proteindir.

Botoks nasıl uygulanıyor?

Op. Dr. Onur Saka: Botoks uygulaması sonrasında mevcut kırışıklıklar geçici süreliğine ortadan kalkarak daha da derinleşmesi engellenir. Botoks işlemi lokal anestezi kremiyle yapılıyor. Uygulanacak alan temizlendikten sonra ince uçlu iğnelerle kas içine küçük dozlarda enjekte ediliyor. Uygulama ortalama 3-5 dakika sürüyor. Bu yöntem 4-7 gün içerisinde etkisini gösterir. İşlem sonrası herhangi bir şişlik meydana gelmez, uygulamadan hemen sonra işinizin başına dönebilirsiniz, hatta öğle arasında bu uygulamayı yaptırabilirsiniz.

Botoks sonrası ne gibi değişiklikler yaşarız?

Op. Dr. Onur Saka: Botoks uygulama sonrası etkisi 6 aya kadar devam eder. Bu süre zarfında ciltte derin kırışıklıkların oluşmasını engeller ve zamanın etkisi durmuş olur. Cilt daha taze, dinlenmiş ve aydınlık ve ışıltılı bir görünüme kavuşur. Yani kısacası cilt kalitesi artar. Botoks kullanımında yaş sınırlaması olmamakla birlikte kırışıklıkların oluşumunun engellenmek istendiği 25 yaş ve üstü kişiler botoks için uygun adaylardır.Cilt kalitesine bağlı olarak 50 yaş ve üzeri kişilerde kırışıklıklar tam olarak yok edilmese de derinliklerini azaltır.

Özellikle yüz bölgesine uygulanan botoks boyun bölgesi, el, ayak, koltuk altı terlemeleri, spasitede ve migren ağrılarında da kullanılmaktadır. Botoks herhangi bir yan etkisi olmayan işlemdir. Tüm dünyada milyonlarca kişi botoks yaptırmaktadır. Ancak Botoks yaptıracağınız kişiyi iyi seçmeniz gerekmektedir. Uygulamanın yanlış yapılması halinde yüz ifadeleri esnasında asimetrik, göz kapağı düşüklüğü gibi komplikasyonlar oluşabilir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı