REKLAMI GEÇ

Merdiven altı kürtaj arttı

Merdiven altı kürtaj arttı

Türk Kadınlar Birliği Denizli Temsilcisi Berrin Şengün, Denizli kadın örgüt temsilcileri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, ‘Sağlıkta Dönüşüm Politikaları’ çerçevesinde uygulanan kürtaj yasağının, merdiven altı kürtajı arttırdığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2013 Çarşamba, 15:47

DENİZLİHABER
Türk Kadınlar Birliği Denizli Temsilcisi Berrin Şengün, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Muğla’da yapılan 8. Ege Kadın Buluşması’nın sonuç bildirgesini okudu.


MERDİVEN ALTI KÜRTAJ ARTTI
Kadın örgütlerinin il temsilcilerinin katıldığı toplantıda, sağlıkta dönüşüm politikalarının en çok kadın sağlığını etkilediğini belirten Berrin Şengün, “Muğla Kadın Meclisi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 5 ilin 42 kadın örgütünden 60 katılımcının yer aldığı 8. Ege Kadın Buluşması’nda, Sağlıkta Dönüşüm Politikalarının kadın sağlığına etkileri tartışıldı. Sağlıkta Dönüşüm Politikası’nın getirdiği sonuçların başında, kürtaj yasağının getirilmesiyle birlikte merdiven altı kürtaj vakalarının arttığı gündeme geldi” dedi.

“GÜVENCE İSTİYORUZ”
Kadın emeği ve istihdamı ile yerel siyasette kadının güçlenmesi ile ilgili sorunların da görüşüldüğü 8. Ege Kadın Buluşması’nda alınan kararlardan birinin de Aydın, Manisa, Muğla ve Denizli’de kırsal kesimde çalışan kadınların güvencesiz, sigortasız, vasıfsız ve düşük ücretle çalıştıklarının saptandığını vurgulayan Şengün, “Tekstil sektöründe özellikle İzmir ve Denizli’de kız çocuklarının ilköğretimden sonra evlenmeden önce, vasıfsız işçi olarak çalıştırıldıkları saptandı. Kadının, emeğinin karşılığını alabilmesi ve sosyal güvence açısından yaşadıkları sorunların çözümü için çalışmalar gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“SİYASETTE EŞİTLİK İSTİYORUZ”
“Yerel siyasette düşünüyoruz, konuşuyoruz, üretiyoruz, biliyoruz, eşitlik istiyoruz” diyen Berrin Şengün, taleplerini de şöyle sıraladı:
“Cinsiyete duyarlı bütçe, kadın ve çocuk dostu kent, belediyelerde kadın-erkek eşitliği birimlerinin kurulması, belediye meclislerinde, toplumsal cinsiyet eşitliği daimi komisyonlarının kurulması ve belediye meclisinde eşit temsil edilmesi, kadın sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesini istiyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı