REKLAMI GEÇ

Ahırda eğitimden, okul yaptırmaya

Ahırda eğitimden, okul yaptırmaya

Gürlek’te ahırdan bozma bir okulda ilk eğitimini alan Süleyman Tıkıroğlu, Gürlek’e bir ilkokul yaptırıyor. Tıkıroğlu, “Bu okul bittiğinde dünyanın en mutlu insanı ben olacağım” dedi.

/ DENİZLİHABER / 22 Nisan 2008 Salı, 00:00

Denizli Valiliği’nin başlattığı eğitim kampanyası sürüyor. Nisan ayı içerisinde imzalanan okul protokollerine bir yenisi daha eklendi. Bu ay içerisinde, 6. okul protokolü Tıkıroğlu Hazır Beton Hafriyat Nakliye San. Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tıkıroğlu tarafından imzalandı. Honaz’ın Gürlek Kasabası’na 12 derslikli ve 360 öğrenci kapasiteli ilköğretim okulu yaptıracak olan Süleyman Tıkıroğlu, ilk eğitimini Honaz’ın Gürlek Kasabası’nda, ahırdan bozma bir okulda tamamlamış. Gürlek’te, 1962 yılında doğduğunu ancak okul olmadığı için zamanında ilkokula gidemediğini belirten Süleyman Tıkıroğlu, “1973’te 11 yaşındayken ilkokula girdim, 16 yaşında okulu bitirdim. Okul olmaması nedeniyle zamanında eğitime başlayamadım. Köyümüzde okul olmadığı için hep büyük bir eksiklik hissettim. Bugün bir işadamı oldum ve böyle bir okul yaptırmaya talip oldum. Bu okul bittiğinde, dünyanın en mutlu insanı ben olacağım” dedi.

Bodrum+zemin+iki kattan oluşacak ve 3 bin < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />576 metrekare toplam inşaat alanına sahip olacak ilköğretim okulu, 1 milyon 650 bin YTL’ye malolacak ve 2008 yılında yapımına başlanıp, 2010 yılında tamamlanacak.

Tıkıroğlu İlköğretim Okulu’nun yapımına ilişkin protokole imza atan Vali Hasan Canpolat, Honaz’ın bir eğitim üssü olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi. Geçtiğimiz hafta da Ali Çetin ile Honaz’da Anadolu lisesi yapılması için protokol imzaladıklarını hatırlatan Vali Canpolat, “Önümüzdeki günlerde, Honaz’a okul yapılması için bir protokol daha imzalayacağız. Honaz sadece sanayide değil, eğitimde de önemli bir üs haline gelecek. Bunun için orada çok büyük bir alan belirledik. Bu okul da orada yapılacak. Aynı zamanda, Honaz’daki tüm ilköğretim okullarının bakımı da Honaz Belediyesi tarafından yapılacak” dedi. Vali Canpolat, Gürlek’teki ilköğretim okulunun yola sıfır noktasında olması nedeniyle zaman zaman trafik kazalarının yaşandığını, bu okulun yapımı ile bu olumsuzlukların da ortadan kalkacağını söyledi. Vali Canpolat, “Çok hızlı büyüyen Gürlek’te, böyle bir okula ihtiyaç vardı. Hayırseverimiz Süleyman Tıkıroğlu’nun yaptıracağı bu okul sayesinde okul ihtiyacı önemli oranda karşılanmış olacak. Honazlı hayırseverlerimizin eğitim alanında yaptıkları yatırımlar arttıkça ve Denizli Honaz arasındaki Karakurt yolu tamamlanınca, Honaz tam bir eğitim üssü olacak” dedi.

Konuşmaların ardından, Tıkıroğlu İlköğretim Okulu’nun yapım protokolü, Vali Hasan Canpolat ve Süleyman Tıkıroğlu tarafından imzalandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı