REKLAMI GEÇ

Geleneksel ama bilimsel ağrı terapi yöntemleri

Geleneksel ama bilimsel ağrı terapi yöntemleri

Stresli yaşam, bel, boyun ve sırt bölgesinde ağrıları da beraberinde getiriyor. Artık dinlenerek geçmeyen bu ağrılardan kurtulmak için uzman yardımı gerekiyor. Masaj artık lüks olmaktan öte bir ihtiyaç… Babaannelerimizden gördüğümüz, unutulmaya yüz tutumuş ağrı tedavi yöntemleri, artık bilimsel olarak, modern cihazlarla yapılıyor. Kupa çekmek de bunlardan biri…

/ DENİZLİHABER / 24 Eylül 2013 Salı, 12:56

Çağımızda mazur kaldığımız herşey bize zarar veriyor. Öncelikle stres ile başa çıkmak çok çok zorlaştı. Stresten uzak durmamız gerektiği ile ilgili bir çok tavsiye ya da öneri alıyorsunuzdur. Ama bu pekte mümkün değil. Yaşadığımız stres nedeniyle baş ağrısından kas ağrılarına kadar bir çok sorunla karşı karşıyayız. Düzensiz bir uyku, dengesiz beslenme gibi bir çok şeyde stresin bize karşı ortaklarından. Bunların önüne geçemiyorsanız en azından biraz rahatlamak ve hastalıklarla ilaçsız mücadele etmek istiyorsanız, bir masaja hayır demezsiniz herhalde.

Size bunun için bir adres önermek istiyorum. Çamlık Tiyatro’nun karşısında AYS Spa Ağrı Terapi Salonu, AYS’nin sahibi ve ağrı terapileri uzmanı Aysun Allın Koçana. Aysun Hanım bu işin eğitimini almış ve yine eğitim almış uzman kadrosu ile insanların çektikleri ağrıların son bulması için bu salonda tüm Denizli halkına hizmet vermekte.
Siz AYS Spa Ağrı Terapi Salonu’na gittiğinizde ağrı çekiyor oluyorsunuz ama çıkarken ağrıdan eser kalmamış bir halde çıkıyorsunuz. Mucize gibi.

ays-ic-1

Sizler için Aysun Hanım ile kupa terapisi, kulak refleksoljisi ve genel ağrı terapileri hakkında güzel bir söyleşi yaptık. Bu yazıyı okuduğunuzda “Acaba bende ağrılarımdan bu şekilde kurtulabilir miyim?” sorusuna cevap bulabileceksiniz. Daha detaylı bilgi almak ve bende denemek istiyorum derseniz; www.aysmasaj.com internet adresini ziyaret edebilir, 0258 262 25 21 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

ays-ic-3

Banu Urgancı: Masajın genel olarak ne olduğunu herkes bilir ancak birde işin uzmanı olarak siz anlatır mısınız?
Aysun Koçana: Tabi ki. Masaj, kas ağrılarını en iyi tedavi yollarından biridir. Masajda beyin, endomorfin ve serotonin hormonu salgılar. Endomorfin, ağrı kesici tesir gösterir. Serotonin salgılanması ise, rahatlamaya ve moralin düzelmesine yardımcı olur. Serotonin artışı, enerji artışına; eksikliği sinirlilik ve depresyona sebep olur.
Vücudumuz kaslarla sarılmıştır. Aktif, pasif her durumda kaslar çalışmaktadır. Günlük hayatta yanlış duruş pozisyonları sebebiyle bel, sırt, boyun, kol ve bacakta ağrı ve tutulmalar meydana gelir. Gün boyu ayakta durmaktan, masa başında, bilgisayar önünde çalışmaktan oluşan ağrılar, insan hayatında önemli sıkıntılara sebep olur. Her ağrı, insanda az çok bir depresyon meydana getirir. Yorgunlukla artan bu ağrılar, en sık bel, sırt, boyun, omuz, kol ve bacak kasları tutulmasıyla ortaya çıkar. Görülme sıklığı, yaşla birlikte artar. Masaj, ağrıyı azaltarak yorgunluğu gidermeye yardımcı olur. Ağrıyı hafiflettiği için de, stresli insanları rahatlatır.

ays-ic-7

Banu Urgancı: Salonunuzun ne gibi hizmetleri var?
Aysun Koçana: Salonumuzda normal masaj çeşitlerinin yanı sıra ağrı terapileri de uygulanmakta. Yoğun kent yaşamı, trafik, stres derken gerginliğiniz artıyor, kendinizi günden güne kötü hissediyoruz. Masajı ruhsal ve bedensel dengeyi korumak için tavsiye ediyoruz. Ağrı terapisi olarak birde kupa terapisi ve kulak refleksoljisi uygulamalarımız var.

ays-ic-6

Banu Urgancı: Kupa terapisi dediğiniz; ninelerimizin yaptığı bildiğimiz kupa kapama denilen işlem mi?
Aysun Koçana: Evet. Halk arasında bardak çekme, şişe çekme, boynuz çekme olarak bilinen kupa terapisi, dünyada vacuumtherapy olarak adlandırılmakta. Eski dönemlerde cam işleme imkânı oluşana kadar bu işlem içi boş hayvan boynuzları, bambu sapları ve toprak kaplar ile uygulanmış.

Son dönemlerde Amerika ve Avrupa’da da yeniden keşfedilen uygulama tıp uygulamaları içerisinde ve kimi ülkelerde sigorta kapsamında sunuluyor.
Omurganın yanlış kullanımı, yoğun çalışma temposu, stres, kazalar, soğukta kalmalar sonucunda bazı bölgelerdeki kan dolaşımı bloke olur. Laktik asit ve ağrı yapıcı toksinler birikir ama bedenden atılamaz. Kas gevşetici ilaç ve pomatlar, spazmdan kaynaklı durgun kan dolaşımı sebebiyle sorunlu bölgeye ulaşamaz.Kupa terapisi, eşi olmayan bir etki göstererek bu bedensel yükleri ortadan kaldırır.

ays-ic-5

Banu Urgancı: Kupa terapisi nasıl ağrı kesebiliyor? Kupa terapisi kimlere uygulanabilir?
Aysun Koçana: Kupa terapisi profesyonel olarak yapıldığında 5 masaj seansı etkisi gösteren temel şifa sistemidir.Ağrı yada tutulma yaşanan bölgeye kupa çekildiğinde, kupa sahip olduğu vakumla, yorgun kaslarınızı ve dolayısıyla bölgede bulunan tüm laktik asit ve toksinleri kendine çeker.

ays-ic-4

Cildin alt dokusunda bulunan aktif kan damarları sayesinde bu atık maddeler serbestçe kana karışarak, idrar yolu ile bedenden atılır.Kupa terapisi sonrası laktik asit ve toksin bulunan idrarın koyu çıkması bunun sonucudur.
Kupa Terapisi; hücrelerin beslenmesine yardımcı olur, kan dolaşımını hızlandırır. Vücuttaki karbondioksitin atılmasını sağlayarak, kalbin çalışmasını düzenler. Genellikle sırt bölgesinde oluşan asit birikimini tedavi eder. Eklemleri güçlendirir, kireçlenmeyi tedavi eder, sinir sistemini güçlendirir.
Herkese uygulanabilir. Sadece şeker problemi olan kişilerde morluk uzun süreceği için dikkatle yapılması yada duruma göre yapılmaması önemlidir.

Banu Urgancı: Kupa terapisi en çok hangi problemlerde kullanılabilir?
Aysun Koçana: Her türlü bedensel tutulma, spazm, baş boyun, bel, kalça, diz ağrısı problemlerinde, akut ve kronik çok ağır bölgesel kas spazmlarında, bel fıtığı, boyun fıtığı tedavisinde büyük destekleyici olarak, sinir sıkışması olan bölgedeki kasları sağlığına kavuşturarak iyileşmeyi çok hızlandırmada, soğuk algınlığı sonucu vücutta oluşan kırgınlıkların tedavisinde, adet döneminde oluşan ağrıların giderilmesinde, baş ağrılarında, belde ve boyun bölgesindeki disk kayması sonucu oluşan ağrılarda, vücudun belirli bölgelerinde oluşan geçici sinirsel kasılmalarda, omuz ve sırt ağrılarında, aşırı yorgunluğun azaltılmasında, romatizmal rahatsızlıklar sonucu oluşan ağrılarda, kupa terapisi bedensel bir ayarlama ve düzenleme sağlar. Enerjiyi yükseltir, sağlıklı bir omurga hediye eder.

ays-ic-2

Banu Urgancı: Bir de kulak masajı ilgimi çekti. Bu nasıl bir uygulama?
Aysun Koçana: Kulak masajı yanikulak refleksoljisi. Doğal ve etkili bir rahatlama yöntemi olan masajın kulağa uygulanması vücudun diğer bölgelerine uygulanan masaj kadar büyük oranda yararlar sağlıyor. Çok eski zamanlardan beri var olan kulak masajı günümüzde giderek yaygınlaştı ve kulak masajına olan talep arttı. Kulak masajı sayesinde algı fonksiyonları başta olmak üzere vücudun tüm iletim sistemi büyük bir rahatlığa kavuşmaktadır. Zihin ve beden rahatlamasının yanı sıra baş ağrısı gibi şikâyetleri de yok eden kulak masajı, kulağa gelişigüzel olarak değil kulaktaki belirli noktalara uygulanmaktadır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı