REKLAMI GEÇ

Çal ve Acıpayam’a 2 araştırma enstitüsü

Çal ve Acıpayam’a 2 araştırma enstitüsü

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Denizli Ticaret Borsası’ndan (DTB) Çal ve Acıpayam’a yeni ivme kazandıracak 2 proje. PAÜ ve DTB işbirliğiyle Çal ile Acıpayam ilçelerinde 2 araştırma enstitüsü kurulacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ekim 2016 Pazartesi, 09:37

PAÜ ve DTB, hayvancılık ile tarımın yaygın olduğu Çal ve Acıpayam’a yeni bir dokunuş sağlayacak projeler üzerinde çalışmalar gerçekleştiriyor. Buna göre, Çal’da Tohum Islahı ve Genetik Araştırma Enstitüsü, Acıpayam’da Hayvancılık Araştırma Enstitüsü kurulacak.

Konuyla ilgili bilgi veren PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “Projelerle ilgili Ticaret Borsası ile ortak çalışma yapıyoruz. Projeleri Ticaret Borsası getirdi, PAÜ kuracağı enstitülerle o projelere ortak olacak. Kurulacak enstitülerle ilgili hazırlıklara başladık, ancak henüz YÖK’e başvuru yapılmadı” dedi.

Rektör Prof. Dr. Bağ, Çal’daki Tohum Islahı ve Genetik Araştırma Enstitüsü’nün 500 dekar, Acıpayam’daki Hayvancılık Araştırma Enstitüsü’nün 700 dekar arazi üzerine kurulacağını, enstitülerin YÖK onayından sonra açılacağını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı