REKLAMI GEÇ

Akademisyenler bildirisine imza atan Zencir’in kapısına yazı asıldı

Akademisyenler bildirisine imza atan Zencir’in kapısına yazı asıldı

Türkiye’nin günlerdir konuştuğu “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildiriye imza atan 1128 akademisyenden birisi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zencir’in üniversitedeki odasının giriş kapısına yazı asıldı. Yazı daha sonra da sosyal medyada paylaşıldı. Prof. Dr. Zencir, bu yazıyla ilgili suç duyurusunda bulunacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ocak 2016 Pazartesi, 11:01

Güneydoğu’da bazı illerdeki sokağa çıkma yasağı ve operasyonlarla ilgili 1128 akademisyen tarafından yayınlanan “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildiriye imza atan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı’nda görevli Prof. Dr. Mehmet Zencir, geçen hafta cuma günü ifade vermek üzere adliyeye davet edilmişti.

İfadesinin alınmasından sonra serbest bırakılan Prof. Dr. Mehmet Zencir’in PAÜ’deki odasına girişte yer alan kapıya “Üniversitemizde PKK sempatizanı istemiyoruz. Buralardan defolun gidin” yazısı asıldı. Bu yazı daha sonra “PAÜ Öğrencileri” isimli Facebook sayfasında paylaşıldı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK
Prof. Dr. Mehmet Zencir, üniversitedeki odasının kapısına asılan yazıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Prof. Dr. Zencir, sosyal medya üzerinden tehditler aldığını da belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı