REKLAMI GEÇ

200 PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİLER

200 PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİLER

EDEP kapsamında irili ufaklı 200 projeyi hayata geçiren Emsan İlkokulu, yılın finalini 1700 öğrencinin katıldığı etkinlikle yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2017 Perşembe, 14:13

Denizli’de sadece öğrencileri değil veli ve öğretmenleri de kapsayan projeleri ile dikkat çeken Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu, “Eğitimde Değerler Eğitimi Programı” (EDEP) projesinin ilk yılki ayağını tamamladı.

Eğitim sezonu başından itibaren Emsan İlkokulu Müdürü Hasan Harktı önderliğinde bir çok proje geliştiren öğrenci ve öğretmenlerin bazı çalışmaları bilimsel yönden de dikkat çekti ve TÜBİTAK tarafından da takip edildi.

Saygı, sabır, vatanseverlik, çalışkanlık, empati, demokrasi ve adelet gibi soyut kavramların yanı sıra bilim temalı projelerin de hayata geçirildiği etkinlikler yıl boyu öğrenciler ve veliler tarafından takip edildi.
Seminerler, dinletiler, gösteri ve ziyaretlerle daha da zenginleştirilen programa Emsan İlkokulu öğrencileri de büyük katılım gösterdi.

EDEP’in yıl sonu finali ise Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu bahçesindeki etkinlikle gerçekleşti.

OKUL BAHÇESİNDE ETKİNLİK
Halk oyunları gösterisinin ardından öğrencilerin ders içi ve dışında yaptıkları resimlerin yer aldığı sergi ile başlayan etkinlikte 120 öğrencinin 120 eseri öğrenci ve velilerin beğenisine sunuldu.

Sergi kapsamında, öğrencilerin geliştirdikleri projeler dahilinde üç boyutlu tasarım gösterisi de gerçekleşti. Bu çalışmada öğrencilerine Resim Öğretmeni Aslıhan Şahan önderlik etti. Şahan aynı zamanda EDEP projelerinde ve yıl sonu etkinliğinde de aktif görev üstlendi.

Etkinlikte bu güne kadar gerçekleşen projeler de hatırlatıldı. 1700 öğrencinin katılım gösterdiği etkinlikler tiyatro kolunun gösterileri ile devam etti. Son olarak şiir dinletisi ile izleyenlere keyifli anlar yaşatıldı.

VELİLERE ÖDÜLLER VERİLDİ
EDEP dışındaki projelerden biri olan “Emsan İlkokulu Velisi Okuyor” etkinliğine katılım gösteren veliler de ödüllendirildi. Programa katılan 280 öğrenci velisine sertifika verilirken, başarıda ilk 5’e girenler plaket ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Bu projeye katkılarından dolayı Resim Öğretmeni Aslıhan Şahan’a plaket takdim edildi.

Etkinliği Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan ve TÜBİTAK Şube Müdürü Ramazan Yılmaz da takip etti.

HARKTI TEŞEKKÜR ETTİ
Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu Müdürü Hasan Harktı etkinlikte yaptığı konuşmada projelere katılım gösteren öğrenci ve velilere teşekkür ederek; “Yıl boyunca pek çok projeyi keyifle gerçekleştirdik. EDEP projemiz önümüzdeki eğitim yılında da aynı heyecanla devam edecek.  Biz, eğitim öğretim programını çevre faktörlerini de dikkate alarak etkin bir şekilde okulumuzda uygulamaya çalışan, öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmelerine ortam hazırlayan, araştıran, sorgulayan, öğrenmeyi amaç edinen, öğrendiklerini hayatında uygulayabilen, kendini geliştiren, yenileyen ve dönüştüren duyarlı bireyler yetiştirmek için elimizden ne geliyorsa yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı