REKLAMI GEÇ

Anaokulları ikili eğitime geçti

Anaokulları ikili eğitime geçti

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan çocuğu kreş ve anaokullarına giden annelere kötü haber geldi. Anaokulları ve kreşler artık tam gün eğitim vermeyecek, uygulama Denizli’de de başlatıldı.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2014 Pazartesi, 13:56

Milli Eğitim Bakanlığı, Temmuz’da yayımladığı bir genelge ile anaokuluna tüm çocukların ulaşabilmesi için tam gün uygulamasını kaldırdı. Genelgeye göre devlete ait anaokulu ve kreşler artık sabahçı ve öğlenci olmak üzere iki ayrı gruba eğitim verecek.

OKUL İHTİYACINDAN…
Genelge, özellikle çalışan anneleri şok etti. Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, okul ihtiyacı nedeniyle ülke genelinde alınan bu kararı Denizli’de de uygulamaya başlayacaklarını söyledi. Bu uygulamanın talebin çok olduğu okullarda geçerli olacağını söyleyen Oğuz, “Anaokulları artık yarım gün olacak. Sabahtan akşama kadar eğitim vererek iki sınıfı meşgul etmiş oluyoruz. Bu şekilde daha çok çocuğa okul öncesi eğitimi vermiş olacağız” dedi.

TALEP GELMEZSE TAM GÜN
Uygulamanın okula olan taleple ilgili olduğunu söyleyen Oğuz, “Eğer okulun bulunduğu bölgede çok talep yoksa, velilerimizi mağdur etmemek için tam gün uygulamasına devam edeceğiz. Ancak ikinci bir sınıf açacak kadar talep gelirse o zaman ikili eğitime geçeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı