REKLAMI GEÇ

FTC Terapisi Denizli’de Talya Estetik’te

FTC Terapisi Denizli’de Talya Estetik’te

Son zamanlarda adından oldukça söz ettiren tedavi yöntemi FTC Terapisi, bir diğer adıyla Örümcek Ağı, günümüz kadınlarının en çok tercih ettiği estetik operasyonlarından biri haline geldi. FTC Terapisi sayesinde kırışıklıklar ve vücuttaki sarkmaların giderilmesi artık sandığımız kadar zor ve maliyetli değil. FTC Terapisi nedir? Kimlere uygulanır? Nasıl uygulanmalı? Maliyeti nedir? Tüm bunlar ve aklınıza gelen bir çok sorunun cevabını Dr. Seren Haydaroğlu, Denizlihaber.com okurları için verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Aralık 2014 Pazartesi, 15:19

Çağla YILDIRIM
Günümüz kadınlarının ve ilerleyen yaşların gereği haline gelen estetik ihtiyacı, karşılığını FTC Terapisi yani Örümcek Ağı yöntemiyle buluyor. Kadınlarımızın çekinceleri, korkuları ve endişeleri bu uygulamayla artık tarihe gömülüyor.Kadınlarımızın sıklıkla başvurduğu estetik operasyonlarından FTC Terapisini hakkındaki tüm soruları Çağla Yıldırım Denizlihaber.com okurları için Dr. Seren Haydaroğlu’na sordu.

İşte FTC Terapisi Yöntemine dair merak ettiğiniz bütün soruların cevaplarını bulabileceğiniz o röportaj…

ic-2

Çağla Yıldırım: FTC Terapisi (örümcek ağı) yöntemini anlatabilir misiniz?

Dr. Seren Haydaroğlu: Son yıllarda popüler olan, iple asma yöntemidir. Uygulaması son derece kolaydır. Uygulama sonrası ödem ve morluk olmaması nedeniyle vakanın işten izin alması gerekmez. Sosyal hayatına devam eder. Muayenehane şartlarında lokal anestezi ile yapılabilir ve hastane ortamı gerektirmez. Cilde uygulandığında ameliyatla gerilmiş gibi bir görünüm vermemesi vakalarımız için büyük avantajdır. Böylece çevredeki meraklı gözlerden saklanma olanağı tanır. Aynı anda birçok estetik işlemle birlikte yapılabilmesi, bu yöntemin giderek yaygınlaşmasını sağlamaktadır.

ic-5

Çağla Yıldırım: Peki bu uygulamanın nasıl yapıldığı hakkında bizi biraz bilgilendirebilir misiniz?

Dr. Seren Haydaroğlu: FTC yönteminde, cildin asılacak ve kırışıklıkların giderileceği yerlerine özel PDO iplikler yerleştirilir.. Uygulama sırasında düzinelerce iğne ve bu iğnelerin uçlarında bulunan flamentler, cildin derin tabakalarına penetre olur. Böylece ciltte açılan mikro kanallar sayesinde tetiklenen yara iyileşmesinin yanında, doğal yenilenme süreci ve doku elastikiyetinin arttırılması süreci başlar. Sonuç olarak cildin mekanik yara iyileşme süreci aktifleşir. Hastanın 1-2 gün kadar yemek yerken, konuşurken, mimik yaparken dikkatli olması uygulamanın kalıcı sonucunu olumlu etkiler.

ic-1

Çağla Yıldırım: Uygulama yapıldığı anda sonuç alabiliyor muyuz?

Dr. Seren Haydaroğlu: Evet uygulama yapıldığı an sonuç görülebilir. Uygulama sırasında hastanın da elinde ayna ile işlemi takip edebilmesi ve fikir verebilmesi, koopere olması açısından fayda sağlar.Bu fark zaman geçtikçe daha net belli olur ve cildiniz giderek daha çok gerilir. Birkaç hafta sonra nihai sonuç tamamen görülebilir hale gelir ve etkisini 12-18 ay boyunca sürdürür.

Çağla Yıldırım: FTC Terapisi hangi durumlarda kimlere uygulanır? Avantajları nelerdir?

Dr. Seren Haydaroğlu: Genellikle 30-50 yaşlarında fazla sarkıklığı olmayanlara yapılabilir. Yaş kriter değildir. Yüz, boyun ve diğer vücut bölgelerine uygulanır. Cildin ve yumuşak dokuların sarkma derecesi ve asmaya uygunluğu önemlidir. Hafif sarkıklığı olan, yorgun ifadeli yüzlerde; dinlenmiş, tatilden dönmüş bir görüntü yaratır. Yüz germe ameliyatı sonrası gibi ‘gerilmiş, gergin’ bir çehre yaratmaz. Ortadan kaybolma da gerektirmediği için gizli tutulabilir.
Yapılacak işlemden haberi olmayanlar, hastayı süzecek, bir değişiklik olduğunu hissedecek ancak herhangi bir iz, şişlik vs. göremediği için bir anlam veremeyecek, şüphesini kendisine saklayacaktır.

ic-3

Çağla Yıldırım: FTC Terapisi’ni kimler uygulamalıdır?

Dr. Seren Haydaroğlu: FTC Terapisi, nitelikli doktor ve cerrahlar tarafından uygulanmalıdır. Bunun için ilgili doktorların FTC Terapisi Teorik ve Uygulamalı Eğitimi’ne katılmış olmaları beklenir. Eğitimin başarıyla bitirilmesi durumunda, ilgili doktorlara ‘yetkinlik’ belgesi verilmektedir.

Çağla Yıldırım: Peki bu uygulama yönteminin yan etkileri var mı?

Dr. Seren Haydaroğlu: FTC Terapisi son derece güvenli minimal İnvaziv bir yöntemdir. Herhangi bir yan etki beklenmemektedir. Nadir de olsa kısa süreli şişkinlik ya da morarma görülmesi olağandır ve geçicidir.

ic-4

Çağla Yıldırım: FTC’nin kullanım alanları nelerdir?

Dr. Seren Haydaroğlu: Vücudun neredeyse her bölgesine uygulanabiliyor bu yöntem. Sıklıkla şikayet edilen ve tedavinin en çok uygulandığı bölgeler, çene çizgisi, kaş kaldırma, gözaltı torbaları, çene altı, kaz ayakları, alın ve boyundaki derin kırışıklıklar, sarkmış kol altları ve bacak içleri için ideal tedavi yöntemlerinden birisidir.Ayrıca deforme olmuş karın derisini toparlamakta da yardımcıdır.

Çağla Yıldırım: FTC Terapisi’nin fiyatı nedir?

Dr. Seren Haydaroğlu: Vakanın durumuna ve gerekli uygulamanın sağlanması için kullanılacak PDO iplik miktarına göre değişkenlik gösterir.

ic-6

Talya Estetik Polikliniği Merkez Bankası Karşısı Evran-Urhan İş Merkezi Kat:3 No:31 Çınar-Denizli adresinde… FTC ve diğer estetik uygulamaları hakkında bilgi ve randevu almak için 265 60 00 ve 0 533 765 32 94 numaralı telefonları arayabilir, www.denizlitalyalazerepilasyon.com internet adresinden bilgi edinebilirsiniz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı