REKLAMI GEÇ

BU OKULLAR BEYAZ BAYRAK ÇEKECEK

BU OKULLAR BEYAZ BAYRAK ÇEKECEK

Denizli’de 26 ilk ve orta dereceli okul “beyaz bayrak” almaya hak kazandı. Yeni eklenen okullarla birlikte Denizli’de beyaz bayrak sahibi eğitim kurumu sayısı 157’ye yükseldi

/ DENİZLİHABER / 10 Nisan 2014 Perşembe, 10:32

Toplum sağlığını korumak ve geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konularında yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, ilk ve orta dereceli okulların temizlik, hijyen, fiziki yapı ve çevre temizliğinin olumlu yönde teşvik etmek amacıyla yürütülen proje kapsamında beyaz bayrak almaya hak kazanan okullara törenle bayrak ve plaketleri verildi.

Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Denizli Görme Engelliler İlkokulu’nda düzenlenen törene Milli Eğitim Müdür Vekili Reşat Erdoğan, Denizli Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Demirciler, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Kıvrak ve beyaz bayrak almaya hak kazanan okulların müdürleri katıldı.

AMAÇ HİJYENİK ORTAM
Denizli Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Demirciler, törende yaptığı konuşmada, 2006 yılında düzenlenen protokol çerçevesinde okullarda hijyeninin belli bir standarda yükseltilmesi konusunda çalışmalar yapıldığını belirterek, şunları söyledi:
“Bugün 26 okulumuz daha beyaz bayrak alacaktır. Çocuklarımızın sağlığı için hayata geçirilmiş bir proje olmasından dolayı büyük önem veriyoruz. Ayrıca ‘Beslenme Dostu Okul’ projemiz de devam etmektedir. Siz değerli okul müdürlerimizin bu projemize de destek vereceğine inanıyorum.”

BEYAZ BAYRAKLI OKUL SAYISI 157
Denizli Milli Eğitim Müdür Vekili Reşat Erdoğan ise, “Temiz Okul, Sağlıklı Okul”kampanyasının devam ettiğini, Denizli’de daha önce 131 okulunbeyaz bayrak almaya hak kazandığını,bu yıl 26 okulun daha bu halkaya eklendiğini ifade etti.
Okulları fiziki olarak oluştururken, sağlık ve hijyene önem verdiklerini anlatan Erdoğan,“Yeni okullarımız proje ile belirlenen kriterlerin çok çok üzerinde yapıldı. Onlarda eğitim öğretime başladıkları anda beyaz bayrak almaya hak kazanacaklardır. Böylesine önemli bir projeye gösterdikleri ilgiden dolayı okul müdürlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

İKİ YILI GEÇERLİ
Kriterlere uyan okullara verilen beyaz bayrak sertifikaları, üzerinde yazılı tarihten itibaren iki yıl geçerli oluyor. Okullarda her öğretim yılında en az bir kez denetim yapılmakta olup, şartları tutmayan okullara bunları gidermeleri için süre veriliyor. Bu sürenin bitiminde yeniden denetleme yapılıyor ve eksiklerini gidermeyen okulun sertifikası ile bayrağı iptal ediliyor.

BEYAZ BAYRAK VERİLEN 26 OKUL
Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Denizli Görme Engelliler İlk/Ortaokulu, Hacı Ahmet Paralı İlkokulu, Çamlık Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi , RukiyeUrhan Anaokulu, Osman Özgür İlkokulu, Özel Ferhatlar İlk/Ortaokulu, Aydem Fen Lisesi, Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu, Çamlık Özel Eğitim İlkokulu, Denizli Anadolu İmam Hatip Lisesi, Nalan Kaynak Anadolu Lisesi, Perihan Kıbrıslıoğlu Anaokulu, Özel Servergazi Sabiha Süt İlkokul/Ortaokulu, Özel Servergazi Günay Anadolu / Fen Lisesi, Dr.Sıddık Müftüler Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Osman Aydınlı Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Ahmet Hanife Paralı Anaokulu, Hacı Semiha Kulaklı Anaokulu, Gülay Kaynak Sarıkaya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Vakıfbank ilkokulu, Veli Çetinkaya Anaokulu, Ahmet Gökşin İlkokulu, Pınarkent İlkokulu, Gündoğdu Anaokulu, Çal Hançalar Mehmet Akif Ersoy İlk/Ortaokulu, Acıpayam Ticaret Meslek Lisesi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı