REKLAMI GEÇ

Vildan Çaputçu Kimdir?

Vildan Çaputçu Kimdir?

Son dönemin en çok duyduğumuz isimlerinden, Anjea Desinger’s Store’un sahibi Vildan Çaputcu bugünlere nasıl geldi? Neden modayı tercih etti? Nasıl bu kadar aranılan bir isim oldu? Birçok Denizli markası neden Vildan Çaputçu ile çalışıyor? Çaputçu, İşte tüm bu soruların yanıtını Çağla Yıldırım’a anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2014 Salı, 15:01

Halk arasında modaevi olarak bilinen tasarım firmalarının Denizli’deki tarihi çok eski geçmişe dayanmıyor. Hatta bu tarih, on yıllık bir geçmişe bile sahip değil. Son yılarda iyiyiden iyiye görmeye başladığımız moda-tasarım firmalardan biri de Vildan Çaputçu’ya ait.

Çaputçu, şüphesiz kentin bu konuda en çok konuşulan ve adından bahsettiren yüzlerinden biri. Denizlimizde birçok bayanın tercih ettiği adreslerden birinin sahibi olan Çaputçu, neden bu kadar tercih edildiği, bugüne geldiği noktaya nasıl ulaştığı gibi soruların yanıtlarını Denizlihaber.com okurları için Çağla Yıldırım’a anlattı.

ic-12

Çaputçu, bizi Çamlık’taki Anjea Designer’s Store’un üç katlı binasında ağırladı. Kendisiyle hem geçmişten, hem bugünden uzun uzun konuşma fırsatı yakaladık. İşte tüm yönleriyle Vildan Çaputçu ve markası Anjea Designer’s Store;

Önce kısa bir özgeçmiş

Vildan Çaputçu, hem evlenmeden önce hem de evlilik sonrası taşıdığı soyadıyla Denizli’nin çok önemli ailelerinin temsilcisi gibi… Keza Sivri ailesinin bir ferdi olarak dünyaya gelen Vildan Hanım, yaşamını Denizli’nin önemli ailelerinden birinin ferdi olan Muammer Çaputçu ile 1987’de birleştirdi. 1968’de Denizli’de dünyaya gelen Çaputçu, Özel Kalamış Lisesi mezunu. Ailesi gibi özünde bir tekstilci olan Vildan Hanım, sektöre DİTAŞ ve DEBA’da adım attı.
Çaputçu, uzun süredir Anjea Designer’s Store ile özgün tasarımlarla tekstil sektörünün butik konfeksiyon alanında faaliyet gösteriyor.
Eşi Muammer Çaputcu TÜKSİAD’ın Yönetim Kurulu Başkanı. Berkiz Gıda’nın sahibi. Çaputçu’nun 27 yaşında Kanada’da yaşayan Berk isimli bir oğlu, 11. Sınıf öğrencisi Beliz isminde bir kızı var.

ic-4

Çağla Yıldırım: Anjea Designer’s Store nasıl doğdu?

Vildan Çaputçu: Denizli sürekli gelişiyor. Benim de bu gelişmenin ışığında farklı bir bakış açısı yaratmam gerekiyordu. İlk olarak büyük şehirlerdeki ünlü moda tasarımcılarının ürünlerini Denizli halkıyla buluşturdum. Daha sonra tek bir çizgide kalmayıp Anjea özel giyim, Anjea kids ve Anjea personel giyim olarak işimi çeşitlendirdim ve geliştirdim. 

Çağla Yıldırım: Peki yarattığınız markalar Denizli markaları mı olacaktı?

Vildan Çaputçu: Amacım, ürünlerimi ve tasarımlarımı sadece Denizli de değil, diğer şehirlere de tanıtmak…

Çağla Yıldırım: Moda-tasarım cesur bir girişim değil mi? Kendinizi bu alanda hazır hissediyor muydunuz?

Vildan Çaputçu: Evet. İş yaşamıma 1997 senesinde DİTAŞ ta ardından da 2000 senesinde Deba’da başladım. DEBA da çeşitli oryantasyonlardan geçerek desen bölümünde, kumaş tasarım bölümünde ve Ar-Ge’de çalıştım. Bu iş benim için gerçek okuldu yani anlayacağınız gerçek hayatla okul bir aradaydı. 2009 yılına kadar Paris’te düzenlenen Premier Vizyon Fuarları’na senede iki kez DEBA temsilcisi olarak katıldım. Bu fuarlar beni modaya daha da çok yakınlaştırdı ve tabi ki çok büyük artıları oldu. DEBA’da desen dairesi bölümünde çeşitli nevresim ve giysilik kumaş desenleri yaptık ekip olarak ev tekstili ve giysi tasarımlarımızla dünyanın dört bir yanına desenler hazırladık. Sonrasında AR-GE bölümüne geçip kumaş tasarımının mutfağını öğrenmeye çalıştım.

ic-13

Çağla Yıldırım: Geçirdiğiniz bu 9 yılda eminim bir çok başarıya da imza attınız.Bunlardan bir kaçını bizimle paylaşabilir misiniz?

Vildan Çaputçu: Elbette unutamadığım ve hatırladıkça halen gurur duyduğum pek çok anım oldu.Müzik notalı bir tasarım yapmıştım ve km bazında basılmıştı.Hala hatırlayıp o mutluluğu tekrar yaşıyorum.Bilirsiniz kumaşı km bazında üretmek ya da baskıya almak diyelim,birden fazla insanın kabul görmesiyle gerçekleşir ve çok da kolay değildir.Bu beni derinden etkileyen ilk başarılarımdan biriydi. Bir defasında da Deba satış mağazasında ‘müzikli gömlekler’ adı altında farklı bir çıkış yaparak gömlek koleksiyonları yaptım. Denizli’de bir çok insana bir cd hazırlayıp gönderdim.Değişik sunum ve davet şekliyle dikkat çekmiştim.Akın akın insan geldi çok güzel tepki ve yorumlar almakla birlikte,mağazaya da devamındaki süreçte ilgi fazlasıyla arttı.

ic-2

Çağla Yıldırım: Anjea Designer’s Store’u ne zaman açmaya karar verdiniz?

Vildan Çaputçu: Her zaman tekstille ilgilendiğim için benim işim de moda ve tekstille ilgili olmalıydı.2009 yılında aile şirketimiz olan DEBA’yı kapatmak durumunda kaldık ve artık kendime yeni bir yol çizmem gerekiyordu. Bu süreçte tiyatro kursuna gidiyordum. Bir oyun hazırladık ve aslında o oyunda oynayacakken o oyunun kostüm tasarımcısı ve sanat yönetmeni ilan edildim. Kostümden mobilyaya kadar her konu ve tasarımla ben ilgilendim çok eğlenceli bir süreçti.Tiyatro eğitimimden sonra Denizli Sanayi Odası nda girişimcilik kursuna katıldım.180 kişiden 12 bayan seçilecekti ve ben de seçildim.Üç ay boyunca her gün bu kurslara gittik.Girişimcilik eğitimi aldım bu da benim için güzel bir tecrübe olmuştu.Daha sonra kendime ait bir iş yeri açma düşüncesi oluştu ve Anjea Designer Store’u açtım.Basın toplantısıyla açmam da epey ilgi çekmişti.

ic-3

Çağla Yıldırım: Anjea Designer’s Store yalnızca sizin tasarımlarınızda oluşan bir moda evi olarak mı açıldı?

Vildan Çaputçu: Hayır öncesinde Aşk-ı Memnu gibi gündemde ve sevilen dizilerin kıyafetlerini satışa çıkarmıştım.Başta tasarım ürünlerim yoktu fakat ilerleyen zamanlarda kendi atölyemi kurmam şart oldu. Dikiş atolyesi için benim bilgim yeterli olmadığından, bu konuda Denizli de güçlü bir isim olan tasarım yönü çok kuvvetli olan arkadaşım Gülgün Herek ile birlikte yol almaya karar verdik. Anjea ürünlerin de ve özel dikimler de Gülgün Herek ve ekibimiz çok güçlüdür. Bizim için öncelik kişiye yakışan ve farklı tasarımlar yapabilmektir.

ic-5

Çağla Yıldırım: Anjea Designer’s Store’ u biraz tanıtabilir misiniz?

Vildan Çaputçu: Anjea designer’s store çatısı altında aslında 4 ayrı kategori vardır. Anjea butik bölümünde; t-sirtten, paltoya kadar gece ve gündüz giyilebilecek satışa hazır kıyafetler bulunur. Bunların içinde Anjea etiketli ürünler haricinde türk tasarımcılarına ait ürünlere de yer vermekteyiz.
Anjea Özel dikim bölümünde; kişiye özel tasarım yapılarak, gömlekten, gelinliğe kadar her türlü özel dikime servis verilir. Gülgün hanımın önderliğinde yürütülen özel dikim atolyemiz de politikamız kişilerin isteklerine en iyi şekilde, en moda kumaşlar ile cevap verebilmektir.

ic-7

Anjea Kids’de kız ve erkek çocuklarımızın özel günlerde giyeceği elbiseler, gece kıyafetleri, pantalonlar, paltolar Filiz Öznalbant tarafından hazırlanmaktadır. Ayrıca okullarda yapılan çeşitli etkinliklere, sene sonu gösterilerine, okul korolarına özel tasarımlar yapılarak, son derece titiz bir çalışma ile hizmet vermekteyiz. Geçtiğimiz sene DOĞA koleji,ODTÜ Koleji, Öncü Anaokulu ve Yüksekçıta Kolejine 23 nisan ve sene sonu gösterilerinde yaklaşık 420 öğrencimizi giydirdik. Filiz hanım bu çalışmalarında son derece detaycı davranarak okul yöneticilerimizin ve velilerimizin onayından başarıyla geçmiştir.

ic-14

Ve son olarak Anjea Personel Giyim; bölümünde firmalara özel, firmanın kişiliğini yansıtacak tasarımlar hazırlayarak, personelini son detayına kadar giydirmekteyiz. Personelin birebir ölçüsü alınarak hazırlanan kıyafetler, tek tek giydirelerek teslim edilmektedir. Ben hep şunu lanse ediyorum ANJEA designer’s store bir uniformacı değil, personel giyim tasarımcısıdır.

ic-16

Çağla Yıldırım: Anjea’nın manası nedir?

Vildan Çaputçu: Hitit mitolojisinde bolluk bereket tanrıcası demektir Anjea. Adı gibi Anjea Designer’s store da her zaman bereketli ve inançlı bir işyeri olmuştur.
Kız meslek lisesiyle de anlaşma yaptık Oraya Anjea gömlekler yaptım.Gömleklerin üzerine kumaş boyasıyla desenler çizip ve bunları orada ki genç kızlarımıza götürdük.Anlatmak istediğim, Anjea sadece bir butik değil.Biz moda evimizde drama eğitimi verdik, pozitif enerji kursu verdik..Hitit mıtolojisinde bolluk bereketlik tanrıcasının adı Anjea.Butiğimizde o inançla ve yaptığımız güzel işlerle büyüdü ve böyle büyük ve güzel yerlere geldi.

ic-9

Çağla Yıldırım: Anjea Personel Giyim’i ne zaman kurmaya karar verdiniz?

Vildan Çaputçu: İlginç bir hikayesi var bunun.Bir gün oturuyorduk ve bir bey arayıp personel giyimi yaptırmak istediğini ve beni önerdiklerini ifade etti. Bende kendilerine daha önce hiç böyle bir çalışma yapmadığımızı söylediğim halde görüşme talebinde bulundular. Görüşmeye gittikten sonra çok sıcak baktım bu konuya.İlk personel giyim ürünlerimi kampüste ki Bezm-i Keyf isimli kafeye yapmış oldum.Devamında ki süreç oldukça verimliydi. 2,5 yıldır devam eden Anjea Personel Giyim şu an çok iyi yerlere ulaşmış durumda.

ic-17En büyük projem ise Ekim ayında hizmete açılan Denizli Özel Sağlık Hastanesi personelini giydirmemizdi. Yaklaşık 600 adet ürün hazırlamıştık yeni hastane için. Bunun yanı sıra Denizli Cerrahi Hastanesi personel kıyafetlerini, Sema Abdurrahman Akköy Turizm otelcilik okuludaki 250 öğrenciyi ve daha bir çok büyük küçük işyerlerindeki personel giyimini hazırladık.
Personel giyimlerinde de son derece detaylı davranıp, ürünlerin, tasarımından dikim aşamasına,en ince noktasından teslimatına kadar her şeyiyle bizzat ilgilenmeye çaılşıyorum.

Çağla Yıldırım: Peki Anjea Designer’s Store için ileride ki projeleriniz nelerdir?

Vildan Çaputçu: Tabi şu an da da devam eden çok büyük projelerim var. Elbette projelerim bitmiyor ve bitmesin… Yeni projelerim oldukça sevgili Denizlihaber.com okurları için sizinle paylaşacağım.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı