REKLAMI GEÇ

Bekillili bilimadamından ÇYDD’ye 50 bin TL

Bekillili bilimadamından ÇYDD’ye 50 bin TL

Bekillili Profesör Yusuf Altıntaş, kazandığı 50 bin 300 TL tutarındaki TÜBİTAK ödülünü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Denizli Şubesi’ne bağışladı. Yusuf Altıntaş’ın kardeşi Asım Altıntaş ile ÇYDD Denizli Şube Başkanı Ümran Aygün tarafından imzalanan protokole göre, ödül Bekillili öğrencilere burs olarak verilecek.

/ DENİZLİHABER / 15 Ocak 2014 Çarşamba, 15:36

Denizli’nin Bekilli İlçesindeki Küp Şarapları Kurucusu Hasan Altıntaş’ın oğlu Prof.Dr. Yusuf Altıntaş, 50 bin 300 TL tutarındaki TÜBİTAK 2013 yılı Mühendislik Bilimleri Özel Ödülü’nü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD) Denizli Şubesi’ne bağışladı.

ÇYDD Denizli Şubesi’nde düzenlenen törende, Prof. Dr. Yusuf Altıntaş’ın kardeşi Asım Altıntaş ile ÇYDD Denizli Şube Başkanı Ümran Aygün arasında bağış protokolü imzalandı. Protokole göre Yusuf Altıntaş’ın 50 bin 300 TL tutarındaki ödülü, ÇYDD Denizli Şubesi aracılığı ile Bekillili öğrencilere burs olarak verilecek.

ic
İmza töreninde ÇYDD Denizli Şubesi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Şube Başkanı Ümran Aygün, 176 üniversite ile 100 lise öğrencisine burs imkanı sağlandığını açıkladı.

Aygün,”Herkesin bildiği gibi ÇYDD’nin omurgası, gönüllülük temelinde çalışan insanlar üzerine oturtulmuş olup, gelir kaynağı toplanan bağışlardır. ÇYDD kırsal kesimdeki eğitim projeleriyle adından söz ettiren, eğitimde fırsat eşitliği, kız çocuklarının okullaştırılması, kitap, araç-gereç desteği, okul öncesi eğitimi ve kadınlarımıza meslek edindirme projeleri ile kabul görmüş, kamu yararına çalışan dernek statüsünü kazanmış bir sivil toplum örgütüdür. Gönüllülerimiz ve bağışçılarımızla, projelerimizi daha geniş alanlara yaymak ve burs olanaklarımızı daha fazla kızımıza, gencimize ulaştırmak için, var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“Yapılan protokol ile ÇYDD Altıntaş Bilim Bursu Denizli ili, Bekilli ilçesinde bulunan Bekili Atatürk Lisesini ve Bekilli İÖO nu bitirip devlet liselerinden mezun üniversitelerin lisans bölümlerinde eğitimini sürdüren öğrenciler şubemize baş vurarak burs talep edebileceklerdir. Yapılan değerlendirmeler ile burs almaya hak kazanan gençlerimiz eğitimleri süresince desteklenecektir. Burs protokolü Prof. Dr. Yusuf Altıntaş adına Sayın Asım Altıntaş ve ÇYDD Denizli Şubesi tarafından yürütülecektir” diyen Aygün, bilimadamı Prof. Dr. Yusuf Altıntaş’a Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ne gösterdiği değer ve güven için çok teşekkür ederek, bilim adamının bu erdemli davranışının burs vererek bir gencin yaşamına katkı koymak isteyen vatandaşlara örnek olmasını diledi.

“DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK”
Prof.Dr. Yusuf Altıntaş’ın ödül töreninde 50 bin 300 TL’lik ödülünü öğrencilere burs olarak bağışlayacağını açıkladığını ancak, bunu bir kurum eliyle gerçekleştirmek istediklerini belirten Asım Altıntaş, “Bursun kurumsal bir dernek eliyle verilmesini istedik. Bu nedenle Atatürk İlke ve devrimleri ışığında hizmet veren ÇYDD’ni tercih ettik. Biz bursun dernek eliyle daha çok amacına ulaşacağından eminiz. Derneğe olan desteğimizin devam edeceğini de belirtmek isterim” diye konuştu.

Bu yıl 48. si düzenlenen ve Türkiye’nin en prestijli ödüllerinden biri olan TÜBİTAK özel ödülünü alan Bekillili bilim adamı Prof. Dr. Yüksek Mühendis Yusuf Altıntaş, 3 Aralık 2013 tarihinde gerçekleşen törende, ödülünü Cumhurbaşkanı’ndan alırken yaptığı konuşmasında, TÜBİTAK’ın ödül olarak verdiği paranın tamamını zor koşullarda eğitim gören Bekillili öğrencilere burs olarak bağışlayacağını açıklamıştı.

Yorumlar

Lemanser Sükan   -  Bağlantı 21 Ocak 2014, 10:07

Prof.Yusuf Altıntaş’ı ve eşi Nasrin Hanımı Vancouver’da yaşayan kızımı,torunum ve damadımı ziyarete gittiğimde yakından tanıma olanağı buldum.
Orada yaşayan pek çok Türk gibi Prof. Yusuf Altıntaş da Vatanını, Ulusunu asla unutmayan ve sırt dönmeyen harika bir insandır. Her fırsatta ve her olanakta bunu göstermekten asla geri kalmamaktadır.
Bu davranışı ile bunu bir daha göstermiştir.
Kendisine sevgi ve saygılarımı yolluyorum.

Ümran Aygün   -  Bağlantı 15 Ocak 2014, 21:28

Değerli Bilim Adamı Prof. Dr. Yusuf Altıntaş’ın erdemli davranışını gönülden kutluyorum.Yılların birikiminin ve emeğinin taçlandığı Tübitak Özel Bilim Ödülünü Üniversiteye giden Bekilli gençlerinin eğitimine destek için bağışlaması birçok gencin yaşamına yeni bir pencere açacaktır.

HATİCE KUZU   -  Bağlantı 15 Ocak 2014, 20:28

Takdir edilmesi gereken bir davranış. Kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum.

VATANDAŞ OSMAN   -  Bağlantı 15 Ocak 2014, 19:34

Sayın hocam bu davranışınızı şahsım adına takdirle karşılıyor ellerinizden hürmetle öpüyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı