REKLAMI GEÇ

23 Nisan coşkusu

23 Nisan coşkusu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 90. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de coşku ile kutlandı.

/ DENİZLİHABER / 23 Nisan 2010 Cuma, 14:58

Ulu Önder Atatürk’ün tüm çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, sabah saat 09.00’da Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başladı. Çelenk koyma törenine; Vali Yavuz Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İnan Özer, daire müdürleri, siyasi parti il temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Sırasıyla Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Pamukkale Üniversitesi’nin çelenklerinin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kutlamalar, Denizli Atatürk Stadı’nda düzenlenen törenlerle devam etti. Vali Yavuz Erkmen, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar tören arabası ile statta bulunan öğrencilerin ve Denizlililerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, ilköğretim okulu öğrencileri günün anlam ve önemini ifade eden şiirler okudu. Daha sonra törene katılan tüm okullar, tören geçişinde bulunduktan sonra hazırladıkları gösterileri sundu. Gösteriler stadı tamamen dolduran Denizlililerden bol bol alkış aldı. Bütün okulların gösterilerini sunmaları ile tören sona erdi. Vali Yavuz Erkmen tören sonunda sahaya inerek gösterilerin hazırlanmasında emeği geçen kutlama komitesini tek tek kutlayarak teşekkür etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, Denizli protokolü, sivil toplum örgütü temsilcileri, oda ve dernek başkanları da kutlama mesajı yayınladı. İşte o mesajların bazılarından bazı bölümler:

Vali Yavuz Erkmen:
“Kurtuluş Savaşı ile yeniden can bulan Türk Milleti’nin yeni bir devlet kurma yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 90. yılını kutladığımız bu coşkulu günde, hepinize sevgilerimi ve en iyi dileklerimi sunuyorum. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız 23 Nisan’ın taşıdığı simgesel değer ve anlamlara sahip çıkmalı, Meclisimizi ve Cumhuriyetimizi kuranların hayallerini yaşama geçirmek için var gücümüzle çalışmalıyız. Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin en değerli varlığı çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidirler. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi de Yüce Önder Atatürk’ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Çocukların sevgi ve hoşgörü dolu bir ortamda yetiştirilmesi, yeteneklerinin geliştirilmesi, beklentilerinin karşılanması, sorunlarına çözüm bulunabilmesi ve umutlarının canlı tutulabilmesi, geleceğine yön verecek güçte bireyler olarak toplumsal yaşamda yer alabilmeleri temel amacımızdır. Çocukların olumsuzluklardan etkilenmeden mutlu bir yaşam sürmelerinin sağlanması, geleceklerinin güvence altına alınması, Devlet’in yanı sıra, bireylerden başlayarak toplumun tüm kesimlerinin çabasını gerektirmektedir. Bu amaçla Denizli Valiliği olarak başlattığımız “Okul Öncesi Eğitime Destek” kampanyası ve Denizlili Hayırseverlerimizin verdiği güç ile İlimizdeki okul öncesi eğitim çağında olan bütün çocukların eğitime kazandırılmasını hedefliyoruz. Dimağı taze, çabuk öğrenip kolay uygulayan, böylelikle hem fiziksel hem de psikolojik olarak ilköğretime hazırlanacak olan çocuklarımız; Atamızın “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” sözüyle çizdiği yolda çok daha büyük adımlar atacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle Denizli Halkı’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza mutlu bir gelecek diliyorum.”

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur:
“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 90. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük coşkuyla kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı bugün; Hem kurtuluş savaşımızı zafere götüren yolun başlangıcı, hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin müjdesi olmuştur. Yüce Önder Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı bu günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi, Atamızın çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Bilindiği gibi bu bayram dünyadaki ilk çocuk bayramıdır. Ülkemizin geleceği olan çocuklar ve gençlerin Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, çağın koşullarına uygun olarak yetiştirilmesi toplum olarak en büyük hedefimizdir. Buna karşın ekonomik ve sosyal sorunlardan en çok etkilenen kesimlerin başında çocuklarımız gelmektedir. Bu güzel ve anlamlı günde çocuklarımız ve gençlerimiz, özgürlük, bağımsızlık ve demokrasinin önemini ve vazgeçilmezliğini, bunlara sahip çıkmanın gereğini bir kez daha idrak edeceklerdir. Ulusumuzun ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önünde bir kez daha saygıyla eğilir, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

AKP Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel:
“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 90. yıldönümünü millet olarak büyük bir coşku, gurur ve onurla kutluyoruz. Milletimizin mücadele azminin, özgürlük sevdasının ifadesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi, ülkemiz açısından çok önemli bir dönüm noktasıdır. Büyük Önder Atatürk’ün “en büyük eserim” diye övdüğü Meclisimizin açıldığı bu anlamlı gün, milletimizin kendi geleceğine yön vermek için başlattığı büyük ve onurlu yürüyüşün en önemli adımıdır. Tam 90 yıl önce millet adına ülkenin kaderine el koyan Meclisimiz, destansı mücadele sonucunda ulusal direniş hareketini başarılı kılmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini sağlam bir şekilde atmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Meclis Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli iradenin hayat bulduğu bugünü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmiştir. Çocuklara armağan edilen ve tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan güçlü inancın ifadesidir. Türk Milleti’nin aydınlık yarınlarını müjdeleyen çocuklarımızın, güzel bir ortamda sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak yetişmeleri ve hiçbir sıkıntı çekmeden hayatlarını sürdürmeleri en büyük dileğimdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi en derin saygı ve rahmetle anıyorum. Bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve tüm milletimizin bayramlarını en içten duygularla kutluyorum.”

AKP Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan:
““Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak kutladığımız bir 23 Nisanı yine coşkuyla kutluyoruz. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Ulusal Bayramıdır. Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği bayram, 1979 yılında UNESCO tarafından çocuk yılı ilan edilmesiyle dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesini ve tüm insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmak için her yıl düzenlenmekte ve her yıl coşkuyla kutlanmaktadır. Bu bayram haftasında ellinin üzerindeki ülkeden onlarca çocuk ülkemizde misafir olarak bulunmakta, hoşgörümüzü, misafirperverliğimizi yakından tanımaktadır. Bu dünya barışı için de önemli bir olaydır. Sadece kendi çocuklarımız için değil, dünya çocukları için de bir bayram olarak kutlanıyor olması hem kendi hem de dünya çocukları için en büyük zenginliğin barış olduğunun anlatılması açısından da önemlidir. Yarınlarda ülkemizi yönetecek olan çocuklarımıza iyi bir Türkiye bırakmak için hepimiz büyük gayret gösterdik, her geçen gün de bunun için çabalıyoruz. 23 Nisan 1920 tarihinde, vatanın işgal altında bulunduğu o zor günlerde başta Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ile açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 90 yıldan bu yana da demokrasinin kalbi ve milli iradenin temsil edildiği yegâne kurum olarak varlığını sürdürmektedir. Milli Egemenlik Haftası olarak kutladığımız bu hafta olan Cumhuriyetimizin ve demokrasinin temellerinin atıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış yıldönümünde, bundan 90 yıl önce ve sonra başlayan Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini tutuşturan kahramanlarımızı bir kez daha anıyoruz.”

AKP Denizli Milletvekili Mithat Ekici:
“Halk iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 90. yıldönümünü gurur ve heyecanla kutluyoruz. TBMM’nin kurulması ve egemenliğin halka verilmesi, Ulu Önder Atatürk’ün halkı her türlü değerin üzerinde tuttuğunun en büyük kanıtıdır. 23 Nisan, sömürgeci devletlere karşı milli mücadelenin verildiği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolun açıldığı gündür. Bizler şu anda Meclis çatısı altında görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Teslim aldığımız bu kutsal emaneti bizden sonra yaşatacak olan nesillere en ileri seviyede teslim edeceğiz. TBMM’nin kurucusu Atatürk, ‘Türk Milleti’nin istikbali, bugünün çocuklarının isabetli görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile yücelecektir’ diyerek, çocuklara olan güvenini vurgulamıştır. Atatürk, 23 Nisan’ı geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan etmiştir.”

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci:
“Egemenliğini kuramayan toplumlar ne ekonomik, ne siyasal ne de kültürel olarak geleceklerini kuramazlar. Yeni nesiller bu değerleri daha sonraki nesillere taşımada çok ciddi görevler üstlenmek zorundalar. Bu nedenle 23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaktadır. Egemenlik gelecekte ancak bugünün çocukları tarafından sürdürülebilecektir. 23 Nisanlar çocuklar için neşe ve heyecanın doruğa ulaştığı günlerdir. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza böyle bir günün bayram olarak hediye edilmesi ulusça övüneceğimiz bir durumdur. 23 Nisan’ı çocuklarımıza bayram olarak armağan eden Ulu Önderimiz Atatürk’e şükranlarımızı sunuyoruz.”

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz:
“Bugün 23 Nisan, 90 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Büyük Önderimiz Atatürk tarafından siz çocuklarımıza armağan edilen, özgür insanların gülümsediği; Türk ve Dünya çocuklarının buluşma, şenlik, kardeşlik ve dostluk günüdür. Nisan ayında toprak ana canlanır, bütün doğa yeniden dirilişin heyecanını yaşar. Şanlı milletimiz için de böyle, bir yeniden doğuş ve canlanış demektir, 23 Nisan. Bizler bağımsızlığı seven, bağımsızlığı sever insanlara örnek olmuş bir milletiz.
Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve Anayasamızın değiştirilemez ilkeleri çerçevesinde bağımsız bir ülke olarak tek amacımız akıl ve bilimin önderliğinde çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve onu da aşmaktır. Binlerce yıllık ortak bir tarih ve kültürel birikimin yarattığı Türk Milleti, bütün sorunlarına çözüm bulacak ve uygulayacak güç ve yetenektedir. Her kuşak kendisinden sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır. Bu, Ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza olan en temel görevimizdir.
Sevgili Çocuklar; Biz ümit ediyor ve inanıyoruz ki, sizler hür ve bağımsız yaşayabilmek için, düzenli ve disiplinli düşünme; sürekli çalışma, yarışma, başarma duygusu, coşkusu, çabası ve iradesi içinde, kalbi insan, millet ve vatan sevgisiyle dolu kişiler olarak yetişmektesiniz. Biliniz ki her şey sizin mutluluğunuz ve egemen, özgür, bağımsız, demokratik ve uygar bir Türkiye içindir. Bu duygu ve düşüncelerle bayramınızı yürekten kutlar, hepinizi sevgiyle kucaklar, gözlerinizden öper, başarılarınızın devamını dilerim.”

AKP İl Başkanı Bilal Uçar:
“TBMM, milletimizin verdiği kurtuluş ve varoluş mücadelesi içinde doğmuş ve açılmıştır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir anlayışıyla parlamenter demokrasimizin ve cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır. Türk milletinin en büyük iftihar kaynağı ve üzerine en fazla titrenmesi gereken kurumun Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunun bilincindeyiz. Bu yüzden meclisimize sahip çıkmak, milletimize ve milletimizin iradesine sahip çıkmak demektir. Karşı karşıya olduğumuz problemler ne kadar derin olursa olsun, milletimizin iradesi bu meclise yansımaya devam ettikçe vatandaşlarımız geleceklerinden emin olabiliriler. O Meclis, bize Kurtuluş Savaşımızı kazandırdı. Bizi bağımsız bir devlet ve Cumhuriyet yaptı. 23 Nisan, ulusun yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gündür. Bugün aynı zamanda Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızdır. Atatürk ‘Bugünün küçükleri yarının büyükleridir’ dediği çocuklarımıza bu bayramı armağan etmiştir. 23 Nisan dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır. İnanıyorum ki yarınlarımızı temsil eden çocuklarımız geçmişten aldıkları güçle, geleceğe yön vererek, daha huzurlu ve umutlu bir Türkiye’nin, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir. Güçlü bir Türkiye için, güçlü bir halk iradesi ve onun temsil edildiği bir meclis gereklidir. Onun için millet adına karar verecek ve son sözü söyleyecek olan kurum TBMM’dir. Hiçbir kurum ve güç onun üzerinde değildir. Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ilk adımı olarak Meclise hayat veren başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanları saygıyla yad ediyor; halkımızın ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

CHP İl Başkanı Zafer Gönenç:
“Bundan 90 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasıyla başlayan özgürlük mücadelesi, bugün geleceğimizin garantisi için tek servetimiz olan çocuklarımızın ve bütün dünya çocuklarının da coşkuyla katıldığı bir bayram haline gelmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada hiçbir ülkede bulunmayan, iki farklı unsuru bir araya getiren milli bir bayramdır. Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesinin ilan edildiği, ulusta olan yönetme yetkisinin kullanılmaya başlandığı anlamlı bir gün, diğer taraftan da milli egemenlik olarak kutlanan, Atatürk’ün yarının büyükleri, geleceğin aydınları olarak gördüğü Türk çocuklarına armağan ettiği ilk çocuk bayramıdır. Bu Atatürk’ün çocuklara verdiği değer ve duyduğu güvenin göstergesidir. Anlam ve önemi büyük olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu bugünün, bağımsızlık bilincinin yeni nesillere aktarılması açısından çocuklara armağan edilmesi de ayrıca anlamlıdır. Türkiye, dünyada çocuklara bayram hediye edilen tek ülke olmakla övünürken, günümüzde 23 Nisan bayramları çocuk sorunlarının halledilmediği temsili törenler olarak kutlanmaktadır. Türkiye’nin bugünkü tablosu çocuklarımıza sosyal devletin tümüyle ortadan kaldırılmak istendiği, eğitimin, sağlığın, büyük çoğunluğun açlık sınırının altında yaşadığı bir gelecek vaat etmektedir. Bugün iktidarın uyguladığı yoksulluk politikası sayesinde binlerce çocuk eğitimden yoksun bırakılmıştır. Çocuk işsizliği her geçen gün artmakta, çocuk hakları ihlal edilmektedir. Çocuk okumak yerine son derece sağlıksız şartlarda çalıştırılmaktadır. Bu durumda yaşanan sorunları çözme yönünde adım atılmadan çocuklarımıza aydın bir gelecek bırakmamız mümkün görünmemektedir. Bundan 90 yıl önce egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesiyle, yasama, yürütme yetkisi gerçek sahibi Ulusa verilirken, ulus iradesinin temsil edildiği yüce bir organ olan TBMM’sinde bugün temsil çoğunluğu AKP’de olan iktidar partisince demokrasi yok sayılıp, yargı siyasallaşmakta ve Cumhuriyetin kazanımları birer birer yok edilmeye çalışılmaktadır. Bugünde Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalabilmesi için ivedi olarak sorunlarını çözmek olacaktır. Yarınlarımıza temsil eden çocuklarımızda geçmişten aldıkları güçle, geleceği şekillendirme de göstereceği çabalarla hak ettiği yere ulaşmış bir Türkiye’nin barış içinde bir dünyada yaşanmasında önemli roller alacaklardır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu duygu ve düşüncelerle, yüzlerinden gülücüklerin, kalplerinde sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmamasını temenni ettiğimiz bütün çocuklarımızın ve Türk Ulusu’nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, ülkemizin bağımsızlığını ve egemenliği uğrunda canlarını feda eden bütün şehitlerimizi de saygıyla anıyoruz.”

ADD Denizli Şubesi Başkanı Gülizar Biçer Karaca:
“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 90. yılında bu gün siz çocuklarımızın eşit olanaklarla büyüdüğü, aklın ve bilimin esas alındığı bir eğitim ile Mustafa Kemal Atatürk’ü anlayarak geleceğe umutla baktığı ve bu inançla ve coşkuyla kutladığı bir bayram olmasını dilerim. Sevgili Çocuklar; Unutmamalısınız ki, eğer bugün geleceğe güvenle bakabiliyorsak, bu Mustafa Kemal Atatürk ve kurduğu Cumhuriyet sayesindedir. Sizlerin, tarihin akışını değiştiren Yüce Türk Ulusu’nun mensubu olmanın verdiği gurur ve güvenle, Cumhuriyet’in korunması ve yaşatılması, ülkemizin her alanda gelişmesi çabalarına öncülük edeceğinize inancımız sonsuzdur. Kendinizi her konuda geliştirmeli, bilgiye, öğrenmeye, yeniliklere açık olmalı, araştırmalı, sorgulamalı, aklın ve bilimin yol göstericiliğinden ayrılmamalısınız. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk sizlere miras olarak hiçbir ayet, dogma bırakmamıştır. O’nun sizlere manevi mirası AKIL VE BİLİM olmuştur. Bu nedenle bu manevi mirası onurla ve gururla sizden sonraki kardeşlerinize aydınlığın simgesi olan bir meşale gibi taşıyacağınıza inancımız sonsuzdur. Bu inançla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’ınızı kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizi emanet ettiği yarının gençleri siz çocuklarımıza çağdaş, laik bir ülke bırakmak için çalışmalarımıza inançlı ve kararlılıkta devam edeceğimizi kamuoyuna saygı ile sunarız.”

DTO Başkanı Necdet Özer:
“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 90. yılını kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü olan 23 Nisan 1920, egemenliğin ulusa bırakıldığı tarihi bir gündür. Bu günün Çocuk Bayramı olarak ilan edilmesi, Ulu Önder Atatürk’ün tarihi güne yüklediği anlamı göstermektedir. Topyekûn mücadelenin başladığı Kurtuluş Savaşı yıllarında, çocukların da aktif rol aldığı tarihi kaynaklarda belirtilmektedir. Çetin kış şartlarında dahi cephelere malzeme taşıdıkları bilinen kahraman çocuklar, milleti için şehit olmayı göze alarak bu fedakârlıkları yapmışlardı. Egemenliğin ulusa geçtiği 23 Nisan 1920 günün, çocuklara armağan edilmesi bu kahramanlar için de muhakkak ki bir onur olmuştur. Ulus mücadelesine önderlik eden Atatürk’ün, Meclis’in açılış gününü, milli egemenlik ile birlikte çocuk bayramı olarak ilan etmesi, eşsiz liderliğinin bir kez daha göstergesi olmuştur. Bu bayramı, milletimize ve geleceğimizi emanet edeceğimiz tüm çocuklarımıza armağan eden Atatürk’ü bir kez daha minnetle anıyor ve bayramın kutlu olmasını diliyorum.”

İMO Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Halim Ceylan:
“23 Nisan 1920; meclisin açılmasıyla Türk halkının kendi yönetiminde söz sahibi olduğu bir dönüm noktasıdır. Bundan sonra Türk Ulusu meclis idaresi ile girdiği Kurtuluş Savaşından birlik ve beraberlik içerisinde zaferle çıkabilmiştir. 23 Nisan ile başlayan bu süreç Cumhuriyetin ilanı, devrimler ile devam etmiş ve aydınlık Türkiye günleri başlamıştır.
Bu büyük mücadele ve özveri ile kurulan Cumhuriyet her zaman ona tehdit yaratabileceğini düşünen fikirlerin iştahlarını kabartacaktır. Neyse ki bu konuda Cumhuriyet ve devrimlerimiz en doğru bekçiye yani Türk gençliğine emanet edilmiştir. Ne mutludur ki bize Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin oluşturan bu mücadelenin ilk halkası olan meclisin kuruluş tarihi geleceğin gençlerine yani çocuklarımıza adanmıştır. Bu sebeple, tüm çocuklarımızın ve gençliğimizin, ulusal egemenlik bayramını kutluyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı