REKLAMI GEÇ

19 MAYIS’TA ATATÜRKSÜZ KOKART

19 MAYIS’TA ATATÜRKSÜZ KOKART

Denizli’de 19 Mayıs kutlamalarında Atatürkçü Düşünce Derneği’nin yürüyüşüne izin verilmemesi ve tören için hazırlanan yaka kartlarında “Atatürk ve Türk Bayrağı” resimlerinin bulunmaması tepki çekti. ADD Başkanı Karaca ve Eğitim-İş Başkanı Kandemir, sert açıklamalar yaptı.

/ DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2010 Çarşamba, 16:23

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Denizli’de tartışmalara neden oldu. Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi’nin geçit törenine katılmak istemesine Valilik oluru verilmemesi ve 19 Mayıs için hazırlanan yaka kartlarında, Atatürk ve Türk Bayrağı logolarının bulunmaması tepki çekti.

Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca, iki yıldır törenlerde yürüyüşlerine izin verilmediğini belirterek, gençlerin bölünmeye çalışıldığını iddia etti.
Başkan Karaca, “Bizleri marjinal bir dernek haline getirmeye çalışıyorlar. İktidarın gençleri ve Atatürk gençleri olarak ikiye ayırıyorlar. Bunun en güzel örneği de Cumhuriyet Bayramında ADD’li üyelerin yürüyüşüne izin verilmemesi” dedi.

Denizli Valiliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan yaka kartlarında Atatürk
ve Türk Bayrağı logolarının kullanılmamasının bayrama gölge düşürdüğünü belirten ADD Başkanı Karaca, “Atatürk’ü andığımız bir bayramda yaka kartlarında Atatürk’ün resminin bulunmaması ve Türk gencini temsil eden bir ibarenin olmaması bunun dışında bir Türk Bayrağının dahi konulmaması, Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Tük Bayrağını hafızalardan silmenin psikolojik bir savaşıdır” dedi.

19 Mayıs törenleri için hazırlanan yaka kartlarında bu tür logolara dikkat edilmediğini fark eden Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Osman Kandemir ise yaşanan olayın üzücü bir olay olduğunu, Atatürk Devrimleri ve Atatürk Düşüncelerinin gün geçtikçe yozlaştırılmaya çalışıldığını bu olayında bunun en güzel göstergesi olduğunu ileri sürdü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı