REKLAMI GEÇ

Geleceğin “Doğa”lı liderleri kampta

Geleceğin “Doğa”lı liderleri kampta

Doğa Koleji t-MBA Bölümü tarafından her yıl düzenlenen “Öğrenci Meclisleri Eğitim Kampı” 500 öğrencinin katılımıyla Antalya’da yapıldı. Toplantıya Denizli Doğa Koleji t-MBA meclisi de katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Kasım 2017 Perşembe, 11:52

Doğa Koleji t-MBA Öğrenci Meclisleri, eğitim kampında buluştu. Tüm kampüslerdeki 500 meclis başkanı ve eğitmenlerin katılımı ile gerçekleşen buluşmada geleceğin iş dünyasına hazırlanmanın adımları öğrencilerle paylaşıldı. Seminerde, yöneticiler ve akademisyenler tarafından iş dünyasında dikkat edilmesi gereken konular hakkında katılımcılara bilgiler aktarıldı.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ İŞ DÜNYASINA HAZIRLIYORUZ”
Eğitim kampının son derece yararlı geçtiğini ifade eden Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “t-MBA Öğrenci Meclisleri ile öğrencilere liderlik özelliklerini lise çağında öğretiyoruz. Böylece henüz lise çağındayken iş dünyasında adını duyuracak donanımlı, yenilikçi önderler yetiştirmeyi başarıyoruz” dedi.

Geleceğin iş dünyasının Doğa Koleji mezunlarından oluşacağına işaret eden Lüle, t-MBA programında öğrencilerin girişimcilik konusunda liderlik, organizasyon, finans ve ekip çalışmasında edindikleri deneyimlerin büyük kazanım olduğunu dile getirdi.

Eğitimin sonunda sertifikalarını alan öğrenciler liderlik, yönetim, organizasyon, ekip çalışması kazanımlarını elde ettiler.

Konferansta Basketbol A Milli Takımı Baş Antrenörü Çetin Yılmaz, “Liderlik Eğitimi”, Yrd. Doç. Dr. Cem Çağrı Dönmez “Girişimcilik ve İnovasyon”, Doç. Dr. Serol Bulkan “Proje Yönetimi” ve “Sosyal Medya Kullanımı” eğitimi verdi. Prof. Dr. Özalp Vayvay “Network Oluşturma”, Yrd. Doç.Dr. Süleyman Serdar Yörük de “Ekip Yönetimi ve Liderlik” konusunda deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Konferansın son eğitimi de “Bütçe Oluşturma ve Yönetme” üzerine Prof. Dr. Bülent Mertoğlu tarafından verildi.

t-MBA NEDİR?
Üniversite MBA modelinin lise versiyonu olan t-MBA, sadece Doğa Kolejlerinde uygulanıyor. Sistemin amacı, lise çağında kendini iyi ifade eden ve topluma pozitif katkıları olan, kendine güvenen ve teknolojiyle barışık girişimciler, sosyal liderler ve yenilikçi önderler yetiştirmek. t-MBA derslerinin amacı öğrencilerin başarılı iş uygulamaları konusundaki görüşlerine derinlik getirmek. Öğrenciler başka bir meslekte uzman olsalar da, bu alt yapı sayesinde, dünyayı yorumlama vizyonuna sahip oluyor.

t-MBA Eğitimi sonunda öğrenciler, Avrupa Birliği’nin Eğitim ve Öğretim 2020 Stratejisi tarafından belirlenen sekiz önemli yetkinliği ediniyor: Bunlar;
* İnisiyatif ve girişimcilik duygusu
* Ana dilde iletişim ve kendini ifade etme
* Yabancı dillerde iletişim ve kendini ifade etme
* Akademik ve teknolojik yetkinlik
* Dijital yetkinlik
* Öğrenmeyi öğrenme
* Sosyal ve medeni yetkinlikler
* Kültürel farkındalık ve ifade

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı