REKLAMI GEÇ

ESTETİK, HERKES İÇİN…

ESTETİK, HERKES İÇİN…

Estetik deyince akla direkt meme büyütme ya da ve burun düzeltme gibi konular gelir. Ancak estetiğin çok geniş bir yelpazesi var. Güzel görünmek adına yapılan estetik operasyonların yanı sıra sağlık açısından ve sosyal yaşam açısından önemli olan birçok kolu var. Kepçe kulak sosyal yaşamda olumsuzluklar yaratan bir durum, küçük yaşta yapılan operasyonlarla problemin önüne geçilebiliyor. Yine burun ile ilgili estettik görünümün yanı sıra sağlık açısından da ameliyatlar yapılabiliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2014 Perşembe, 11:52

Günümüzde estetik amaçlı uygulamalar oldukça yaygın olarak talep ediliyor ve uygulanıyor. Her yaş grubu ile ilgili yapılabilen estetik amaçlı müdahaleler mevcut. En çok uygulanan ve merak edilen estetik ameliyatlar ile ilgili Op.Dr. Serçin Tirelioğlu sorularımızı cevapladı. Daha detaylı bilgi almak veya sormak istediğiniz diğer konular için Op Dr Serçin Tirelioğlu’na Çamlaraltı Mah. 6015 Sok. 2/2 adresinde ziyaret edebilir, 0258 213 43 43 numaralı telefondan ulaşabilir veya www.denizliestetik.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

ic-5

Banu Urgancı: En çok uygulanan estetik ameliyatlar hangileridir?

Serçin Tirelioğlu: Estetik ameliyat uygulamaları kadınlar ve erkekler arasında farklılık göstermektedir. Kadınlarda gebelik ve doğumlar nedeniyle deforme olan vücuda bağlı olarak, meme ve karın estetiği, liposakşın daha ön planda olmakla birlikte; burun estetiği, göz kapağı ve yüz estetiği, vagina ve genital bölge estetiği de sık talep edilmektedir. Erkeklerde ise burun estetiği, kulak estetiği, liposakşın ve saç ekimi, jinekomasti düzeltilmesi daha ön plandadır.

ic-2

Banu Urgancı: Meme estetiği dediğimizde, neler söylenebilir?

Serçin Tirelioğlu: Meme estetiğini öncelikle kadınlarda ve erkeklerde meme estetiği diye iki ana grupta incelemek daha doğru olur.Kadınlar için meme çok önemli bir organdır; çünkü hem anneliğin, hem de cinselliğin sembolüdür. Meme estetiği dediğimizde meme büyütme, meme küçülte ve meme dikleştirme ameliyatlarını sayabiliriz. Doğumsal olarak küçük yapılı memesi olan genç kızlarda bu durum genellikle doğum sonrası da çok değişmemektedir. Küçük olan memenin büyütülmesi, silikon protezler yerleştirilerek yapılmaktadır. Meme küçültme ise, büyük ve ağır bir memedeki fazla dokuların çıkarıldıktan sonra kişinin yaşına ve boyuna uygun yeni bir meme oluşturulmasıdır.

ic-1

Banu Urgancı: Meme büyütme ameliyatı olan bir kadın emzirebilir mi?

Serçin Tirelioğlu: Meme büyütme ameliyatlarında kullanılan silikon protezler, meme dokuyu hiç etkilemeden, tamamen meme dokunun arkasında yer aldığı için; bu kadınlar rahatlıkla emzirebilirler. Özellikle protezin yerleştirilmesi için seçilen meme altı girişi, emzirme fonksiyonunu hiç etkilemeyecektir.

Banu Urgancı: Erkeklerde de meme estetiği yapılıyor mu?

Serçin Tirelioğlu: Erkeklerde jinekomasti olarak isimlendirdiğimiz kadın tipi meme büyümesi olduğunda, öncelikle neden olan bir hormonal bozukluk olup olmadığı araştırılmalıdır. Jinekomasti herhangi bir hormonal bozukluğa, bazı ilaçların kullanımına bağlı olarak ortaya çıkabildiği gibi, tamamen yapısal da olabilir. Bu durumda, bir operasyonla çok rahatlıkla düzeltilebilmektedir.

ic-4

Banu Urgancı: Burun estetiği kaç yaşından itibaren yapılabilmektedir?

Serçin Tirelioğlu: Burun estetiği kızlarda 17 erkeklerde 18 yaşından itibaren yapılabilir. Burada önemli olan burun kıkırdak ve kemiklerinin gelişimini tamamlanmış olmasıdır. Burun ameliyatlarından önce, kişilerin burnunu sadece fiziksel özellikleri ile değil, nefes alma ve fonksiyonları açısından da değerlendiririz ve eğer gerekiyorsa, burnun içi ve dışı ile ilgili problemleri aynı operasyonda eş zamanlı çözeriz. Burunda kemer bulunması, burun ucu düşüklüğü, burun deliklerinin asimetrisi en sık karşılaşılan dış görünüm problemleridir.

ic-3

Banu Urgancı: Liposakşın yaptırarak kilo verilir mi?

Serçin Tirelioğlu: Düşünülenin aksine, liposakşın bir kilo verme yöntemi değildir. Liposakşın, özellikle diyet ve egzersiz ile eritilemeyen inatçı bölgesel yağlanmaların çözümü için ideal bir yöntemdir. Bu işlem ile bölgesel yağlanmalar kalıcı olarak yok edilir ve vücut şekillendirilmiş olur. Liposakşın, kadınlara da erkeklere de çok rahatlıkla uygulanabilmektedir. Kadınlardaki bölgesel fazlalıklar daha çok kalça, basen, bacaklar ve karında iken, erkeklerde karın ve bel bölgesi fazlalıklar daha sık görülür.Liposakşın bu bölgelerdeki yağ hücre sayısını kalıcı olarak azalttığı için, daha ileride tekrar yağlanmanız da sözkonusu değildir.

ic-7

Banu Urgancı: Doğum sonrası sarkan karın bölgesi için nasıl bir çözüm önerirsiniz?

Serçin Tirelioğlu: Özellikle gebelik esnasında karın bölgesinde çok sayıda çatlak oluşmuşsa, buna bağlı olarak doğum sonrasında da karın derisi daha sarkık, gevşek hale gelecektir. Bu durumun en iyi çözümü karın germe operasyonudur. Karın germe işlemi esnasında, gevşek ve fazla deri toparlanıp karın daha düz hale getirilir. Eş zamanlı olarak bel bölgesindeki fazla yağlar da alınarak bel oyuntusu oluşturulabilir.

Banu Urgancı: Kepçe kulak, tedavi edilebilir bir problem midir?

Serçin Tirelioğlu: Kepçe kulak, doğumsal olarak bulunan, kulak kıkırdağındaki şekil bozukluğundan kaynaklanmaktadır. Çocukluk döneminde okul gibi sosyal ortamlarda sıkıntı yaratabildiği gibi, erişkin dönemde de bu problemden kurtulmak isteyen birçok kişi bulunur. Kepçe kulak düzeltilmesi 8 yaşından itibaren yapılabilmektedir.

ic-6

Banu Urgancı: Birkaç estetik ameliyat aynı anda yapılabilir mi?

Serçin Tirelioğlu: Estetik amaçlı birkaç ameliyatı aynı anda yapmak mümkündür. Burada önemli olan yaşınız, genel sağlık durumunuz, yapılması planlanan ameliyatların süresi ve sizin için ekstra bir risk oluşturup oluşturmayacağıdır. Böyle bir talebiniz olduğunda plastik cerrahınızla birlikte karar verebilirsiniz.
Yaşımız her ne olursa olsun; fiziksel olarak beğenmediğimiz, aynaya baktığımızda bizi rahatsız eden dış görünüş özelliklerimizin bir takım estetik amaçlı uygulamalarla düzeltilmesi; psikolojimizi, kendine güven duygusunu ve sosyalleşmeyi daha iyi hale getirmektedir. Kendini daha iyi hisseden birey de, bu durumu ailesine, çevresine, işine olumlu olarak yansıtmaktadır. Burada önemli olan, beğenmediğimiz fiziksel özelliğimizin düzeltilmesi ile ilgili beklentinin gerçekçiliğidir; zira elde edilmesi mümkün olmayan bir sonuç talep etmek, ancak hayal kırıklığı ile sonuçlanır.

Yorumlar

HÜSEYİN TASLACI   -  Bağlantı 3 Ağustos 2014, 14:47

ne tür estetik ameliyatlar yapılıyor bünyenizde

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı