REKLAMI GEÇ

181 bin 360 öğrenci için zil çalıyor

181 bin 360 öğrenci için zil çalıyor

2014-15 eğitim öğretim yılı pazartesi günü başlıyor. Denizli’de okulöncesi, ilköğretim, ortaöğretim, örgün ve yaygın eğitimiyle yaklaşık 12 bin 993 eğitimci ve 181 bin 360 öğrenci ders başı yapacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Eylül 2014 Pazar, 13:10

Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 2014-2015 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, veli, öğrenci ve öğretmenlere seslendi. Öğretmenlere, “Öğrencilerin istekle ve özleyerek okula dönmeleri ve bunu sağlamak kuşkusuz biz eğitimcilerin görevidir” diye seslenen Oğuz, pazartesi günü 12 bin 993 eğitimci ve 181 bin 360 öğrenci için ilk zilin çalacağını söyledi.

OĞUZ’DAN HOŞGÖRÜLÜ OLUN ÇAĞRISI
Yazılı mesajında öğretmenlere, öğrencilere karşı hoşgörülü olmaları için çağrıda bulunan Müdür Oğuz, “ Öğrenciler tanınan her türlü imkânlar ölçüsünde kendilerini ifade ederler. Kendisini ifade etmek özgüvenle mümkündür. Öğretmen, öğrencilerin sınırları çizilmiş hataları yapmalarına hoşgörü ile bakmalıdır. Zaman zaman hataların yapılması doğal karşılanmalı ve bu fırsat bilinerek öğretmen yol gösterici görevini yerine getirmelidir. Hatalardan ötürü azarlama, küçük düşürücü davranışlar özgüvenin kaybolmasına neden olabilir” dedi.

VELİLERE NASİYAT
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz velilere, Devletimizin, öğretmenlerimizin ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir.
Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu nedenle sürekli okullarımızı, öğretmenlerimizi ziyaret edin, Öğrencinizle ilgili olun. Olası sorunlarınıza birlikte çözümler üretelim.Çocuklarınızdan sevgiyi ve şefkati eksik etmeyin. Şefkat eksikliği hisseden çocuğunuzun başarılı olmasını bekleyemezsiniz” diye seslendi.

ÖĞRENCİLERE SESLENDİ
Müdür Oğuz, yeni eğitim-öğretim yılı mesajında öğrencilere de seslenerek şunları şöyledi: “Teknolojik ve özellikle iletişim alanlarındaki gelişmelerin sınır tanımayan gücü değişimi zorunlu kılmakta ve her alanda köklü değişimlerin sebebi olmaktadır.
Bu hızlı değişim çağında uzak görüşlü hedeflerden yoksun kalmak, yok olmakla eş anlamlıdır. Hepinizin bildiği gibi Türk milletinin dünyadaki hedefi ‘Çağdaş Uygarlık Düzeyini Aşmak’ tır.Çok çalışarak, özveri göstererek, dünyadaki gelişmeleri, yenilikleri ve teknolojiyi takip ederek, örnek bir biçimde yerinizi alacaksınız. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı