REKLAMI GEÇ

Bağcı PAÜ’den ayrıldı ama!..

Prof. Dr. Hüseyin Bağcı üniversitedeki öğretim üyeliği dahil tüm görevlerinden istifa ederek, PAÜ defterini kapattı. Denizlihaber’e konuşan Bağcı, “Kimseye kırgın ve küs değilim” dedi ve ekledi; “Bu üniversitede hukuk ve adaletin örtüştüğü günler de gelecek”..

/ DENİZLİHABER / 11 Ekim 2007 Perşembe, 00:00

9 yıl önce göreve başladığı Pamukkale Üniversitesi’nde önemli sorumluluklar üstlenen ve Rektör Kazdağlı döneminde, kurumun kritik noktalarında görevler verilen Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, bugün Denizli’ye veda etti.

Bağcı, yazılı bir açıklama yaparak 17 Eylül 2007 tarihi itibariyle, rektör yardımcılığının ardından Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı, Üniversitelerarası Kurul üyeliği ve öğretim üyeliği görevlerinden istifa ettiğini duyurdu. Bağcı, 9 yıl önce 17 Eylül’de çalışmaya başladığı Pamukkale Üniversitesi’nden aynı tarihte ayrılmayı tercih ettiğini de açıklamasına ekledi.

Akdeniz Üniversitesi’ne gidiyor!

Açıklamanın ardından telefonla Denizlihaber’in sorularını yanıtlayan Bağcı, bir süre dinleneceğini ancak bilim adamlığı görevini bu sürenin ardından Akdeniz Üniversitesi’nde devam ettireceğini açıkladı.

Kişilere değil ama olaylara kırgın!

Cümle arasında verdiği mesajları dikkat çeken Bağcı, “9 yıl boyunca ben elimden gelen herşeyi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Bu süreçte tüm yaşamımı üniversiteye adadım. Gecemi gündüzüme katıp uğruna bırakın tüm sosyal hayatımı, ailemi bile bir kenara ittiğim üniversitemden, içim kan ağlayarak ayrılma kararı aldım. Bunun altında çok tabii ki yaşadığım gönül kırıklığı yatıyor” diye konuştu.

Rektör seçilmemişti

Bağcı, 20 Ocak’ta gerçekleştirilen Rektörlük seçimlerinde önemli oranda oy almış, ancak YÖK’ün sunduğu listede bulunmasına karşın, dönemin Cumhurbaşkanı tarafından rektör gösterilmemişti. Uzun yıllar farklı kademelerde hizmet verdiği Pamukkale Üniveristesi’ne rektör olarak da hizmet etmek istediğini her fırsatta dile getiren Bağcı, tüm ısrarlı sorularımıza karşın net bir açıklama yapmazken, bir gün PAÜ’ye rektör olarak dönmek istediği sinyallerini verdi.

Bağcı, yazılı açıklamasında şu sözlere yer verdi;

“Sizlerle çok büyük başarılara imza attığımız bu zaman diliminde, Pamukkale Üniversitesi ve Tıp Fakültesinin ülkemizdeki Üniversiteler ve Tıp Fakülteleri arasındaki yeri ilk sıralarda ve herkesin hayranlıkla izleyebileceği saygın bir konuma gelmiştir.

9 yıllık sürede, bu konuma gelinmesinde hizmetlisinden en kıdemli Profesörüne kadar toplam kalite yönetiminin gereği aynı hedefe kilitlenmenin çok güzel örneklerini sergileyen siz değerli Pamukkale Üniversitesi mensuplarının şahsıma gösterdiği ilgi ve destekten dolayı kalb-i şükranlarımı sunuyorum.

Bu ilgi ve desteğin üniversitemizin yeni yöneticilerine de aynen sürdürüleceğine olan inancımla Ramazan Bayramınızı içtenlikle kutluyor bundan sonrasında da Pamukkale Üniversiteliler olarak her zaman birlikte olacağımız inanç ve gerçeğiyle hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı