REKLAMI GEÇ

10 okula AB’den 230 bin avroluk hibe

10 okula AB’den 230 bin avroluk hibe

Denizli Valiliği AB Projeler Koordinasyon Merkezi’nin rehberliğinde hazırlanarak 2010 yılı Şubat ayında Türk Ulusal Ajansı’na sunulan 12 Comenius okul ortaklığı projesinden 10 okulun projesi kabul edildi.

/ DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2010 Cuma, 17:21

Bu 10 okulun her biri 23 bin Avro hibe alarak proje kapsamındaki faaliyetleri gerçekleştirecek. Okulların faaliyet programlarında karşılıklı öğrenci değişiminden, 24 kişilik grubun yurt dışına gönderilmesi de yer alıyor. Okullarda uygulanacak Comenius projelerinin 1 Ağustos 2010 tarihinde başlayıp 31 Temmuz 2012 tarihine kadar devam edeceğini ifade eden Denizli Valiliği AB Projeler Koordinasyon Merkezi’nde görevli Proje Uzmanı Durmuş Sevindik, kabul edilen Comenius projeleri ile Avrupa ülkelerindeki eğitim sistemlerinin öğrenilmesi, eğitim sistemimizle karşılaştırılması, okulda görevli idareci, öğretmen ve velilerin Avrupa ülkelerine giderek bu ülkeleri öğrenmeleri ve ortak okullarla birlikte birçok faaliyetin yapılmasını içerdiğini söyledi. Proje Uzmanı Sevindik “İlimizden 2010 yılı başvuru döneminde merkezimizin rehberliğiyle 12 proje hazırlanarak başvuruda bulunduk. Bu projelerden 10’unun kabul edilmesi büyük bir başarıdır. Bu tür projelerin yaygınlaştırılması için seminerler ve eğitimler veriyoruz. İlimizdeki her okuldan proje sorumlularına hizmet içi eğitim olarak Comenius proje hazırlama seminerleri verdik. Tüm ilçelerimizdeki öğretmenlere ilçelerimize giderek eğitimler verdik. Ayrıca talep eden okullara bizzat giderek ilgili öğretmenlerle çalışmalar yaptık. Bu yıl merkezimizi biraz daha güçlendirerek AB projelerinin yaygınlaştırılmasına devam edeceğiz. Sadece okul projeleri değil diğer projelere de rehberlik yapmaya devam ediyoruz.” dedi.

3 yılda 95 proje hazırlandı
AB Proje Uzmanı Bilsev Gürsan’da, üç yılda 95 projenin hazırlığına destek verdiklerini, kabul görerek uygulamaya geçilen projeler için Denizli’ye 762 bin Avro (yaklaşık 1,5 milyon lira) hibe gelmesini sağladıklarını söyleyerek, “Projelerin yazılmasında ve uygulanmasında rehberlik yaptığımız kurum ve kuruluşlar bu güne kadar projelerini başarı ile tamamladılar. Denizli’de görev yapan birçok dil öğretmeninin Avrupa ülkelerinde hizmet içi eğitim almalarını sağladık. Proje ortaklarımız sadece toplantılara katılmakla kalmayıp Denizli halkını ve kültürünü de tanıma fırsatı bulmaktadırlar.” Dedi. Projesi kabul edilen okullar, Anafartalar Lisesi, Sarayköy Anadolu Lisesi, Yaşar Saniye Gemici Lisesi, Lütfi Ege Anadolu Lisesi, Özel Servergazi Lisesi, Beyağaç Atatürk İlköğretim Okulu, Hacı İbrahim Cin İlköğretim Okulu, Lütfi Ege İlköğretim Okulu, Neviset Kameroğlu İlkögretim Okulu ve Zaferiye Abalıoğlu İlköğretim Okulu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı