REKLAMI GEÇ

‘Atatürk, en büyük matematikçilerden biridir”

‘Atatürk, en büyük matematikçilerden biridir”

Ünlü Matematik Profesörü Hasan Hilmi Hacısalihoğlu, Atatürk’ün en büyük matematikçilerden biri olduğunu belirterek, “Atatürk geometrik terimleri Türkçe’ye çevirerek üçgen, açı gibi kavramları öğrenmemiz konusunda önemli çalışmalar yapmıştır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2010 Salı, 16:12

Pamukkale Üniversitesi, 2. Matematik Şenliği’ne ev sahipliği yaptı. PAÜ Eğitim Fakültesi tarafından organize edilen şenliğe, Matematik Profesörü Hasan Hilmi Hacısalihoğlu katıldı. Engin Aksel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Sınık, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Göçgün, akademisyenler ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan şenlik, Pamukkale Üniversitesi Müzik Eğitimi A.D. Çok Sesli Korosu’nun verdiği mini konserle devam etti. Daha sonra Prof. Dr. Hasan Hilmi Hacısalihoğlu’nun biyografisinin konu edildiği slayt gösterisi sunuldu.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan PAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Göçgün, matematiğin dayandığı temel unsurun felsefe olduğunu belirterek, bilimsel olarak matematiğin her alanda yer aldığını kaydetti. Göçgün, bu yıl ikincisi düzenlenen şenlikle birlikte, öğrencilerin matematiğe biraz daha yakınlaşacağına inandığını söyledi.

İnsanlığı şaşırtıcı deneylerin, 250 yıl öncesine kadar dayandığını ifade eden Ünlü Matematik Profesörü Hasan Hilmi Hacısalihoğlu, 1835’lerden itibaren Faraday’dan Newton’a ünlü matematikçilerle matematiğin gelişimini özetledi. Aynı zamanda Atatürk’ün en büyük matematikçilerden biri olduğuna da değinen Hacısalihoğlu, “Atatürk geometrik terimleri Türkçe’ye çevirerek üçgen, açı gibi kavramları öğrenmemiz konusunda önemli çalışmalar yapmıştır” dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Sınık, ünlü matematikçi Prof. Dr. Hasan Hilmi Hacısalihoğlu’na çiçek takdim etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı