REKLAMI GEÇ

Birler Koleji’nden görkemli açılış

Birler Koleji’nden görkemli açılış

Birler Koleji, kokteyl ile açılışını kutladı. Dershaneden okula dönüşen ve şehir içinde fiziki koşulları ve öğrencilerine sunduğu yaşam alanıyla göz dolduran Birler Koleji’nin açılış kokteyline protokol ve veliler yoğun ilgi gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Kasım 2016 Pazar, 08:45

Eğitimde 15. yılını geride bırakan ve dershanelerin dönüşümünün ardından ilk uyum sağlayan kurumlardan biri olan Birler Koleji Ortaokul ve Anadolu Lisesi’nde verilen kokteyl ile açılış kutlandı.

Kokteyle CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

denizli-birler-koleji-gorkemli-acilis-4

“BİRLER KOLEJİ DÖNÜŞÜMÜ TAMAMLAYAN TEK OKUL”
Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından tören okulun bahçesinde verilen kokteyl ile devam etti. Etkinlikte davetlilere seslenen Birler Koleji Kurucu Özkan Dayıoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder” sözünü hatırlattı. Bu sözden hareketle ülkenin kendisini nasıl tanımladığı ve kendisine nasıl bir gelecek hazırladığının en önemli göstergesinin, o ülkenin eğitim sistemi ve onun ne ölçüde hayata geçirilebildiği olduğunu dile getiren Dayıoğlu, “Tam da bu bilinçle, 2002 yılından beri şehrimizin ve ülkemizin geleceğine yön veren binlerce başarılı öğrenci yetiştiren kurumumuz, 2015 yılına kadar dershane olarak hizmet vermiştir. Bu tarihten sonra derslanelerin dönüşüm yasası çerçevesinde 2015 yılında Temel Lise’ye dönüşüp, 2016 yılında da dönüşümünü başarıyla tamamlayarak ‘Birler Koleji’ adıyla şehrin merkezindeki en seçkin yerleşkeye taşınmıştır. Okulumuz, devletimizin çizdiği dershanelerin dönüşüm yasasına tam olarak uyarak dönüşümünü tamamlamış ilimizdeki tek, ülkemizde de sayılı kurumlardan biri olmuştur” dedi.

denizli-birler-koleji-gorkemli-acilis-5

“DENİZLİ EĞİTİMDE MARKA ŞEHİR”
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ise Denizli’nin eğitimde marka bir şehir olduğunu belirterek, bunda veli, öğretmen ve öğrenci işbirliğinin büyük önem taşıdığını söyledi. Tüm okulların kolej havasında olduğunu anlatan Oğuz, “Her yıl sınavlarda önemli başarılar elde ediyor, dereceye giriyoruz. Bu da iyi okullar, özverili öğretmenler, her zaman çocuklarının arkasında duran veliler ve çalışkan öğrenciler sayesinde oluyor” dedi.

denizli-birler-koleji-gorkemli-acilis-6

“İYİ BİR NESİL İÇİN İYİ BİR SİSTEM GEREKİYOR”
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan da konuşmasında eğitimin önemine işaret etti. İyi bir nesil yetiştirmek için iyi bir sisteme ihtiyaç duyulduğunu belirten Arslan, “Şehrin içinde böyle bir okulun olması çok önemli. Gençlerin iyi bir şekilde yetişmesi önemli. Devletin yetişemediği yerde de özel okulların devreye giriyor olması başarıyı daha da artırıyor. Eğitimin çağdaş, laik ve Atatürkçü değerler üzerinde yapılması gerekiyor. Bu değerler hepimizi ortak paydada birleştiriyor” dedi.

denizli-birler-koleji-gorkemli-acilis-2

“ÖZEL OKULLAR İLE DEVLET OKULLARI YARIŞIYOR”
Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü de Denizli’nin bir eğitim şehri olduğuna işaret etti. Görücü, “Denizli’de eğitime devletin yanı sıra hayırseverler ve sivil toplum kuruluşları da çok büyük katkılar sağlıyor. Denizli’de devlet okullarıyla özel okulların güzel bir yarışı var. Bu eğitimdeki çıtamızın çok daha yukarılara taşınmasını sağlıyor. Bu birlik ve beraberlik içinde her türlü sorunun üstesinden gelebiliriz” diye konuştu.

denizli-birler-koleji-gorkemli-acilis-1

ÖĞRENCİLER GÖSTERİLERİYLE BÜYÜLEDİ
Protokol konuşmalarının ardından okul öğrencileri hazırladıkları gösterileri sundu. Şiirlerin okunduğu, marşların söylendiği etkinlikte, lise grubunun sunduğu canlı performans velilerden bol bol alkış aldı.

Orkestra performansının ardından 9 ve 10. sınıf öğrencilerin sergilediği vals gösterisiyle açılış kokteyli sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı