REKLAMI GEÇ

Anaokulu olmayan yer kalmayacak

Anaokulu olmayan yer kalmayacak

Vali Hasan Canpolat, Çameli İlçesi’ni ziyaret ederek bir dizi açılışlarda bulundu. Vali Canpolat, Denizli’de anaokulu bulunmayan ilçe, belde ve köy kalmayacağını belirterek, “Çocuklarımızın sokakta oynamak yerine eğitim görmelerini sağlayacağız” dedi.

/ DENİZLİHABER / 15 Mart 2008 Cumartesi, 01:00

Çameli’de bir dizi inceleme ve açılışlara katılan Vali Hasan Canpolat, eğitimin insan hayatında önemli bir role sahip olduğunu söyledi. Vali Hasan Canpolat’ın düzenlediği Çameli ziyaretinde öncelikle, Çameli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Sosyal Market ve Bilgi evi ile Çameli Şehit Er Basri Arslan Anaokulu’nun açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Jandarma Alay Komutanı Kd. Albay Cemal Temizöz, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, Çameli Kaymakamı Osman Uğurlu, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Yılmaz, İl Genel Meclis’i Başkanı Osman Yüceliş, İl Genel Meclisi Genel Sekreteri Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Daire müdürleri, öğrenciler ve köy sakinleri katıldı.

                                                                                                                    

‘Sıkıntı köylerde değil, merkezde’

Çameli Kaymakamlığı Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı Sosyal Market- Bilgi Evi ile Çameli Şehit Er Basri Arslan Anaokulu’nun açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Çameli ilçe merkezinde 1 lise, 19 ilköğretim okulu ve 1 anaokulu olmakla birlikte 21 eğitim kurumumuz bulunmaktadır. Denizli ilçe, belde ve köylerinde eğitim yönünde sıkıntımız yoktur. Tek sıkıntımız Denizli merkezde vardır. Bu kapsamda öncelikle açılan anaokullarımızın geleceğimizin emanetçileri olan çocuklarımız için büyük bir önem taşıdığı ortada olan bir gerçektir. 0-6 yaş grubuna eğitim hizmeti sunan anaokullarımız çocuklarımızın zeka ve kişilik gelişmesinin oluşmasındaki en temel taşlardan biridir. Geleceğimizin yıldızı olan çocuklarımızın eğitimine çok önem verilmesi gerekmektedir. Bir millet eğitim ordusuna sahip değilse, savaş alanlarında elde ettiği başarılarda kalıcı olmaz” dedi.

Çameli Kaymakamı Osman Uğurlu, açılacak olan Sosyal Market ve Bilgi Evi’ne yönelik bilgiler verdi. Çameli’nin kütüphane ihtiyacının bir nebze de olsa karşılanmış olduğunu kaydeden Kaymakam Uğurlu, “İlçemiz, çok programlı lisesinin yeni binasına taşınması ile birlikte eski lise ek binası olarak kullanılan yarım bodrum, zemin kat ve 1 kat olmak üzere 3 katlı yığma bina 30 Ekim 1999 tarihinden günümüze kadar atıl durumda kalmıştır. İlçe Sosyal Hizmet Koordinasyon Merkezi’nin kararı ile Şubat 2008 tarihinden itibaren, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve ihtiyacından fazla kullanılmamış fakat kullanılabilir nitelikte yardıma elverişli eşyalara sahip kişilerin, sivil toplum örgütleri ve hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan yardımların tek bir elden koordineli bir şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla 80 m2’lik alan Sosyal Market olarak düzenlenmiştir. Bunun yanı sıra ilçemizde kütüphane eksikliği duyulmaktaydı. Bu ihtiyacı bir nebzede olsun karşılamak adına 40 m2’lik bir odada öğrencilerimizin yararlanabilmesi için etüt merkezi hazırladık. Bunun yanı sıra 40 m2’lik bir alanda da çocuklarımızın internetten yararlanmasını sağlamak adına internet sınıfı yaptık. Sosyal Market ve Bilgi evinin yanı sıra bugün açılışı yapılacak olan Şehit Er Basri Arslan Anaokulunun inşaatına ise 20 Temmuz 2007 tarihinde başlanmış olup, 6 Eylül 2007 tarihinde bu inşaat tamamlanmıştır. İl Özel İdare bütçesinde 100 bin YTL kaynak ile yapılan bağımsız anaokulumuz 4 derslikli olup, 1 odası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve 1 odası da Halk Eğitim Merkezi olarak düzenlenmiştir” diye konuştu.

Geçen yıl yapılan inceleme gezileri kapsamında bu yıl çalışmaların büyük çoğunun tamamlandığını kaydeden Denizli ValisiHasan Canpolat, “Çameli’de geçen yıl yapılan incelemeler kapsamında atıl durumda olan binaların değerlendirilmesine yönelik çalışmaların tüm hızıyla tamamlanmaktadır. Öncelikle bu yıl yapılabilecek olan her yerde Denizli Merkez dahil, ilçelerde beldelerde ve köylerde Anaokulları açarak çocuklarımızı sokaktan kurtaracağız. Bu kapsamda ülke genelinde de çalışmalar başlatılmaktadır. Denizli’de yapılan inceleme ve gezilerde gördüğümüz atıl durumda bulunan binaların değerlendirilebilir olanlarını bugün okul, kütüphane ya da bilgi evi olarak hizmete açmaktayız. Nihayetinde devletin atıl malı olamaz. Atıl durumda olan tüm binaların tespit çalışmaları da tamamlanmak üzere. Ayrıca, bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Sosyal Market ile birçok ihtiyaç sahibi vatandaşımızın eksiği giderilmiş olacak. Veren elin diğer eli görmediği bu anlamlı yardımlar ile kanayan bir yaramız sarılmış olacak” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Bilgi Evi ve Sosyal Market’in, Şehit Er Basri Arslan Anaokulu’nun ve 9 Eylül 2007 tarihinde inşaatına başlanan ve 5 Mart 2008 tarihinde inşaatı tamamlanan 24 derslikli Bıçakçı İlköğretim Okulu, İl Özel İdare bütçesinden ayrılan kaynakla 10 Kasım 2006 tarihinde tamamlanan Yaylapınar İlköğretim Okulu’nun açılışları da gerçekleştirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı