REKLAMI GEÇ

Abbas Güçlü ile TED; “İyi okul yok. Doğru okul var.”

Abbas Güçlü ile TED; “İyi okul yok. Doğru okul var.”

Gazeteci ve Yazar Abbas Güçlü, TED Denizli Koleji’nde söyleşiye katıldı. Öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetlinin katıldığı söyleşide, eğitim sistemi, sınavlar, kendini bulmak, özgüven, farklı alanlarda gelişmek, iş yapma biçimleri , geleceğe yön vermek gibi birbirinden farklı konulara değinildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ekim 2018 Cuma, 13:00

Mesleklere değer katanın o mesleği yapanlar olduğunu vurgulayan Abbas Güçlü “Eğitimde roller değişmeli, hızla değişen dünyamızda artık herşeye ulaşmak çok kolay. Öğrencilerin kendini farklı alanlarda geliştirmesi, farklı bilgilere ulaşmanın yollarını bulması gerekli, Artık en iyi okul yok. Doğru okul var. Bu doğru okul ise sistemin dışına çıkmayı başaran, çocukların mutlu olduğu okullar. Öğrencilerimizin mutlu insanlar olmaları önemli. Kendi geleceklerine kendileri yön vermeliler. Hangi işi yaparlarsa yapsınlar en iyi şekilde yapmanın yollarını keşfetmeliler. Kendilerini geliştirmek istedikleri alanlarda rol modeller ile biraraya gelmeleri önemli. Farklı alanlarda gelişen, çok yönlü, alt yapısı güçlü gençler dünyanın herhangi bir yerinde okuyabilir, yaşayabilir” dedi.

Eğitim sistemindeki derslerin hayatın bir parçası olduğunu da kaydeden Abbas Güçlü, “ Hayatta bir karşılığı olduğu gösterilmeli. Öğrencilerinin farklı özelliklerini keşfeden, yeteneklerini, hayallerini tespit edip, geliştiren, yaratıcılığı destekleyen okul doğru okuldur. Aynı zamanda gençlerler de bütün şanslarını zorlamalı. Proje mantığı ile düşünebilmeli, yabancı dile önem vermeli. Ancak kendi geleceğine yön verebilen gençler hayat başarısını daha kolay yakalayabilir. Aynı zamanda bireye göre eğitim modeli geliştirmeli. Aynı sınıfta farklı özellikleri bulunan öğrencilere aynı model ile eğitim veremezsiniz. Milyonlarca seçeneğin olduğu dünyamızda seçenekleri dörde indiremezsiniz. Daha çok üreten ülke olmanın kaynağı eğitim. Bunun için çocuklarımızın severek yaptığı mesleklere yönlendirilmesi önemli. Bu konuda da başta öğretmenlerin eğitiminden velilerin bakış açısını değiştirmesine kadar pek çok alanda var olan düşünce ve iş yapma biçimlerini değiştirmek gerekiyor” diye konuştu.

Diğer taraftan kuruldukları günden itibaren bulundukları kentin eğitim, sosyal, kültürel, ekonomik gelişimine katkı sağlamayı ilke edindiklerini belirten TED Denizli Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Handan Oto, Abbas Güçlü’ye, velilere ve öğrencilere teşekkür etti.

Ayrıca söyleşi öncesi rahatsızlığı nedeni ile raporlu olan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’u evinde ziyaret eden Abbas Güçlü ve TED Denizli Koleji yöneticileri geçmiş olsun dileklerini ilettiler ve Denizli eğitim ve öğretim sistemi hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı