REKLAMI GEÇ

Bugün Öğretmenler Günü

Bugün Öğretmenler Günü

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Başöğretmen’ unvanının verilişi ve millet mekteplerinin açılış yıldönümü 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlanıyor. Bu anlamlı gün nedeniyle mesaj yayınlayan Denizli protokolü, öğretmenliğin sevgi ve fedakarlık gerektiren, sınırları okul duvarlarıyla çizilemeyecek bir görev olduğuna işaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Kasım 2017 Cuma, 08:00

Denizli protokolünün Öğretmenler Günü’ne ilişkin açıklamaları şöyle:

HASAN KARAHAN (DENİZLİ VALİSİ)
“Bugün; 1928 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanı verilişinin 89’uncu, bu anlamlı günün 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlanmasının da 36’ncı yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler yeni nesiller sizlerin eseri olacaktır.” sözünde de ifade ettiği gibi sizler, sadece bugünün değil, geleceğin de mimarlarısınız. Dünyanın en onurlu mesleklerinden biri olan öğretmenlik, emek, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. Atatürk, “Dünyanın her yerinde öğretmenler toplumun en özverili ve en saygıdeğer öğeleridir” ifadesiyle öğretmenliğin önemini belirtmiştir. Genç kuşakların okuyan, araştıran, donanımlı, özgüvene sahip, kendi değerlerini unutmadan evrensel değerleri benimseyen ve ülkesini ve milletini seven bireyler olarak yetişmelerindeki çabalarınız her geçen gün daha büyük önem kazanmaktadır. Bu şuurla mesleğine adanmış öğretmenlerimiz var oldukça eğitim ve öğretimde arzu ettiğimiz noktalara kısa sürede ulaşacağımızdan hiçbir şüphe duymuyorum. Bu vesileyle, başta Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere, bugün aramızda bulunmayan tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü, içtenlikle kutluyor ve aile bireyleriyle birlikte, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum.”

SEMA RAMAZANOĞLU (AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)
“Sevgili öğretmenlerimizin, ülkemizin doğusundan batısına dört bir yanında nasıl özverili bir şekilde görev yaptıklarını hepimiz görüyor ve biliyoruz. Geleceğimiz addettiğimiz sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimi uğruna verdikleri emeği ve mücadeleyi her zaman takdir ediyoruz. Çünkü biz ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla insana ve geleceğimiz olan gençlerimize yapılan yatırımı her şeyden değerli görüyoruz. Ülkemizin tüm zorluklara rağmen yeniden inşasında ve Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda son yıllardaki gelişiminde kuşkusuz ki öğretmenlerimizin payı yadsınamaz. Türkiye sahip olduğu genç nüfus potansiyelini kullanmak için gençlerine yüksek kalitede bir eğitim vermek mecburiyetindedir. Kaliteli eğitim de kaliteli eğitimcilerle olur. İyi yetişmiş, fedakâr öğretmenlerimizle yurdumuzun en ücra köyünde dahi gençlerimizi en üst seviyeye taşıyacak, bir başka deyişle geleceğimizi sağlam temellere oturtacak eğitim ortamını yakalayacağımıza inancımız tamdır. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü içtenlikle tebrik ediyorum. Terör saldırılarında ve vazife sırasında kaybettiğimiz şehitlerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle yâd ediyorum.”

ŞAHİN TİN (AK PARTİ MİLLETVEKİLİ)
“Ülkemizin kalkınması, gelişmesi ve ilerlemesi ancak eğitimli bir nesille mümkündür. Bu anlamda ülkemizin geleceğe başarıyla ilerlemesinde en büyük pay şüphesiz öğretmenlerimize aittir. Günümüzde her alanda bir kalkınma yaşıyor ve her geçen güç güçleniyorsak bunun ana sebebi şüphesiz eğitimli nesillerimizin varlığıdır. Bu vesileyle bir kez daha ifade etmek isterim ki, eli öpülesi öğretmenlerimize ne yapsak az ya da ne söylesek kifayetsiz kalacaktır. Aziz milletimiz geçmişte olduğu gibi bugünde, yarında öğretmenlerimize sahip çıkacak, onların haklarını kendi hakları gibi korumaya devam edecektir. Öğretmenlerimizin kıymeti bizim için tarifsiz bir değerdir. Bu düşüncelerle Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı gün vesilesiyle kendilerini eğitime ve öğrencilerine adamış tüm Öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum. Ayrıca emekli öğretmenlerimizi saygıyla, görevi başında şehit olan ve ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum.”

OSMAN ZOLAN (BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
“Öğretmenler, eğittikleri öğrenicileri ile geleceği inşa etme gibi önemli bir görev üstlenmektedir. Öğretmenlik mesleği tarih boyunca en kutsal meslek olarak görülmüş ve her zaman saygıların en büyüğünü hak etmişlerdir. Ülkemizin muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmasında en büyük görev öğretmenlerimize düşüyor. Vatanına, bayrağına, devletine, milletine bağlı ve çağın ötesinde fikirler üreten nesiller yetiştirmek öğretmenlerimizin en asli görevleri olmalıdır. Onların yetiştirdiği nesillerle ülkemiz daha aydınlık bir geleceğe doğru hızla ilerleyecektir. Millet mekteplerinin açıldığı ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmenlik’ unvanının verildiği bu anlamlı günde, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlar, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.”

HÜSEYİN BAĞ (PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ)
“Öğretmenlerimiz, ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm öğrencilerin vatanına ve milletine faydalı bireyler olarak yetişmesinde onları ilmek ilmek dokur gibi titiz ve meşakkatli bir çalışma sergilemektedir. Cumhuriyetimizin kurulduğu ilk yıllardan itibaren ülkemizin kalkınması için sanayi alanında yapılan yeniliklerin yanı sıra eğitim alanında da çalışmalar yapılmış Köy Enstitüleri de bunların bir örneği olarak eğitim fakültelerinin temelini oluşturmuştur. Öğretmenler, eğitim vermenin yanında yeni nesilleri hayata hazırlayan, aileden sonra örnek alınan şahsiyetlerdendir. Bu vesileyle, en başta aziz milletimizin Başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anarken, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştiren tüm öğretmenlerimizin de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım.”

MÜJDAT İLHAN (DENİZLİ BAROSU BAŞKANI)
Ülkelerin gelecekleri eğitime verdikleri öneme ve çağdaş insanlar yetiştirmelerine bağlıdır. Kaliteli eğitim ve öğretimle, vatan sevgisiyle, doğruluk ve dürüstlük ve tüm önemli değerlerimizle başarılı nesiller yetiştirmek ise ancak öğretmenlerimizle mümkündür. 24 Kasım, Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ unvanın verildiği tarihtir. Başöğretmen Atatürk’ün bizzat kara tahtanın başına geçerek sadece okul çağındaki gençlerin değil tüm ülkenin çağdaşlaşma yolunda engeli olan hurafelerden, köhneleşmiş düşünce ve uygulamalardan kurtulmasının ilk adımını atması, O’nun ne kadar iyi bir önder, devrimci ve öğretmen olduğunun da göstergesidir. Denizli Barosu olarak, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, Cumhuriyetin özgür yurttaşlarını yetiştirme kararlılığını sürdüren, aydınlanmanın meşalesini yeni kuşaklara taşıyan, özverili tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlarız.

GÜLİZAR BİÇER KARACA (CHP PARTİ MECLİSİ ÜYESİ)
“Mustafa Kemal’in Kocatepe’den bakışıdır öğretmen olmak, dalga dalga sürüklemektir gençleri. Samsun’dan karanlığın üstüne doğmaktır öğretmen olmak. Önüne katıp cehaleti Ege’de sulara gömmektir. Berrak bir Türkçedir öğretmen olmak, diline kültürüne sarılmaktır. Ay yıldız olup göklerde dalgalandırmaktır öğretmen olmak. Sözün özü bir sevdadır öğretmen olmak, yüreklerde vatan vatan atmak, damarlarda bayrak bayrak dolaşmaktır. Karanlığa inat AYDINLIĞA yürüyen, gericiliğe inat DEVRİMCİLİĞİ seçen, kişisel çıkarları için değil, ülkesinin geleceği için mücadele eden, Mustafa Kemal Atatürk’ün atanan-atanamayan, ücretli, maaşlı-sözleşmeli öğretmenlerinin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlarım. Bu mücadelede şehit düşen öğretmenlerimiz ışıklar içinde yatın.”

NECİP FİLİZ (AK PARTİ İL BAŞKANI)
“Öğretmenler günü bir günle ifade edilemez. Hayata hazırlanmamızda öğretmenlerimizin büyük emeği vardır. Onlar, Milletimizin milli, ahlaki, insani, manevi ve kutsal değerlerini benimseyerek koruyan ve yücelten, bu yönde insan yetiştiren eli öpülesi insanlardır. Hiçbir maddi kıymetle ölçülemeyecek kadar saygın bir meslek olan öğretmenlik, sevgi ve fedakârlığın yol göstericiliğinde, milletimize hizmet etmenin güzide yollarından birisidir. Çocuklarımıza bir harf öğretebilmek için yurdumuzun her köşesinde heyecanla görev yapan, fedakârlığın zirve isimleri olan saygıdeğer öğretmenlerimizin ’24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, aileleri ve öğrencileri ile birlikte mutlu, huzurlu ve saadet dolu yıllar temenni ediyorum. Bu vesileyle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Geçtiğimiz günlerde Batman’daki terör saldırısında şehit olan genç öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın başta olmak üzere, terör saldırıları sonucunda şehitlik mertebesine yükselmiş aziz öğretmenlerimize de rahmet diliyorum.”

MAHMUT OĞUZ (MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ)
“Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal ve bir hizmet mesleğidir. Fertler gibi, nesillerde onun eseridir. Sizler geleceği devralacak çocukları ve gençleri sevgiyle, fedakârlıkla, eğitimle, öğretimle besleyerek, anlamlı ve kutsal bir mesleği yerine getirmektesiniz. Bu sorumluluğun bilinci ile tertemiz ellerinize emanet ettiğimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi, Atatürk ilke ve inkılâplarından ödün vermeksizin, eğitimimizin genel amaçları doğrultusunda, milli ve manevi değerlerimize bağlı aydın fikirli, sorumluluk duygusu gelişmiş kişiler olarak yetiştirmek üzere, bu ülkeye en büyük hizmeti yapacağınıza içtenlikle inanıyoruz. Ulu Önder Atatürk’ün, ”Fikri hür, vicdani hür, irfanı hür nesiller yetiştirin” öğüdü doğrultusunda, mesleğine gönül vermiş, henüz yeni göreve başlamış öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü” nü kutlar, emekli olmuş arkadaşlarımıza ömür boyu sağlık, mutluluk ve esenlik dolu nice yıllar dilerim. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere görevi başında şehit olan, ebediyete intikal etmiş, bütün öğretmenlerimizi şükran ve rahmet anarken, teşkilatımız adına en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.”

TURHAN VELİ AKYOL (TAVAS BELEDİYE BAŞKANI)
“Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. İdealini ve heyecanını daima taze tutan, kendini her zaman yenileyen siz değerli öğretmenlerimizin sayesinde ülkemiz, her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline gelecektir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin değerlerimize bağlı yetiştirilmesinde, dolayısıyla ülkemizin geleceğinin şekillendirilmesinde en büyük görev öğretmenlerimizindir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, görevi başındayken şehit olan bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

CENGİZ ARSLAN (ÇAMELİ BELEDİYE BAŞKANI)
Eğitim alanında çok hızlı ve baş döndürücü gelişmelerin yaşandığı ülkemizde, gençlerimize ve yavrularımıza daha nitelikli ve etkili eğitim hizmeti sunabilmek için en büyük görev, elbette ki baş tacımız sevgili öğretmenlerimize düşmektedir. Öğretmenler, insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan adsız kahramanlardır. En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatlarını sürdüren öğretmenlerimize de sağlıklı ve uzun ömür diliyorum.

YÜCEL GÜNGÖR (AK PARTİ MERKEZEFENDİ İLÇE BAŞKANI)
“Dünyanın en kutsal mesleklerinden olan öğretmenlik, fedakârlık, cefakarlık isteyen saygın mesleklerin başındadır. Çağı yakalamış, zamanın ruhuna uygun evrensel değerleri ıskalamayan, milli kültürümüzü de özümseyen bir gençlik istiyoruz. Kalkınma yarışında bizlere gurur verecek gençler istiyoruz sizden. Bu kutsal mesleği icra ederken sorumluluğunuzu yerine getireceğinize güvenimiz tamdır. Yine bugün vesilesiyle ebediyete göç etmiş, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizi minnetle, şükranla ve rahmetle anıyorum. Emekliliğe ayrılmış öğretmenlerimize uzun ve sağlıklı ömürler, halen görevlerinin başında olan siz öğretmenlerimize de başarılar diliyorum.”

MÜJDAT KEÇECİ (SANAYİ ODASI BAŞKANI)
“Öğretmenlik mesleğinin gelecek nesillerin yetişmesindeki önemi yadsınamaz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözünde belirttiği gibi, öğretmenlerimizin üstlendiği görev, toplumsal ve bireysel anlamda bütün özeni hak etmektedir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişmesinde sonsuz emek harcayan, zor şartlar altında dahi olsa ülkemizin her köşesinde özveri, sabır, emekle görevlerini özenle yerine getirmeye çalışan, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

UĞUR ERDOĞAN (TİCARET ODASI BAŞKANI)
“Ülkelerin ve toplumların en önemli gücü ve en büyük zenginliği, nitelikli, iyi eğitimli, çalışkan bireylerin yetişmesidir. Bu sebeple okullarda verilecek eğitimin kalitesi adına öğretmenlerimiz ve onların üstlendikleri bu kutsal görev çok büyük öneme sahiptir. Bunun en büyük örneği tam bir öğretmen ve eğitimci özelliği taşıyan Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Başöğretmeni Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı büyük fedakârlıklar göstererek yetiştiren, bizleri bu günlere getiren başta Başöğretmen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü yürekten kutluyorum.”

NAMIK KEMAL AYDOĞAN (EĞİTİM-İŞ DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI)
“Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri’nin kendisine verdiği “Başöğretmen” ünvanını kabul etmesinin de yıldönümü olan 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle Başöğretmenimiz Atatürk’ü saygıyla anıyor, yaşadığımız bütün sorunlara rağmen bütün öğretmenlerimizin, eğitim ve bilim emekçilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.“

EMRE ERDOĞAN (TÜRK EĞİTİM-SEN DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI)
“Fedakarlığın, şefkatin ve özverinin timsali, kutsal mesleğin neferi değerli öğretmenlerimiz, Başöğretmen Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” vecizesinden hareketle geleceğimizin teminatı gençlerimizi yetiştiren, toplumların şekillenmesinde söz sahibi olan kuşkusuz ve mutlak öğretmenlerdir. Kıymetli meslektaşlarım, gelecek nesillerin sizlere emanet edilmesinin bilinç ve şuuru ile hareket ederek, sadece öğretim noktasında değil, vatana, millete ve topluma faydalı, ahlaklı, dürüst, çalışkan, üretken ve karakterli gençler yetiştirmek için eğitim noktasında da üstün çaba gösteriyorsunuz. Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenler gününüzü kutluyor, Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevleri başında şehit olan tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı