REKLAMI GEÇ

Başka bir okul mümkün

Başka bir okul mümkün

Pamukkale Üniversitesi Genç Eğitimciler Topluluğu, “Türkiye’de Alternatif Eğitim Anlayışına Güzel Bir Örnek” konulu söyleşi düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Aralık 2018 Pazar, 16:03

Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşiye Genç Eğitimciler Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Sibel Duru, Topluluk Başkanları Tahsin Atabay ve Duygu Çetin, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşiye Başka Bir Okul Mümkün Derneği (BBOM) kurucu üyeleri Burak Ülman ve Feyza Eyikul konuşmacı olarak katıldı.

Burak Ülman, eğitim alanında BBOM Modeli ile çocukların öncelikli yararını gözeten katılımcı ve barışçıl öğrenme toplulukları oluşturmak, oluşmasına ilham olmak ve onları desteklemek amacı taşıdıklarını söyledi. Türkiye’ye özgü bir model oluşturmak amacıyla var olan metotları, dünyadan modelleri, alternatif okul örneklerini ve bağımsız uygulamaları incelediklerini belirten Ülman, mevcut sistemin tek tipleştirici, hiyerarşik ve disipliner yapısı yerine; alternatif yöntem ve teknikleri kapsayan, demokratik, katılımcı, toplumsal adalet ilkesine dayanan, ekolojik değerleri merkeze alan ve alternatif eğitim, demokratik yönetim, ekolojik duruş ile özgün finansman eksenlerine dayanan BBOM Modelini geliştirdiklerini kaydetti.

BBOM Derneği’nin bu yolda çeşitli toplantı, çalıştay ve tanıtımlar gerçekleştirdiğini dile getiren Feyza Eyikul ise, çalışmaların gönüllülük esasına dayandığını, kendilerini büyük ölçüde kamusal eğitimin verdiği olanaklar ile gerçekleştirebilmiş olan, Türkiye’deki eğitim sisteminin yaralarını da kamusal eğitim olanaklarını da bir arada yaşamış, dolayısıyla herkes için nitelikli, demokratik ve eşitlikçi bir eğitimi önüne yakıcı bir sorun olarak koyan, Türkiye’nin hemen her yerinden binlerce destekçi ile yola devam ettiklerini vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı