REKLAMI GEÇ

Doğa Okulları’ndan “Minecraft Anıtkabir” Projesi

Doğa Okulları’ndan “Minecraft Anıtkabir” Projesi

Doğa Kolejinin tüm öğrencileri “Minecraft Anıtkabir Projesi”yle Atatürk’ü andı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Kasım 2017 Cuma, 17:49

Doğa Koleji öğrencileri, Microsoft Minecraft Education programında hazırlanan “Anıtkabir Projesi” ile bir ilke imza atarak, 10 Kasım’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahını aynı anda ziyaret etti.

Doğa Koleji Kodlama & Robotik Öğretmeni Serkan Aldanmaz ve 9 ortaokul öğrencisinden oluşan ekip, yaklaşık üç haftalık çalışma sonucunda Minecraft Anıtkabir Projesi’ni hayata geçirdi. Bu proje ile Doğa Koleji’nin farklı kampüslerden tüm öğrencileri, eş zamanlı olarak Ata’yı Anıtkabir’de ziyaret etti. Tüm öğrenciler, saat 9’u 5 geçe saygı duruşunda bulundu. Bu sayede Atatürk, online bir platformda eşi benzeri görülmemiş bir şekilde anılmış oldu.

Proje öğretmeni Serkan Aldanmaz “Minecraft Anıtkabir Projesi’yle ülkemizde ilk ve tek olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, bu proje ile bir ilke imza attıklarını vurguladı.

Proje ekibinde yer alan Doğa Koleji öğrencisi Deniz Daryavuz, “Anıtkabir’i ziyaret edemeyen arkadaşlarımız için gerçekleştirdiğimiz bu projede yer aldığım için çok mutluyum” dedi.

ANITKABİR’İ TÜM ÖĞRENCİLER ZİYARET ETSİN!
Minecraft Education programının amacı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i ziyaret etme imkanı bulamayan öğrencilerin aynı anda 10 Kasım anma törenlerine katılmalarını sağlamak. Atatürk, ilke ve inkılaplarını tüm öğrencilere benimsetmek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı