REKLAMI GEÇ

Aydoğan; “183 bin öğrencimiz açıkta kaldı”

Aydoğan; “183 bin öğrencimiz açıkta kaldı”

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından,183 bin öğrencinin açıkta kaldığını belirtti. Aydoğan, “Akla, bilime ve gerçekliğe kulağınızı kapattığınız bu süreçte milyonlarca veli ve öğrenci perişan oldu” diyerek MEB’e seslendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Temmuz 2018 Salı, 09:36

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Sonuçlar, gerek öğrenciler gerekse veliler açısından büyük bir şok etkisi yarattı.

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, birçok öğrencinin evine en yakın okula yerleşemediğini söyleyerek, ”91 bin öğrencinin açıkta kaldığı belirtilse de açıkta kalmamak için 4. ve 5. tercihini yapanlarla beraber gerçekte 183 bin öğrenci açıkta kalmıştır” diye konuştu.

Sistemdeki değişikliğin uzun vadede eğitim sisteminin özelleştirme ve imam hatipleştirme projesinin bir adımı olduğunu da vurguladıklarını belirten Aydoğan, “MEB özel okullara kayıt yaptıran öğrenci sayınını ve açık liseye gitmek zorunda kalacak öğrenci sayısını da açıklamalıdır. Boş kalan 107 bin 353 imam hatip lisesi kontenjanını bu okullarda okumak istemeyen öğrencilerimizi zorla bu okullara göndererek dolduramaz. Rakamlar, Anadolu liselerinin sayısının arttırılması gerektiğini ortaya koymaktadır” dedi.

Eğitim-İş olarak MEB’e seslenen Aydoğan, “LGS’yi getirirken hiçbir eğitim sendikasından görüş sormamış ve hatta itirazlara karşı LGS’yi amansızca savunmuştunuz. Akla, bilime ve gerçekliğe kulağınızı kapattığınız bu süreçte milyonlarca veli ve öğrenci perişan oldu. LGS gibi adil olmayan sınav sistemi yerine, fırsat ve imkan eşitliğine dayalı sınavsız bir geçiş öngören modele derhal geçilmelidir. Eğitim-İş, LGS yerleştirme işlemlerinde haksızlığa uğrayan, dört yıllık maddi ve manevi emekleri yok sayılan çocuklarımızın da velilerimizin de her anlamda yanlarında olacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı