REKLAMI GEÇ

Beden eğitimi dersime dokunma!

Beden eğitimi dersime dokunma!

Milli Eğitim Bakanlığı, teknik lise, meslek lisesi, Anadolu meslek lisesi ve Anadolu sağlık meslek liselerinden beden eğitimi derslerini kaldırdı. Eğitim-İş üyeleri Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaparak kararı protesto etti.

/ DENİZLİHABER / 12 Şubat 2014 Çarşamba, 16:57

BÜŞRA KURU
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 28.01.2014 tarihi ve ilgili kararı ile Teknik Lise, Anadolu Teknik Lisesi, Meslek Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Liselerinden de Beden eğitimi derlerini kaldırdı. Buna tepki olarak Denizli Eğitim-İş Sendika üyeleri Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak eylem yaptı.

Siyasal iktidarın nedense müzik, resim, felsefe ve beden eğitimi gibi derslerle derdinin bir türlü bitmediğini belirten Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay, “Öncelikle bu derslerin ders saatlerinde azaltmalara gidilmiş sonra da seçmeli hale getirilmiştir. Günümüzdeyse tamamen kaldırılmak istenmektedir. Eğitim yoluyla kendi muhafazakâr hedeflerini hayata geçirmek isteyen iktidar, hem gelecek nesillerimizi fiziksel ve psiko-sosyal gelişme olanağından yoksun bırakmış hem de on binlerce beden eğitimi öğretmenimizi norm kadro fazlası haline getirmiştir. Ayrıca atama bekleyen binlerce öğretmenimizin mağduriyetini daha da artmıştır” dedi.

Meslek Lisesi öğrencilerinin dar gelirli ailelerin çocukları olduğunu söyleyen Özbay, “Eğitim sisteminde bu adaletsizlik bile meslek lisesi öğrencilerinin gelişimine daha özenli yaklaşmamız gerektiğini göstermektedir. Mevcut düzen içerisinde meslek lisesi öğrencilerinin sosyalleşeceği, spor kültürünü geliştirecekleri, kendilerini ifade edebilecekleri, sağlıklarını koruyabilecekleri alanlar çok sınırlıdır ya da yoktur. Haftada sadece 2 saat olan beden eğitimi dersi ile meslek lisesi öğrencileri deşarj oluyor” diye konuştu.
Açıklamanın ardından Eğitim İş üyeleri Milli Eğitim Müdürlüğüne kırmızı kart gösterdi.

Yorumlar

İlimden Fen den nasibini alamamış zihniyet ,adım adım ortaçağ a götürür…   -  Bağlantı 13 Şubat 2014, 02:07

İlimden Fen den nasibini alamamış zihniyet adım adım ortaçağ karanlığına götürür…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı