REKLAMI GEÇ

172 bin 873 öğrenci karne alacak

172 bin 873 öğrenci karne alacak

Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli’de toplamda 172 bin 873 öğrencinin yarın karne alacağını belirterek velilere seslendi ve “Çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınınız” dedi.

/ DENİZLİHABER / 17 Haziran 2010 Perşembe, 17:46

Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda bir mesaj yayınladı. Oğuz, Denizli’de, yarın okul öncesi eğitim kurumlarında 13 bin 238 öğrenci, ilköğretim okullarında 116 bin 328 öğrenci ve ortaöğretim okullarında 43 bin 207 öğrenci olmak üzere toplamda 172 bin 873 öğrencinin karne alacağını söyledi. Oğuz, “Alınan karneler öğrencilerin bir dönem boyunca okul yaşantılarında gösterdikleri performansın değerlendirilmesi olacaktır. Başarı birden çok faktöre bağlı olarak ulaşılabilen bir faktördür. Hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde tırmanmamıştır. Başarıya ulaşmada sorumluluk duyma, planlı çalışma, ulaşılabilir hedeflere sahip olma ve kararlı olma zorunluluğu vardır. Bu faktörlerin tamamı vazgeçilmez öneme sahiptir. Ve ancak hepsi bir arada olduğunda başarı kaçınılmazdır. Başarılı olmanın belki de en önemli aşaması kendine güvendir” dedi.

Öğrencilere seslendi
Mesajında öğrencilere seslenen Oğuz, “Tatiller, dinlenmeyi hak ettiğimiz dönemlerdir. Bütün bir dönemin yorgunluğunu tatillerde atmak en büyük hakkınızdır. Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Aslında her gün ve her an yaptığımız işi değiştirerek de dinlenebiliriz. Bunun için tatil süresince sizi dinlendirecek ve eğlendirecek aktivitelerin yanı sıra zayıf olduğunuz konularda kendinizi takviye etmelisiniz. En önemlisi müdürlüğümüzün özenle üzerinde durduğu kitap okuma alışkanlığınızı artık bir davranışa ve hayatımızın bir parçası haline getirmenin yollarını aramalısınız” dedi.

Öğretmenlere teşekkür
Öğretmenlere de seslenen Oğuz, “Yoğun bir çalışma dönemi sonunda yoruldunuz. Sizlere mutlu, huzurlu ve kendinizi her gün geliştirdiğiniz bir tatil diliyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflerin eğitim yoluyla gerçekleşebileceği gerçeğini daima diri tutmalıyız. Bir ülkenin geleceği, o ülke insanının göreceği eğitime bağlıdır. Bugün sınıflarımızda sizlerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanmayı bekleyen öğrenciler, yarın ülkemizi daha iyi seviyelere çıkarabilmek için bayrağı bizlerden eslim alacaktır. Unutmayınız ki eğitim, iyi yetişmiş eğitimcilerle yürür. Elinizdeki cevheri gerektiği gibi işleyerek verdiğiniz emeklerin asla boşa gitmeyeceğini düşününüz” dedi.

Velilere uyarı
Mesajında velilere de hitap eden Oğuz, velileri uyardı. Oğuz, “Karneler çocuklarınızın nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Bu bilinçle çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınınız. Çocuklarınızın başarısızlığını problem yapmayın, başarılarını da abartmayın. Karnenin bir sonuç olduğunu unutmayın. Problemlerinizi bir aile sıcaklığı içinde çözmek, çocuklarınızın başarısını hep beraber paylaşmak en büyük arzumuzdur. Hedefe yalnız çocukları yetiştirmekle ulaşamayız! Çocuklar geleceğindir. Fakat geleceği yapacak olan bu çocukları yetiştirecek analar, babalar, kardeşler hepsi şimdiden az çok aydınlatılmalıdır ki, yetiştirecekleri çocukları bu millet ve memlekete hizmet edebilecek, yararlı ve faydalı olabilecek şekilde yetiştirsinler” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı