REKLAMI GEÇ

5 bin öğretmene mesleki eğitim

5 bin öğretmene mesleki eğitim

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürlüğü arasında “Öğretmen Eğitimi” programına ilişkin protokol imzalandı. Protokol kapsamında 2017 yılına kadar 5.000’e yakın öğretmene mesleki eğitim verilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mart 2015 Cuma, 17:26

Denizli Valiliği’ndeki imza törenine Vali Şükrü Kocatepe, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Özçelik, PAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Erdem, Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ramazan Baştürk ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz katıldı.

İmza törende konuşan Vali Kocatepe, öğretmenlerin hizmetiçi eğitim almalarındaki yetersizliğin altını çizerek, “Bütün kurumlarda hizmet içi eğitim dediğimiz bir çalışma vardır. Maalesef geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz için bu eğitimleri yapmamız mümkün olmuyor. Belki, Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde belirli konularda veya özel eğitim konularında bu çalışma yapılabiliyor. Ancak genel anlamda öğretmenlerimizin hem değişen şartlara hem de bilimin yeniliklerine göre mesleki eğitimleri gerçekleştiremiyor. Pamukkale Üniversitemizin bu katkısı ise öğretmenlerimizin bu eksiğini giderme yolunda bize çok önemli bir sonuç getirecektir. Bu program çerçevesinde öğretmenlerimizin mesleki bilgilerinin güncellenmesi ve bilimdeki yeni gelişmeler kendilerine aktarılacaktır” dedi.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürlüğü arasında imzalanan “Öğretmen Eğitim Merkezi” protokolü ile öğretmenlerin eğitimdeki yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip etmeleri, alanlarında bilgi, beceri ve iletişim seviyelerini artırmaları amaçlanıyor. Proje kapsamında öğretmenlere 17 alanda seminer verilecek ve seminerler 2017 yılı Aralık ayında sona erecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı