REKLAMI GEÇ

Doğa Okulları bursluluk sınavına yoğun ilgi

Doğa Okulları bursluluk sınavına yoğun ilgi

Doğa Okulları bursluluk sınavı Türkiye genelinde olduğu gibi Denizli Kampüsü’nde de eş zamanlı yapıldı. Sınava Denizli Merkez, ilçeler ve Uşak’taki ilk ve orta öğretim okullarından 1200 öğrenci katıldı. 80 dakika süren sınavda, öğrenciler burs imkanından yararlanabilmek için mücadele etti, veliler de dışarıda terledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ocak 2016 Cumartesi, 15:30

Doğa Okulları’nın her yıl gerçekleştirdiği bursluluk sınavı, bu yıl da Türkiye ile eşzamanlı olarak Denizli Doğa Koleji’nde yapıldı. Denizli merkez ve ilçeleri başta olmak üzere Uşak’taki okullarından 1200 öğrenci katıldı.

denizli-doga-koleji-İC-1

Sabah ve öğle olmak üzere iki oturumda yapılan sınavda, 3. sınıflar için Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi, 4, 5, 6 ve 7. sınıflar için ise Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerini içeren 60 soru yöneltildi.

denizli-doga-koleji-İC
80 dakika süre tanınan öğrenciler, yüzde 5 ile yüzde 100 arasında değişen oranlarda burs imkanından yararlanabilmek için ter döktü.

denizli-doga-koleji-İC-4

HER YÜZ ÖĞRENCİMİZDEN İKİSİ BURSLU
Her yıl yapılan bursluluk sınavını kazarak gelen çok sayıda öğrencilerinin olduğunu belirten Denizli Doğa Okulları Kurucu Müdürü Musa Kesici, “Okulumuzda okuyan yüz öğrenciden 2’nin bu sınavı kazarak geldiğini söyleyebilirim. O nedenle katılımda yoğun. Bugün 1200 öğrencimiz sınava girdi. Başarılı olan öğrencilerimiz, yüzde 5’den yüzde 100’e kadar burs imkanımızdan yararlanacak” dedi.

denizli-doga-koleji-İC-3

3 BİNİN ÜZERİNDE VELİYİ AĞIRLADILAR
Sınav devam ederken, çocuklarını Doğa Okulları bahçesinde bekleyen veliler heyecanlı bir bekleyiş içine girdi. Bazıları dua okudu, bazıları ise Doğa Okulları’na ait atlara binerek vakit geçirdi. denizli-doga-koleji-İC-2

Minikler de oyun alanlarında ve hayvanat bahçesinde zaman geçirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı