REKLAMI GEÇ

Baştürk’ten Rektör Bağ’ın iddialarına yanıt

Baştürk’ten Rektör Bağ’ın iddialarına yanıt

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü eski müdürü Prof. Dr. Ramazan Baştürk, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın bir süre önce yaptığı açıklama ve hakkındaki iddialara yanıt verdi. Baştürk, iddiaların senaryo ürünü ve yanıltıcı olduğunu öne sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Aralık 2016 Salı, 13:36

Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Bağ, bir süre önce hakkında ortaya atılan iddialara yanıt vermiş, açıklamasında da bazı iddialar ortaya atmıştı. Vedat Oflaz’ın doktora sınavı sürecinde dönemin Pamukkale Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü olan Prof. Dr. Ramazan Baştürk’ten hakkındaki eleştiri ve suçlamalara yanıt geldi.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde 18 Haziran 2014 – 24 Haziran 2016 tarihleri arasında müdür olarak görev yaptığını belirten Baştürk, “Hakkımda ileri sürdüğü iddialar tamamen itiraf niteliğinde olup, benim Enstitü Müdürlüğüm sırasında görevimi hakkı ile yerine getirdiğimi doğrulayıcı niteliktedir.
Hüseyin Bağ yaptığı basın açıklamasında hakkındaki iddiaları yalanlamamış, bazı iddialardan hiç bahsetmemiş, bazılarını ise önemsiz ve çok eski diye geçiştirmiştir. Hakkımda söyledikleri ile 2014 Eylül ayında yaşadıklarımızı itiraf etmiş, ancak sözde “hangi usulsüzlüğü yaptığımı” kamuoyuna açıklamamıştır” dedi.

2014 Ağustos ayında yapılan Fen Bilgisi Eğitimi doktora programına öğrenci kabul ilanında adayların “Fen Bilgisi Eğitimi, Kimya Eğitimi, Fizik Eğitimi veya Biyoloji Eğitimi yüksek lisans programı mezunu olması” şartının bulunduğunu anlatan Baştürk, “Bu şartlar başta program başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağ olmak üzere Fen Bilgisi Eğitimi öğretim üyelerinin ortaklaşa kararı ile alınmıştır. Ancak asil olarak kazanan adaylardan biri ‘İlköğretim’ alanında yüksek lisans eğitimi yapmıştır. Tüm bunları bilmesine rağmen Hüseyin Bağ ilköğretim yüksek lisans mezunu olan bir adayı usulsüz şekilde doktora öğrencisi olarak almak istemiştir. Üstelik bu adayın ‘başvuru şartlarını sağlamadığını bildiği halde’ jüri değerlendirmesi aşamasında ‘başarılı’ göstermiştir. Kesin kayıt zamanı geldiğinde enstitü öğrenci işlerinden sorumlu memur bu usulsüz durumu tespit etmiş ve enstitü yönetimine durumu bildirmiştir. Enstitü yönetimi ise ‘Enstitü Yönetim Kurulu Kararı’ ile ilanda belirtilen kabul şartlarını sağlamadığı için ilgili öğrencinin kaydını yapmamıştır. Yine Hüseyin Bağ’ın üyesi olduğu kurul tarafından 1. yedeğe konulan Vedat Oflaz, asil durumuna geçmiş ve kayıt hakkı kazanmıştır. Hüseyin Bağ, Vedat Oflaz’ın doktoraya alımında görev yapan 5 jüri üyesinden birisidir ve kendi üyesi olduğu jüri tarafından 1. yedeğe konulmuştur. Hüseyin Bağ, üniversitede bulunduğu süre zarfında Vedat Oflaz ile iyi ilişkiler geliştirmiş, hatta Vedat Oflaz’ın yüksek lisans programına girmesini teşvik etmiş ve yüksek lisans alım jürisinde de bizzat bulunmuştur. Vedat Oflaz’ın Hüseyin Bağ’ın çocuklarına yıllarca özel ders verdiği de bilinmektedir. Bütün akademi dünyası bilir ki; Enstitü müdürleri, doktora öğrenci alım sürecinin ilgili yönetmelik ve yönergelere uygun bir şekilde yürütülmesinin sadece takipçisi ve ‘Enstitü Yönetim Kurulu Başkanı’ olarak da onaylayıcısıdır. Eğer Hüseyin Bağ’ın iddia ettiği gibi Vedat Oflaz’ın doktora programına alımında usulsüz bir işlem yapılmış olsa idi, Hüseyin Bağ’ın yapması gereken işlemler sırası ile ‘Enstitüye yazılı olarak başvurmak ve bu usulsüzlüğe dikkat çekmek’, ‘enstitünün vereceği cevaptan tatmin olmaz ise, enstitünün cevabını ek yaparak bir üst makam olan rektörlüğe bu durumu bildirmek’, ‘rektörlüğün verdiği cevap da Hüseyin Bağ tarafından yeterli görülmez ise, enstitü ve rektörlüğün cevaplarını ek yaparak YÖK’e bildirmek’, ‘YÖK’den gelen cevap da yeterli görülmez ise, durumu bağımsız Türk adaletine intikal ettirmek’ olmalı idi. Fakat Hüseyin Bağ 2014 Eylül ayında gerçekleşen bu süreçte yukarıda sayılan adımlardan hiçbirisini atmamıştır. İlgili öğrenci de herhangi itiraz da bulunmamıştır. Aynı öğrenci doktora öğrenci kabul şartlarına ilköğretim mezunu şartı da eklenerek yine Hüseyin Bağ başkanlığındaki kurul tarafından 2015 Şubat ayında doktora programına kabul edilmiştir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı