REKLAMI GEÇ

Atık malzemeden kütüphane yaptılar

Atık malzemeden kütüphane yaptılar

Ayşe Yusuf Erdemir Anaokulu’nda öğrencilerin topladığı atık materyallerden geri dönüşüm kütüphanesi oluşturuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2017 Cuma, 10:17

2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren Eko-Okullar Programı’na dahil olan Merkezefendi’deki Ayşe Yusuf Erdemir Anaokulu öğrencileri okullarının kütüphane ihtiyaçlarını karşılamak için atık materyalleri biriktirmeye başladı.

Öğrenciler, “Her atığı çöp sanma, geleceği çöpe atma” sloganıyla topladıkları materyallerle okullarına kütüphane kazandırdı.

Geri dönüşüm kütüphanesinin açılışı Vali Yardımcısı Hakkı Ünal, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç tarafından yapıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Ayşe Yusuf Erdemir Anaokulumuz; öğrencilerine çevre bilinci kazandırmak ve kitabı sevdirmek amacıyla pazardan çöpe atılacak olan kasaları, fabrikalardan kullanılmış büyük kablo makaraları ve çıkma lastikleri topladı. Sonrasında bu malzemeleri zımparalayıp boyayarak kitap raflarına, minderlere ve masalara dönüştürüp okullarına geri dönüşüm kütüphanesi kazandırdılar. Böylesine anlamlı davranış ve çalışmalarından dolayı okul müdürümüzü, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Açılış sonrası minik öğrenciler daha yaşanabilir ve daha yeşil bir dünya için gökyüzüne yeşil-beyaz balonlar bıraktı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı