REKLAMI GEÇ

32 YIL SONRA BULUŞTULAR

32 YIL SONRA BULUŞTULAR

Hacı Halil Bektaş İlkokulu’nun 1985 yılı mezunları 32 yıl sonra buluştu, hasret giderdi. 5C’nin öğrencilerini, sınıf öğretmenleri Hatice Genç de yalnız bırakmadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ağustos 2017 Perşembe, 08:00

Denizli’nin köklü okullarından Hacı Halil Bektaş İlkokulu’nun öğrencileri yıllar sonra sosyal medyada buluştu ve eski sıralarında bir araya geldi.

Toplam 47 mevcutlu C şubesinin öğrencilerinden 21’i buluşmaya katıldı. Dönemin sınıf öğretmeni Hatice Genç de davet üzerine geldi, öğrencileri ile kucaklaştı.

Buluşmanın ilk adımı sınıfın iki öğrencisi Murat Atılgan ve Zeynep Ediz Umman’ın sosyal medyada buluşması ile başladı. Birbirini ziyaret eden ikilinin sosyal medyada paylaştıkları fotoğraf sınıfın diğer öğrencilerinin de dikkatini çekti.

Ayşegül Gamze Güner’in tüm sınıfın bir araya gelme fikri burada ilk kez gündeme geldi ve kısa süre içinde sosyal medya 5C sınıfı öğrencilerini bir araya getirdi.

Bir WhatsApp grubu kuran tüm sınıf dün özel bir yemekte buluşmak için sözleşti. Ulaşılan ya da durumları uygun olan 21 öğrencinin katılım gösterdiği buluşmanın Hacı Halil Bektaş İlkokulu’nda yapılmasına karar verildi. Bu buluşmaya sınıf öğretmeni Hatice Genç de davet edildi. Dönemin okul müdürü Mesut Ediz davet edildiyse de sağlık durumları nedeniyle buluşmaya katılamadı.

Dün akşam saatlerinde eski okullarında buluşan öğrenciler öğretmenleri Hatice Genç’i kapıda alkışlarla karşıladı.

Tüm öğrencileri ile tek tek kucaklaşan Genç duygulu anlar yaşadı, “Bana bu duyguları yaşattığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Hepinizi çok seviyorum” dedi.

32 yıl sonra gelen birliktelikte 5C öğrencilerinin oldukça neşeli oldukları gözlendi. Murat Atılgan tarafından hazırlatılan siyah önlükler giyilerek hatıra fotoğrafı çekildi. Öğrenciler eski sınıflarını gezerek anılarını tazeledi.

Buluşmaya katılmak için kent dışından gelen öğrencilerin yanı sıra yurt dışından gelenler de oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nde bir hükümet kuruluşunda ticaret analistliği yapan Ayla Kayhan eski arkadaşları ile buluşmaktan büyük keyif aldığını söylerken, “Bu buluşmayı kaçıramazdım. Dar bir zaman aralığım olmasına rağmen arkadaşlarımı kısa süreliğine de olsa görmek çok güzel” dedi. Organizasyonun mimarı Murat Atılgan ise “Tüm arkadaşlarımız katılamasa da buraya kadar gelen tüm sınıf arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hepimiz çok mutlu olduk. Yıllar sonra bir araya geldik. Bu buluşmayı artık her yıl en az bir kez tekrarlamak istiyoruz. Süreç içinde bugün aramızda olamayan arkadaşlarımızla da buluşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Eski sınıflarında hatıralarını tazeleyen 5C öğrencileri çocukluk yıllarındaki gibi muziplik yapmayı da ihmal etmedi. Bazı öğrenciler Hatice Genç öğretmenlerinin kendilerini nasıl cezalandırdığının taklidini yaparak tek ayak üstünde bekledi.
Yıllar sonra öğrencileri ile buluşan emekli öğretmen Hatice Genç için tek sürpriz Hacı Halil Bektaş İlkokulu’ndaki öğrencileri ile buluşmak olmadı. Genç’in öğretmenliğinin ilk yıllarında Buldan’da görev yaptığı sırada öğrencisi olan 67 yaşındaki Kadriye Ataman da ilkokul öğretmenini görmek üzere Hacı Halil Bektaş İlkokulu’na geldi. Burada Hatice Genç ile kucaklaşan Ataman çocukluk yıllarına ait fotoğraflarla kendini tanıttı. 1974 yılında öğretmen Hatice Genç’in öğrencisi olduğunu söyleyen Kadriye Ataman, “Hatice öğretmenim sadece benim değil oğlum Nuri ve kızım Zehra’nın da öğretmeniydi. Buraya geleceğini öğrendiğimde çok mutlu oldum. Öğretmenimi görmek istedim” diye konuştu.

Hacı Halil Bektaş 5C sınıfı öğrencileri 1985 yılında mezun olmadan önce okul önünde çekildikleri fotoğrafın aynısını 32 yıl sonra bir kez daha çektirdi. Öğrenciler tıpkı çocukluklarında olduğu gibi fotoğrafta aynı yerde dursa da sınıf mevcudunun bir kısmı buluşmaya katılamadığı için fotoğraf karesinde yer alamadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı